به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیرحسین قاضی زاده هاشمی عضو هیئت رئیسه مجلس، مجید الماسی پژوهشگر اقتصادی و لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور امشب ۱۹ آبان ما با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی موضوع تعارض منافع لایحهای برای پیشگیری از فساد پرداختند.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی عضو هیئت رئیسه مجلس در ابتدا با اشاره به اینکه تضاد منافع بحثی بین المللی است و بسیاری از کشورهای مختلف دنیا جلوتر از ایران وارد این مبحث شدهاندگفت: برخی از کشورهایی که برای خودشان رشد اقتصادی ایجاد کرده اند وارد این موضوع یعنی تضاد منافع شدهاند.
او با اشاره به اینکه فرد به دلیل منافع خودش نباید به منافع جامعه و سازمان صدمه بزند افزود: یا اینکه باید نظارت مستوفایی باید وجود داشته باشد تا به این وسیله رانتی به وجود نیاید.
عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به اینکه نظام کنترل اجازه نمیدهد بخشی منفعت و بخش دیگر مورد ظلم قرار بگیرد گفت: باید منافع همگان، فرد، سازمان و جامعه به خوبی تامین شود تا همسو سازی منافع صورت گیرد، مکانیزمهایی باید طراحی شود به این دلیل که در این مکانیزمها نظامهای شفافیت اجازه پنهان کاری را نمیدهند.
قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه قوانین زیادی داریم که تاکنون اجرا نشده است عنوان کرد: برخی از وزرا، معاونان وزرا، روسای سازمانها و خانواده هایشان نماد تعارض منافع هستند اگر این قانون مصوب شود، بعد از مصوب شدن نیاز به صدور دستورالعمل اجرایی و آیین نامه دارد بنابراین، این مسئله همزمان با شروع دولت بعدی میشود و لذا مطرح شدن این لایحه در مقطع کنونی جنبه تبلیغاتی دارد.
او با اشاره با اینکه هیچ کس با ایجاد شفافیت و برخورد با تعارض منافع و فساد حرفی ندارد خاطرنشان کرد: الان لوازم برخورد با تعارض منافع در دولت موجود است؛ دولتی که متقاضی است میتواند کار را از خود شروع کند، هرچقدر نظام دیوان سالاری را توسعه دهیم ایجاد رانت میکند، انواع و اقسام ساختارهای نظارتی را در کشور داریم و لذا فرایندها باید فرایندی شفاف و تسهیل شده باشد و تعارض منافع نداشته باشند.
در حال تکمیل ...