به گزارش گروه شهری خبرگزاری فارس، هفتاد و چهارمین جلسه کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با حضور رئیس و کارشناسان این کمیته و رئیس سازمان مدیریت پسماند برگزار شد.
سید آرش حسینی میلانی در ابتدای این جلسه که به بررسی آخرین اقدامات انجام شده از سوی سازمان مدیریت پسماند اختصاص داشت، گفت: کمیته محیط و خدمات شهری در طول دو سال و نیم گذشته جلسات منظمی را با مسئولان سازمان مدیریت پسماند درخصوص ساماندهی پسماند در شهر تهران برگزار کرده و در این جلسه نیز آخرین اقدامات انجام شده در این رابطه به ویژه طرحی که جدیدا از سوی این سازمان به عنوان «کاپ» مطرح شده، بررسی میشود.
وی با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین سیاستهای مدیریت جامع پسماند کاهش تولید پسماند است، اظهار داشت: کاهش پسماند از جمله موضوعات و سیاستهای کلان مدیریت شهری است و در این چارچوب، اجرای طرح کاپ نیازمند مقدمات و الزاماتی است که باید فراهم شود. اقداماتی هم در گذشته در این رابطه تحت عناوین و طرحهای دیگر انجام شده که باید از تجارب آنها استفاده کرد و با ارزیابی صحیح مشخص کرد که سیاستهای قبلی تا چه اندازه با طرح کاپ نزدیک است.
این عضو شورای شهر تهران موضوع نرخ تعرفه و عوارض دریافت خدمات پسماند را از دیگر مسائل مورد اهمیت دانست و تصریح کرد: یکی از مسائل مهم در طرح جامع مدیریت پسماند، مسائل اقتصادی است که باید بررسی شود با چه شیوه و سیستمی باید مسائل اقتصادی در این حوزه را پیش برد. در این رابطه گفتوگوهایی با وزارت کشور برای تعیین نرخ عوارض دریافت خدمات پسماند در حال انجام است. ایدهها و گزینههای در این رابطه مطرح است که باید مورد همفکری قرار گیرد.
حسینی میلانی انجام سرمایهگذاری در حوزه مدیریت پسماند را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: به دلیل استهلاک تاسیسات و قدیمی بودن فناوریهایی که هماکنون در حوزه مدیریت پسماند در حال استفاده است، راندمان کار هم پایین است. ما هماکنون نیازمند یک برنامه جدی برای سرمایهگذاری در این حوزه هستیم و از سوی دیگر، با محدودیتهایی از نظر تامین منابع مالی هم در تهران و هم در کشور روبهرو هستیم.
وی ادامه داد: در طرح جامع مدیریت پسماند باید سناریوهای مختلفی از نظر اقتصادی هم بدبینانه و هم خوشبینانه دیده شود تا اگر شرایط فضای کسب و کار برای سرمایهگذاری مناسب نبوده و بخش خصوصی حاضر به سرمایهگذاری نباشد شهرداری تهران طرح جایگزین ولو حداقلی داشته باشد و بداند تامین منابع مورد نیاز به چه صورتی انجام شود.
سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با اشاره به پیامدهای اجتماعی بازار غیر رسمی پسماند ابراز داشت: متاسفانه شاهد حضور کتفیها و کودکان کار – که عمدتا هم خارجی و از کشور افغانستان هستند - در چرخه جمعآوری پسماند هستیم. از این کودکان بهرهبرداری ظالمانهای میشود که میتواند عوارض و پیامدهای اجتماعی، سیاسی و بهداشتی به همراه داشته باشد. در این مدت هم اقداماتی از سوی دیگر دستگاهها با مدیریت فرمانداری انجام شده و یکی از گودها را در منطقه 20 برچیده شده است.
حسینی میلانی با بیان اینکه جمعآوری گودها هر چند براساس اختیارات قانونی است اما حلکننده مشکلات نیست، عنوان کرد: تصور این است که با جمعآوری گودها مسئله حل میشود اما اگر مباحث جامع در نظر گرفته نشود، مشاهده میکنیم افراد مستقر در یک گود بعد از اقدامات اینچنینی از یک منطقه به مناطق دیگر جابجا میشوند.
وی با اشاره به تعامل مدیریت شهری با پیمانکاران حوزه پسماند یادآور شد: پیمانکاران حوزه پسماند - چه پسماند خشک و چه پسماند تر - از مهمترین بازیگران و اثرگذاران وضعیت پسماند شهری محسوب میشوند که تعامل منطقی و مدبرانه با آنها ضروری است.
انتهای پیام/