به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، غلامحسین حسینینیا رئیس دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران امروز به بهانه هفته جهانی کارآفرینی در نشست مشترکی با معاون توسعه کارآفرینی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در محل این وزارتخانه گفت: براساس مؤسسه رصد فعالیتهای کارآفرینی موسوم به جِم برای سال 1398 خواهد بود و این آمار جهانی در 28 نوامبر 2019 یعنی دو هفته آینده به صورت رسمی اعلام خواهد شد، نمونهگیری 3 هزار فرد بالغ بین 18 تا 60 ساله انجام شده و از مهمترین شاخصها، کارآفرینی نوپا در کشو را ست که این شاخص در ایران 10.69 درصد است که با وجود شرایط سخت اقتصادی کشور، این رتبه نسبت به سال قبل تغییر نداشته است و رتبه ایران در کارآفرینی از بین 50 کشور مورد مطالعه 21 شده است.
رئیس دانشکده کارآفرینی همچنین گفت: در شاخص قصد کارآفرینی در ایران رقم 42.34 درصد است، یعنی از هر یکصد نفر جمعیت فعال 42 نفر درصدد راهاندازی کسب و کار هستند و رتبه ایران در این شاخص با 5 درصد رشد به رتبه 10 از بین 50 کشور رسیده است.
حسینینیا همچنین در مورد شاخص خروج از کسب و کار، گفت: این شاخص 6.21 درصد است که نسبت به سال گذشته یک درصد افزایش یافته و ایران دارای رتبه چهار در بین 50 کشور است.
وی همچنین در مورد شاخص تثبیت کسب و کار که حداقل سه سال دوام داشته باشد، گفت: این شاخص در ایران 10.15 درصد است و ایران دارای رتبه 17 در بین 50 کشور است و با توجه به اینکه هیچکدام از این 50 کشور شرایطی مانند ایران یعنی تحریمهای یکجانبه نداشتهاند، بنابراین این رتبه 17 ارزشمند است و نسبت به سال گذشته 7.4 درصد کاهش پیدا کرده، یعنی وضعیت تثبیت کسب و کارها بهتر شده است.
حسینینیا همچنین از راهاندازی استارتاپها، کارگاههای تخصصی کارآفرینی، نشست تخصصی با کارآفرینان و کارآفرینی اجتماعی، همچنین نمایش فیلمهای کسب و کار در روز اختتامیه هفته کارآفرینی که در 5 آذر 98 در محل وزارت کار برگزار میشود خبر داد.
رئیس دانشکده کارآفرینی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس که چند درصد از فارغالتحصیلان دانشکده کارآفرینی تبدیل به کارآفرین میشوند و چه تعدادی کارمند میشوند، گفت: خیلی از افرادی که به دانشکده کارآفرینی میآیند، خودشان کارآفرین هستند و در دانشکدههای مهم کارآفرینی دنیا، نرخ فارغالتحصیلان کارآفرین 29 درصد است در حالی که در دانشکده دانشگاه تهران با وجود جوان بودن این دانشکده، این نرخ 16 درصد است.
وی این را هم گفت که عدهای از کارآفرینان به صورت سازمانی هستند؛ یعنی میخواهند در سازمانها کارآفرینی ایجاد کنند و عدهای میخواهند کسب و کارهای جدید راهاندازی کنند و دانشگاه تهران قصد دارد نقش مربی برای کارآفرینان داشته باشد.
وی گفت: رشته مربیگری کسب و کار که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده، از سال آینده در مقطع فوقلیسانس دانشجو میگیرد و مربیان کسب و کار تربیت میکند.
حسینینیا همچنین گفت: مراسم هفته جهانی کارآفرینی در 170 کشور جهان در فاصله 18 تا 24 نوامبر مصادف با 27 آبان تا 3 آذر برگزار میشود و تاکنون 20 رئیسجمهور و نخستوزیر در این مراسمها شرکت کردهاند.
وی ادامه داد: 12 مشارکتکننده اصلی در هفته جهانی کارآفرینی، 600 رویداد در تهران و 15 کلانشهر کشور نمایش داده میشود و در هفته جهانی کارآفرینی 35 هزار فعالیت با مشارکت 20 هزار کارآفرین و با دربرگیری 10 میلیون نفر جمعیت تحت پوشش در سراسر دنیا برگزار میشود.
وی گفت: دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران تنها دانشکده کارآفرینی در کشورهای اسلامی و در منطقه منا که شامل خاورمیانه و شمال آفریقاست و این دانشکده همکاری خوبی با شرکای اجتماعی داشته است.
انتهای پیام/