صفر تا صد تخفیف ۵۰ درصدی برای حفاری به اداره آب و فاضلاب

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس در ادامه جلسه علنی امروز شورای اسلامی شهر تهران نوبت به موضوع حمایت از شبکه فاضلاب شهر تهران رسید.

بهاره آروین در خصوص‌ این لایحه گفت: لایحه ای که از سمت شهرداری واصل شد بحثش این بود که در محاسباتی که برای احداث شبکه انجام می شود شهرداری مبلغی را از تمام کسانی که آسفالت را مخدوش میکنند میگیرد.

این عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: شرکت آب و فاضلاب درخواستی داشت که در خصوص مجوزهای حفاری ۵۰ درصد تخفیف بگیرد اما کمیسیون پس از بررسی دریافت که ما پیش از این امکان دریافت مبالغی را به آب و فاضلاب داده بودیم که به نظر می رسید تخفیف دادن در این مورد جایز نیست.

بهاره آروین تصریح کرد: اما با توجه به اینکه دیدیم مراودات شهرداری با آب و فاضلاب زیاد است به این نتیجه رسیدیم که می توان این تخفیف را به آب و فاضلاب بدهیم البته قرار شد این عدد بدهی شرکت آب و فاضلاب باشد و در سایر مناسبت بتواند آن را تهاتر کند.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: این یک جور حمایت از شرکت و آب و فاضلاب بود و البته برخی موارد هم اندیشیده شد که بشود برای شهرداری یک ارزش افزوده ایجاد شود.

زهرا صدر اعظم نوری درخصوص این لایحه به عنوان موافق گفت: شرکت آب و فاضلاب از سالها قبل پول می گرفته است اما هنوز شبکه فاضلاب تهران را تکمیل نکرده است.

وی تصریح کرد: شهر تهران از لحاظ مسایل زیست محیطی در جایگاه مناسبی قرار ندارد و هنوز شبکه فاضلابش تکمیل نشده است.

رییس کمیسیون خدمات شهری شهرداری تهران گفت: دوستان آب و فاضلاب مدعی اند که اگر عوارض مربوط به حفاری را ندهند قادر خواهند بود تا ۱۴۰۰ کل شبکه را تکمیل کنند و ۲ هزار کیلومتر شبکه خواهند ساخت.

وی افزود: این در حالی است که به نظرم حتی در سال ۹۸ آب و فاضلاب حتی ۲۵۰ کیلومتر هم شبکه فاضلاب را نساخته است.

صدر اعظم نوری گفت: ما جلسات متعددی با این دوستان آب و فاضلاب داشتیم که دو سناریو به آن ها پیشنهاد شد استحضار داشته باشید که کل هزینه شرکت آب و فاضلاب برای سال ۹۶ به میزان ۸۲۷ میلیارد تومان بوده است در صورتی که پرداختی آنها به شهرداری تنها ۷ درصد این عدد بوده است.

وی ادامه داد: برای سالهای ۹۷ و سال ۹۸ با توجه به نرخ تورم کل هزینه ای که آب و فاضلاب به شهرداری پرداخت کرده است کمتر از هشت درصد بوده است و عددی به حساب نمی آید.

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: پیشنهاد ما این بود که مجوزهای حفاری به صورت نقد برای آب و فاضلاب صادر شود اما به عنوان بدهی در حساب آب و فاضلاب بماند و در جای دیگری تهاتر شود.

صدر اعظم نوری افزود: پیشنهاد دوم این بود که اگر به طور قطعی هر سال ۵۰۰ کیلومتر ساخت موضوع ۵۰ درصد تخفیف در نظر گرفته شود و اگر این ۵۰۰ کیلومتر ساخته نشد در سال بعد تخفیف داده نشود.

نوری گفت: در شهرداری تهران متاسفانه با آب و فاضلاب همکاری می شود اما نظارت کافی بر روی تعهداتی که فاضلابی ها به ما می دهند نمی شود و بعضاً با تغییر مدیریت از انجام تعهداتشان سر باز می زنند.

محمد سالاری عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران در مخالفت با این لایحه گفت: به نظرم باید رفت و دید که چه کسی چنین پیشنهادی به آب و فاضلاب داده است.

وی ادامه داد: باید بررسی شود که چه کسی در این اوضاع مالی آشفته شهر به فکر تخفیف دادن به شرکت آب و فاضلاب افتاده است و این موضوع شاعبه دارد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: شرکت آب و فاضلاب شهر تهران شرکتی بوده که کارهای خوبی انجام داده و شهرداری هم در این راستا با آب و فاضلاب همکاری های خوبی داشته است.

سالاری گفت: ما در این سالها همکاری خوبی با آب و فاضلاب داشته ایم در حالی که وظایف آب و فاضلاب از سوی دولت به آنها سپرده شده و بابت آن بودجه گرفته اند.

وی ادامه داد: آب و فاضلاب با لوله کشی انجام شده آب را می گیرد و به جنوب شهر تهران می برد در حالی که تهران با مشکل فرونشست دست و پنجه نرم می کند.

حسن رسولی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران در موافقت با این لایحه گفت: ما از طرف مردم تهران داریم برای ساخت این شبکه خودیاری می کنیم.

وی افزود نظر آب و فاضلابی ها این بود که صد درصد این عدد را تخفیف بگیرند اما ما این عدد را نپذیرفتیم و گفتیم ۵۰ درصد را نقد بپردازید و ۵۰ درصد را هم گفتیم به جای تخفیف به عنوان بدهی برای تهاتر در جای دیگر در نظر بگیریم.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: ما برای این موضوع ذی حساب خاص در نظر گرفتیم و مقرر شد تا نظارت کافی بر موضوع استفاده و تهاتر از این عدد شود.

احمد مسجد جامعی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران در خصوص نحوه اختصاص آب و پساب ناشی از فاضلاب تذکر داد.

وی گفت باید مشخص شود حق آبه مردم تهران از پسآب فاضلابی که توسط این شبکه جمع می شود چقدر است و به چه گونه به شهرداری تهران پس خواهند داد.

میرلوحی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران در خصوص این لایحه گفت: اگر می خواهیم سفره فاضلاب تا ده سال آینده جمع نشود و بگوییم مردم اذیت می شوند پس بهتر است که به آب و فاضلاب تخفیف ندهیم.

وی افزود ما هر روز می توانیم تذکر بدهیم اما سفره فاضلاب باید جمع شود و نمی شود به خاطر تنها دو هزار کیلومتر این طرح معطل بماند و اجرا نشود.

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: باید پس از ارایه این تخفیف نظارت‌های مان را قوی کنیم و بتوانیم این موضوع را جمع کنیم.


انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی