نقش انجمن‌های علمی در پیشبرد اهداف نظام‌ سلامت

یاسر نژادی، جراح و متخصص ارتوپدی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس گفت: انجمن‌های علمی یکی از بازوهای قوی اجرایی و یکی از منابع موثق برای ارگان‌های اجرایی هستند که در زمینه تصمیم‌گیری‌های حوزه سلامت و مسائل رشته‌ای و بین رشته‌ای فعالیت دارند.

وی گفت: انجمن‌های علمی بخاطر انتخاب مستقیم اعضای هیأت مدیره خود توسط اعضای انجمن، یکی از بی واسطه‌ترین نهادهای درون حوزه سلامت هستند که برخلاف بقیه موارد انتصابی ،کاملا بر پایه انتخابات آزاد و دموکراتیک برگزار می‌شود و اعضای منتخب نماینده تصمیم و اراده جمعی انجمن درآن رشته تخصصی است.

نژادی افزود: هر مجموعه شامل اعضا و نماینده‌ای است که در واقع حلقه اتصال بین تمام صنوف داخلی حوزه ان تخصص پزشکی و مجمع انجمنها اتصال دهنده رشته‌های متنوع این حوزه است.

عضو انجمن ارتوپدی ایران گفت: از سوی دیگر همه یک وظیفه آموزشی، پژوهشی و وظیفه داوطلبانه در حوزه‌های علم داریم که با جمع شدن در کنار هم برای کار جمعی و گروهی در راستای پیشبرد حوزه علم و اهداف نظام سلامت کمک می‌کنند.

وی ادامه داد: یکی از نکات برجسته و مهمی که انجمن‌ها دارند طبیعت نهادینه و نظام‌مند آنهاست که مسیر ممتدی را شکل می‌دهد و جریان سیالی است که دائما می‌توانند خلاهای آموزشی را پر کنند.

این جراح گفت: تا کنون نهادهای مدنی صنفی در جامعه پزشکی ،اجازه تاسیس وشکل گیری مستقل نداشته اند و یا در حوزه صنفی خود به طور جدی وارد نشده و مطالبات صنفی پزشکان کانال ورودی برای بیان نداشته که در قالب انجمن‌های علمی، مسائل و رایزنی‌های صنفی گاها صورت می‌گیرد و این انجمن‌ها به خاطر خاستگاه صنفی‌شان که نماینده و برایند اعضای تخصص مورد نظر هستند، جایگاه ویژه‌ای داشته و این جایگاه کماکان باید روز به روز و در حال ارتقا و نهاد اصلی مشورتی در حوزه سلامت باشد.

وی افزود: انجمن‌های علمی شاید فلسفه ذاتی شکل گیری شان مسائل علمی باشد و حلقه واسط بین اعضا انجمن و وزارت بهداشت و نهادهای مرتبط با حوزه سلامت ،ولی می‌توانند محلی برای هم نشینی و چاره گزینی در موارد صنفی و حتی با نقش نظارتی داخل انجمن با پالایش از درون باعث محدودیت و موجب اصلاح روش درصد بسیار کم اعضایی باشد که موجبات صدمه به دیگر اعضا با عملکرد خارج عرف و اخلاق پزشکی می شوند.

نژادی تصریح کرد: در دوره اخیر انتخابات هیأت مدیره انجمن ارتوپدی ایران با توجه به انباشه شدن مشکلات و مسائل صنفی با بالا رفتن توقعات اعضا ،ایجاب می‌کند که هیأت مدیره این انجمن در مسائل صنفی داخل گروهی، رایزنی‌های موثری را با وزارت خانه ونهادهای مرتبط با حوزه سلامت انجام دهد.
 
 وی افزود: با افزایش مشکلات دو رویکرد قابل پیش بینی است تحمل بالسویه این فشارها با رویکرد انقباضی برای کاهش هزینه‌ها که شرایط فعلی آن را در قالب تحریمها انگاشته و تحمیل کرده، و یا انحراف ان به سمت قاعده و کف قاعده هرم که به هیچ عنوان نباید این سیاست انقباضی فشاری بر قاعده هرم درامدی پزشکان  به تنهایی ایجاد کند. بلکه با رایزنی ها و چاره اندیشی اعضای این انجمن رویکرد انقباضی به پایین ترین سطح هرم تا حد مقدور نرسد.

نژادی گفت: به طور مثال در نظر عده ای از کاندیداها این باشد که یکسری عمل های جراحی لوکس و درامدزا را محدود به قشر خاصی کرده که این سبک کاری شاید در هیچ جای دنیا بدین صورت انجام نشده باشد. یک جراح ارتوپد می تواند بر اساس توانایی خود به یک زیرشاخه متمایل شده و در آن فعالیت خود را ادامه دهد.

وی گفت: این روزها قشر پزشکان به دلیل سال‌هایی که صرف تجربه کاری می شود وملزم به، به روز بودن بر اساس معیارهای جدید دنیا می باشند و با توجه به تاریخچه کشورمان(جنگ تحمیلی، زلزله، سیل) به دلایل اورژانسی بودن اتفاقات، جراحان ارتوپد همواره پیشرو و یاری رسان هموطنان خود بوده و قطعا مقتدرانه تر از سابق عمل خواهیم کرد.

نژادی تاکید کرد: هم چنین افراد موثرتر و قوی‌تری را برای پیشرفت بیشتر و به نتیجه رسیدن اهداف وارد انجمن علمی‌مان کنیم تا در کنار سایر اعضا سیاست‌های کاری را بر اساس مشکلات و نیازهای فعلی تطابق دهند و در راستای سوگند نامه پزشکی مان پیش خواهیم رفت و خدمت رسان جامعه و هم میهنانمان خواهیم بود.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی