گام‌های برجامی ایران روز به روز بسیط‌تر خواهد شد

گام‌های برجامی ایران روز به روز بسیط‌تر خواهد شدکاظم جلالی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران و آغاز غنی سازی و تولید دوباره اورانیوم در فردو گفت: باید پذیرفت که هیچ دلیلی ندارد که جمهوری اسلامی ایران بر سر یک تعهد یک طرفه باقی بماند.

او با بیان اینکه معاهدات بین المللی همواره متشکل از یک اصل واحد است و آن یعنی حقوق و مسئولیت‌های امضاکننده اطراف یک معاهده، تصریح کرد: برجام یک تعهد بین‌المللی است که در آن اطراف امضاکننده برجام هم دارای مسئولیت و هم دارای حقوقی هستند. پس این‌طور نمی‌شود که به یک طرف بگوییم که باید همه مسئولیت‌های خود را انجام دهی، اما از هیچگونه حقوقی برخوردار نیستی، زیرا این ظالمانه‌ترین نگاه به یک معاهده بین‌المللی بوده و خارج از عرف و حقوق بین‌الملل است.

جلالی افزود : این طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران پس از مدتها  صبوری انتظار این را داشته باشد که اروپایی‌ها به عنوان کسانی که در برجام باقی مانند به تعهدات خود عمل کنند و زمانی که عمل نکردند طبیعی است که ما گام‌های مختلف کاهش تعهدات خود برداریم؛ البته جمهوری اسلامی ایران همواره این را ذکر کرده که بازگشت به برجام در شرایطی که اطراف معاهده به تعهدات خود عمل کنند امکان پذیر است.


بیشتر بخوانید:جزئیات گام چهارم برجامی ایران از زبان روحانی


نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اینکه در مقطع کنونی تنها ما باید تعهدات خود را انجام دهیم درحالی که اروپایی‌ها هیچ اقدامی نکرده و فقط به خاطر خروج ترامپ از این معاهده و گام‌های برجامی ایران تاسف بخورند کافی نیست، بلکه اروپا باید اقدامات عملی خود را انجام دهد.

نماینده مردم تهران در مجلس بیان کرد: این معاهده در اصل دستاوردی برای اتحادیه اروپا بود تا وزن خود را نشان دهد که متأسفانه تا امروز کم وزنی یا بی وزنی اروپا روز به روز آشکارتر شده است.

جلالی تصریح کرد: ما گام‌های خود را از گام‌های بسیط آغاز کردیم و طبعا هر چه که جلوتر می‌رویم این گام‌ها عمیق‌تر، گسترده‌تر و اثرگذارتر خواهد شد. حال درباره اینکه آیا اروپایی‌ها در واکنش به گام ‌های ایران به تعهدات خود عمل خواهند کرد یا خیر؛ معتقدم که اتحادیه اروپا به تعهدات خود عمل نخواهد کرد، زیرا اروپایی‌ها مرتبا این بحث را تکرار می‌کنند که اقتصاد ما به بخش خصوصی گره خورده و خیلی نمی‌توان به آن امر و نهی کرد، بنابراین به نظر می‌رسد که اروپایی‌ها از مدتها اعلام کرده‌اند که کاری از دستشان بر نمی‌آید.


انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی