ماجرای استفاده از آبزیان حرام‌گوشت در کنسرو‌ها و رستوران‌ها از شایعه تا واقعیت

5dc654b22df20_5dc654b22df25
در فضای مجازی فیلمی منتشر شده است که آبزین حرام‌گوشت در بازار به فروش می‌رسد و این آبزیان سر از کنسرو‌ها و رستوران‌ها در می‌آورد.

برخی گمانه زنی ها از استفاده آبزیان حرام گوشت در کنسروهای ماهی و رستوران ها صورت گرفته بود و موجب نگرانی مردم شده بود، چرا که این مسئله علاوه بر جنبه های بهداشتی، بازی با اعتقاد مردم نیز محسوب می شود و باید با متخلفان به طور جدی برخورد شود.

محمد حسین عزیزی مدیر کل اداره فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرنگار  درباره استفاده از آبزیان حرام گوشت در کنسروها اظهار کرد: به تازگی در فضای مجازی فیلمی منتشر شده است که آبزیان حرام گوشت در بازار عرضه می شود و باید توجه داشت که معاونت بهداشتی وزارت بهداشت و سازمان شیلات به صورت دوره ای بازرسی های لازم را انجام می دهند تا با متخلفان فروش آبزیان حرام گوشت برخورد شود.

وی  ادامه داد: خوشبختانه در کارخانه های تولید موادغذایی معمولا به دلیل گردش اقتصادی، حضور مسئول فنی و آزمایشگاه، سرکشی دوره ای و دقت کارکنان کمتر با مواردی چون استفاه از آبزیان حرام گوشت رو به رو می شویم.

نظارت بازرسان سازمان غذا و دارو بر کارخانه های کنسرو سازی

مدیر کل اداره فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو  ادامه داد: بازرسان سازمان غذا و دارو به صورت دوره ای از کارخانه های کنسرو سازی سرکشیمی کنند و از مواد بکار رفته در کنسروها نمونه گیری می شود و نمونه ها آزمایش می شوند.

عزیزی بیان کرد: دستگاه های نظارتی  از جمله سازمان های شیلات و دامپزشکی بر عرضه  آبزیان حرام گوشت در بازارهای ماهی فروشی نظارت می کنند و بر اساس اطلاعات ما همه این موادغذایی ممنوعه پس از کشف معدوم شدند.

ماجرای استفاده از آبزیان حرام گوشت در کنسرو‌ها و رستوران ها/ نظارت‌های نهاد‌های بهداشتی بر بازار ماهی فروشان

تخلف ها را به سامانه ۱۹۰ گزارش کنید

عزیزی ادامه داد: مردم با مشاهده هرگونه تخلف باید موارد مشاهده شده را از طریق سامانه ۱۹۰ و سامانه های رسیدگی به شکایت های سازمان غذا ودارو به اطلاع مسئولان ذیربط برسانند.

او یادآوری کرد:  نظارت بهداشتی  بر روی کارگاه ها و رستوران ها که از موادغذایی چون آبزیان استفاده می کنند بر عهده معاونت بهداشتی و بازریان بهداشت محیط است.

برخورد با رستوران های متخلف مصرف آبزیان حرام گوشت

در ادامه محسن فرهادی معاون فنی بهداشت محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار  درباره نظارت های بهداشتی بر رستوران ها و بازار ماهی فروشان اظهار کرد: برای نظارت بر فروش ابزیان حرام گوشت به همراهبازرسان سازمان دامپزشکی به بازار ماهی روشان نظارت ها صورت می گیرد و وزارت بهداشت به بخش رعایت بهداشت ورود می کنند.

وی ادامه داد: بازرسان سازمان دامپزشکی  مسئولیت تشخیص آبزیان حلال گوشت و حرام گوشت را به عهده دارند و وزارت بهداشت به عنوان نهاد بهداشتی همکار در کنار سازمان دامپزشکی بر اماکنی چون بازار ماهی فروشان نظارت می کند.

ماجرای استفاده از آبزیان حرام گوشت در کنسرو‌ها و رستوران ها/ نظارت‌های نهاد‌های بهداشتی بر بازار ماهی فروشان

سرکشی بازرسان بهداشتی و دامپزشکی بر رستوران ها

معاون فنی بهداشت محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره نظارت بر رستوران ها  برای رسیدگی به موضوع استفاده از گوشت های غیر معمول چون آبزیان حرام گوشت گفت: ما بر رستوران ها سرکشی می کنیم و بازرسان وزارت بهداشت  به طور دقیق نظارت های لازم را انجام می دهیم.

وی یادآوری کرد: در فرآیند بازرسی بر رستوران ها برای تشخیص نوع گوشت مصرفی همکاران دامپزشکی در کنار بازرسان وزارت بهداشت حضور دارند و بررسی های لازم انجام و با متخلفان در حوزه های متخلف برخورد می شود .

ماجرای استفاده از آبزیان حرام گوشت در کنسرو‌ها و رستوران ها/ نظارت‌های نهاد‌های بهداشتی بر بازار ماهی فروشان

 

برچسب ها:

اجتماعی