عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس با اشاره به برگزاری بیست و ششمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی به دو مقوله مهم در این باره اشاره کرد و اظهار داشت: نقاط ضعف ناشی از تبدیل عین پایاننامه به کتاب دانشجویی و لزوم حمایت ناشران از کتابهای دانشجویی که اغلب از نظر اقتصادی به صرفه نیستند، از نکات مهم درباره کتاب دانشجویی است.
* بیشتر کتابهای دانشجویی پایاننامه تحصیلات تکمیلی است
وی توضیح داد: کتاب سال دانشجویی فقط یک سال از کتاب سال جمهوری اسلامی ایران عقب است و کتاب دانشجویی تقریبا بلافاصله پس از کتاب سال کشور مطرح شد؛ از ابتدا هم جهاد دانشگاهی متولی این موضوع بود و هدف از این اقدام حمایت از دانشجویانی بود که قلم میزنند و کتاب چاپ میکنند.

وی ادامه داد: اغلب کتابهایی که دانشجویان چاپ میکنند همان چیزی است که پایاننامه آنها را تشکیل میدهد. آنان معمولاً پایاننامه را تبدیل به کتاب میکنند.
* الزامات کتابهای دانشجویی پایاننامهای برای پرهیز از ایرادات شکلی
علیزاده تصریح کرد: چاپ پایان نامه در قالب کتاب نیاز به هدایت و راهبری دارد. زیرا این سوالات مطرح میشود که آیا هر پایاننامهای قابلیت کتاب شدن دارد؟ آیا فنون نگارش پایاننامه و کتاب یکسان است؟ در نتیجه این موارد است که در برخی از این قبیل کتابها، نقاط ضعفی را میبینیم که ناشی از این است که عین پایاننامه تبدیل به کتاب میشود.
*حمایت ناشران دومین مقوله مهم کتاب دانشجویی در سال بیست و ششم جشنواره
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی مقوله دوم درباره کتاب دانشجویی را ضرورت حمایت ناشران از کتابهای دانشجویی عنوان کرد و اظهارداشت: ناشران باید از دانشجویان حمایت کنند؛ زیرا معمولاً کتابهای دانشجویی، کتابهای اقتصادی از نظر فروش نیستند؛ اگرچه دانشجویان به نخستین تألیف خود تعلق خاطر دارند اما در واقعیت کمتر میتوانیم کتابی دانشجویی را نام ببریم که به چاپ مثلا چهلم رسیده باشد.
انتهای پیام/