رئیس سازمان مدیریت برنامهریزی استان تهران با اشاره به لزوم مشارکت شهروندان برای بازآفرینی بافتهای فرسوده در سطح استان تهران، گفت: باید تا پایان سال ۱۴۰۰، ۶۳ محله از ۴۰۰ محله استان تهران بازآفرینی شود.
نعمتالله ترکی رئیس سازمان مدیریت برنامهریزی استان تهران در تشریح روند بازآفرینی بافتهای فرسوده در سطح استان تهران گفت: در شهرهای تهران، بهارستان، ورامین، ملارد، پیشوا، شهریار و قدس بیشترین مساحت بافت فرسوده را داریم که برای بازآفرینی این بافتها نیازمند مشارکت مردمی هستیم. سایر شهرستانهای استان تهران مشغول مطالعه طرح بازآفرینی خود هستند.
وی افزود: اگر مرکز پایتخت را بخواهیم به لحاظ میزان بافتهای فرسوده رتبهبندی کنیم مناطق ۱۰، ۱۱ و ۱۲ رتبه یک تا سوم را به خود اختصاص میدهند که در این محدودهها جمعیت ۸۰۰ هزار نفری ساکن است. پس از این مناطق از رتبه چهارم تا ۲۲ به ترتیب مناطق ۱۷، ۱۴، ۷، ۸، ۱۶، ۱۵، ۹، ۲۰، ۱۳، ۱۸، ۱، ۱۹، ۳، ۲، ۶، ۴، ۲۱، ۵ و ۲۲ قرار گرفتند. به شکلی که در منطقه ۲۲ تهران تنها ۲۱۸ نفر در بافت فرسوده ساکن هستند.
وی ادامه داد: ۷۱ هزار و ۹۱۸ واحد مسکونی بالای ۲۵ سال در استان تهران شناسایی شده که ۳۱.۷ درصد واحدهای ساختمانی استان تهران را شامل میشود و برای ساختمانهایی که با عمر ۱۵ تا ۲۴ سال هستند این عدد به ۶۳ هزار و ۵۶۴ واحد مسکونی یعنی ۲۸ درصد بناهای تهران است. به این ترتیب باید بگوییم حدود ۶۰ درصد بناهای تهران نیاز به بازنگری مهندسی از نظر عمر مفید و مقاومت دارند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران با تأکید بر لزوم مشارکت شهروندان در بازآفرینی بافتهای فرسوده گفت: در حال حاضر میزان مساحت و جمعیت بافت فرسوده در شهر تهران ۳۲۶۸ هکتار با جمعیت ۱.۲ میلیون نفری است. همچنین مساحت و جمعیت سکونتگاههای غیررسمی نیز در پایتخت ۵۵۵۳ هکتار و جمعیت ۱.۲ میلیون نفری است. لذا باید در هر دو این حوزهها اقدامات موثری صورت بگیرد.
وی ادامه داد: براساس گزارش برنامه ششم توسعه، استان تهران ملزم به مقاومسازی بافتهای فرسوده شده به نحوی که باید مساحت تحت بازآفرینی استان از ۵۱۸ به ۳۱۱۰ هکتار برسد. در بخش محلات هم در سال ۹۶ تعداد ۱۱ محله و تا سال ۱۴۰۰ باید ۶۳ محله از ۴۰۰ محله استان تهران بازآفرینی شوند. البته محدودیت منابع و اعتبارات بخش عمومی و دولتی از جمله موانعی است که چالشهای تحقق بازآفرینی شهری در استان تهران را رقم زده است لذا میطلبد که مشارکت شهروندان در این بخش بیش از پیش افزایش پیدا کند.
وی تأکید کرد: براساس آمار سال ۱۳۹۵ استان تهران ۶۱۱۱ هکتار بافت فرسوده دارد که سهم ۷.۷۱ درصدی از کل مساحت بافت فرسوده کشور را به خود اختصاص داده است.