به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، نشست هم اندیشی مشترک سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و جمعی از اعضای حقیقی این شورا در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد.
عاملی در ابتدای این جلسه ضمن گرامیداشت ایام ماه ربیع الاول گفت: این جلسات کمک به انسجام بیشتر فعالیت های شورا می کند و باید به صورت منظم و دوره ای تشکیل شود.
وی با اشاره به اسناد تصویب شده در شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: مصوبات و اسناد خوبی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده که میتوان از سندنقشه جامع علمی کشور، سند نقشه مهندسی فرهنگی، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در این زمینه نام برد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: خوشبختانه ستاد مهندسی فرهنگی نیز با پیگیری های صورت گرفته تشکیل شده است که مصوبات خوبی نیز داشته و باید برای اجرایی شدن بیشتر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی برنامه ریزی داشته باشیم.
وی افزود: هم باید از روند اجرای این اسناد گزارش تهیه و در صحن شورا ارائه شود و هم باید بهروز رسانی این اسناد مورد توجه قرارگیرد.
عاملی با بیان اینکه اخیرا در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع سند اقتصاد دانش بنیان مطرح شده است، گفت: اقتصاد دانش بنیان یکی از 7 محور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است که این موضوع باید بیشتر مورد توجه قرارگیرد و باید نتیجه آن در کشور مشاهده شود.
پس از سخنان عاملی؛ حجت الاسلام و المسلمین حمید پارسانیا نیز طی سخنانی گفت: برگزاری اینگونه نشست ها برای پیشرفت و تقویت فعالیت های شورای عالی انقلاب فرهنگی مفید است.
رئیس شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه مهم ترین آسیب نظام سیاستگذاری ما روش اجرای سیاستهای کلان است، گفت: مهمترین فساد این است که یک سیاست در اجراء امتداد پیدا نکند و مطالبه اجرای سیاستهای در حوره فرهنگ عمومی و حوزه های مرتبط جدیتر گرفته نشود.
وی افزود: برای اجرای مصوبات باید مطالبه عمومی ایجاد شود و اجرای سیاستها به صورت دقیق گزارش، پیگیری و راستی آزمایی شود.
پس از سخنان پارسانیا؛ منصور کبگانیان نیز طی سخنانی گفت: برای اجرای بهتر مصوبات شورا به ضمانت اجرایی محکم و دقیق نیاز داریم.
قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه یکی از نیازهای اجرای مصوبات، فرهنگ سازی است ادامه داد: راهبری مصوبات نیز از دیگر نیازهاست که باید بخشنامههای ابلاغی بر مبنای مصوبات پیگیری شود.
پس از سخنان کبگانیان؛ جاسبی نیز طی سخنانی گفت: با اشاره به تاکید بالا بر مقالات علمی و پژوهشی ISI در دانشگاه ها و اشکالات وارده بر آن گفت: با توجه به تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان، دانشگاهیان ما در مبادلات علمی خود با محدودیتهای زیادی مواجه شدهاند که باید در این زمینه برنامه ریزی داشته باشیم به عنوان مثال می توانیم بر ظرفیت نشریات داخلی تاکید داشته باشیم.
جاسبی گفت: باید اجرای مصوبات را با جدیت بیشتری پیگیری کنیم تا آثار این مصوبات بیشتر مشاهده شود.
پس از سخنان جاسبی؛ کچوئیان نیز طی سخنانی گفت: باید در تدوین اسناد اعضای شورا مشارکت بیشتری داشته باشند و اعضای حقیقی با عضویت در کمیسیونها و شوراهای تخصصی در روند تصویب اسناد مشارکت داشته باشند.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: اولویتها و نیازها نیز باید با مشارکت اعضای حقیقی طراحی شود و باید در تدوین اسناد نیز دقت نظر بیشتری اعمال شود.
پس از سخنان کچویان؛ حجت الاسلام و المسلمین محمدیان نیز ضمن تأکید بر اهمیت نقش و جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی بر برگزاری منظم جلسات این شورا تأکید کرد.
پس از سخنان حجت الاسلام والمسلمین محمدیان؛ مخبر دزفولی نیز طی سخنانی گفت: با تمام محدودیتها و کمبودها، شورای عالی انقلاب فرهنگی دستاوردهای زیادی داشته است که باید فعالیتهای خود را استمرار و ارتقاء بخشد.
وی افزود: وضعیت ایدهآل و کاملا مطلوب هیچگاه حاصل نمیشود و تمام موفقیتهاییکه تا امروز به دست آمده است در دل کمبودها و کاستیها حاصل شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی یک ظرفیت فراقوهای دارد که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
سعیدرضا عاملی در جمعبندی مباحث مطرح شده نیز گفت: برگزاری این جلسات کمک میکند تا اعضای حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی مشارکت بیشتری در روند اداره شورا داشته باشند.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: باید نقاط قوت و داشتههای خود را ببینیم و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به نقش این شورا در سیاستگذاری کلان علمی و فناوری کشور منزلت و شان شورا را در افکار عمومی جامعه تبیین کنند.
وی افزود: تاکنون زحمات زیادی در شورای عالی انقلاب فرهنگی کشیده شده است که نتایج این زحمات را مشاهده میکنیم.
انتهای پیام/