ایست سوت زنان بایکوت شدند!

گروه اجتماعی خبرگزاری فارس - مریم گلباز؛ شورای پنجم شهر تهران با رویکرد مبارزه بافساد و با شعار شفاف سازی روی کار آمد و از ابتدا نیز برخی اعضا در تمامی مصاحبه بر این موضوع تاکید کردند.

11 ماه پیش مجید فراهانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران یک فوریت طرح الزام شهرداری تهران به تکمیل و اصلاح فرآیند دریافت و رسیدگی به گزارشات شهروندان درباره فساد و رشوه و تشویق گزارشگران تخلفات در شهرداری تهران  را ارائه کرد.

این طرح توسط 7 نفر از اعضای شورای شهر تهران از جمله شهربانو امانی، محمد علیخانی، محمود میرلوحی و ... امضا و به هیأت رئیسه شورای شهر تهران داده شد.

در این طرح آمده است که شهرداری تهران مکلف است در راستای ارتقاء سلامت اداری،‌ شفافیت و مبارزه با فساد در راستای اجرای آیین‌نامه پیشگیری و مبارزه با رشوه (مصوب هیئت وزیران به تاریخ 1383/9/1) تقویت مشارکت شهروندان در معرفی افراد فاسد و شناسایی گلوگاه‌های فساد با ایجاد امنیت در گزارش‌دهی و حمایت و تشویق مادی و معنوی از گزارشگران، تخلفات اداری واقع شده و یا در حال وقوع، در سطح واحدهای شرکت‌های شهرداری اعم از ستاد، نواحی، سازمان‌ها و شرکت‌های وابسته به آن نسبت به راه‌اندازی درگاه ثبت اطلاعات درخواست رشوه و گزارش فساد در شهرداری تهران به منظور ثبت و اعلام موارد توسط شهروندانی که از آنها تقاضای خارج از چارچوب شده یا شهروندانی که به نحوی از انحاء از فساد و رشوه اطلاع پیدا کرده‌اند در اجرای ماده 4 آیین‌نامه پیشگیری و مبارزه با رشوه حداکثر ظرف مدت یک ماه رسیدگی شود.

شهرداری مشهد طرح سوت زن را اجرایی کرد/سوت زنان پاداش می گیرند

در آذر سال گذشته این طرح به هیات رئیسه شورای شهر تهران داده شده ولی تاکنون در صحن مورد بحث و بررسی قرار نگرفته است. در شهرداری مشهد این طرح اجرایی شد و حمایت از افشاگران توسط شورای شهر مشهد قانونی شد و  براساس این قانون، افرادی که از داخل و یا خارج از سیستم مدیریت شهری این کلانشهر، فسادی را فاش کنند و یا اطلاعات مربوط به آن را به دستگاه‌های نظارتی گزارش دهند، پاداش می‌گیرند.

به اعتقاد بسیاری کارشناسان، مجموعه مدیریت شهری مشهد گام بزرگی برای مبارزه با فساد و رانت‌خواری درون این سیستم برداشته است.  

طرحی که در شورای شهر تهران خاک می خورد

بعد از اجرای این طرح در مشهد مجید فراهانی عضو شورای شهر تهران در صفحه شخصی خود نوشت که کار در خور تقدیر شورای اسلامی شهر مشهد به شکل مشابهی طرح الزام شهردایر به تکمیل و اصلاح فرایند دریافت و رسیدگی به گزارشات شهروندان درباره فساد و رشوه و تشویق گزارشگران تخلفات در شهرداری تهران قریب به یکسال پیش به هیات رئیسه تحویل داده شد و علاغم پیگیرهای صورت گرفته هنوز در دستور کار قرار نگرفته است.

همچنین سال گذشته مجید فراهانی در شورای شهر تهران گفته بود فساد آزاردهنده‌ترین و مشمئزکننده‌ترین صفتی است که شهروندان را در مواجهه با شهرداری آزار می‌دهد.

دیو هفت سر فساد/پارتی بازی و رشوه

وی با بیان اینکه فساد یک دیو هفت سر است که در سازمان عریض و طویل شهرداری رخنه کرده است، گفت: متاسفانه هنوز شهرداری در مورد زمینه دریافت رشوه و پارتی‌بازی رتبه اول را دارد.

فراهانی با اشاره به اینکه متأسفانه در این میان برخی از عناصر فساد هم می‌خواهند از این نمد برای خود کلاهی ببافند و به همین دلیل شاهد رخداد پدیده رشوه هستیم، گفت: برخی کارمندان با دریافت رشوه از مردم به نوعی سهم خود را دریافت کرده یا پارتی بازی می‌کنند.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه باید با ایجاد  شفافیت، شناسایی افراد فاسد و تشویق افرادی که این گونه تخلفات را معرفی می‌کنند، پادزهری ایجاد کنیم، گفت: امروز در شرایطی هستیم که مبارزه همه جانبه با فساد و رشوه می‌تواند اعتماد مردم را بازگرداند و به همین دلیل امیدوارم که همه شهروندانمان در راستای کاهش تخلفات و فساد در شهرداری به ما کمک کنند.

البته برخی از امضا کنندگان طرح الزام شهرداری تهران به تکمیل و اصلاح فرآیند دریافت و رسیدگی به گزارشات شهروندان درباره فساد و رشوه و تشویق گزارشگران تخلفات در شهرداری تهران معتقدند باید این طرح اجرایی و افرادی که اطلاع می دهند جایزه داده شود.

محمود میرلوحی عضو شورای اسلامی شهر تهران در این باره به خبرنگار فارس، گفت: باید این طرح اجرایی شود و سهمی هم از حق‌الکشف به فرد داده شود. 

وی ادامه داد: اگر معلوم شود گزارش درست است باید به طرف مقابل پاداش داد و در سود کار وی را شریک تلقی کرد و ما هم باید به این سمت حرکت کنیم.

مشکلاتی داریم اما به معنی خاک خوری طرح نیست

میرلوحی با بیان اینکه هنوز این طرح در تهران اجرایی نشده است، گفت: مشکلاتی وجود دارد اما به این معنی نیست که این طرح در شورا خاک می‌خورد و در حال حاضر شورا پیگیر این موضوع است. 

مشکلاتی داریم اما این بدان معنا نیست که  طرح الزام شهرداری تهران به تکمیل و اصلاح فرآیند دریافت و رسیدگی به گزارشات شهروندان درباره فساد و رشوه و تشویق گزارشگران تخلفات در شهرداری تهران در شورا در حال خاک خوردن است.

 

به گفته عضو شورای شهر تهران، این موضوع جنبه قانونی دارد و باید در مجلس قانون شود و بعد از آن که قانون شد ما در شورا آن را اجرایی می‌کنیم.

 

 

در صورتی که این طرح به صحن شورا بیاید ایرادات آن مشخص می شود و همچنین مردم می توانند مدیریت شهری را در ادامه راه کمک کنند.

محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران در این باره به خبرنگار فارس، گفت: این طرح توسط مجید فراهانی عضو شورای شهر تهران آماده و تعدادی از اعضا آن را امضا کردند واین کار برای کل شهرداری است.

وی گفت: من هم طرح را امضا کردم که اگر کسانی در شهرداری تخلفی را دیدند اعلام کنند و مشوق‌هایی هم برای این موضوع پیشنهاد شد.

 رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران با تأکید بر این موضوع که این طرح به صحن علنی شورا نیامده است، گفت: اگر در صحن بیاید بررسی و نقاط ضعف و قوت آن احصا می‌شود و امکان دارد کامل‌تر شود.

به گفته علیخانی، در مورد بسیاری از تخلفات می‌توان از مردم کمک گرفت و مردم نقش پلیس را ایفا کنند.

وی با بیان اینکه دلیل خاصی برای عدم اجرای این طرح وجود ندارد،‌گفت: احتمالاً این طرح فوریت نبوده است اما اگر در صحن بیاید موضوع مورد بررسی قرار می‌گیرد.

اجرای طرح سوت زن در خرم اباد

بر اساس این گزارش، در شهرداری خرم اباد نیز این طرح اجرا می شود و گفته می شود شورای شهر خرم آباد در این زمینه عزم جدی دارد . در بسیاری از کشورها برای حمایت از افشاگران فساد و تشویق آنان قوانینی با عنوان حمایت از سوت زنان فساد وجود دارد که طبق بررسی ها بهترین ساز و کرا مقابله با فساد همین کار است.

هدف اصلی از اجرای این طرح  حمایت و تشویق اعلام‌کنندگان مفاسد اداری  است و  اگر مردم در جایی تخلفی دیدند آن را ارجاع دهند و البته باید این گزارش مستند باشد در غیر اینصورت باعث بروز مشکل می شود.البته مدیریت شهری تاکنون این طرح را در دستور کار خود قرار نداده است و 11 ماه است که این طرح در شورای شهر تهران در حال خاک خوردن است.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی