به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بهروز آقایی مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان در یک نشست خبری گفت: برخی محدودیتها در سالهای گذشته مانع از عملیاتی شدن اهداف و آمال ما در بندر چابهار بود.
وی افزود:در گذشته امکان پهلوگیری کشتیهای پهن پیکر در بندر چابهار وجود نداشت اما اکنون این امکان فراهم شده و هیچ محدودیتی برای پهلوگیری کشتیها در اندازههای مختلف نداریم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در چند سال گذشته در بندر شهید بهشتی قابلیت تخلیه کانتینری وجود نداشت،گفت:بنابراین نمیتوانستیم کالاهای حجیم را تخلیه کنیم اما خوشبختانه اکنون این محدودیتها رفع و امکان تخلیه کانتینرهای بیش از 300 تن فراهم شده است.
آقایی بیان داشت: در برخی فصول به خصوص از خرداد تا شهریور ما به دلیل ارتفاع موج با ریسک عملیات دریایی و تخلیه و همچنین پذیرش کشتی روبرو بودیم اما با ایجاد موج شکن به طول حدود 1500 متر این مسئله رفع شده است.
وی با تاکید بر اینکه چابهار یکی از بنادر استراتژیک کشور است، گفت: در حال حاضر بارگیری فوق سنگین در این منطقه انجام میشود و 30 دستگاه استراتژیک شامل 8 دستگاه مکنده و ...که هر کدام به اندازه یک ایرباس برای کشور ارزش دارد در دوره تنفس تحریمها وارد شد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: از زمان افتتاح بندر چابهار 9 کشتی کالای اساسی از افغانستان ترانزیت شده است.
آقایی با بیان اینکه افغانستان برای ترانزیت هر کانتینر 3 هزار دلار را پیش بینی کرده بود، بیان داشت:ما آن را با هزینه 1800 دلار انجام دادیم ضمن اینکه این کالاها را در بازده زمانی 20 تا نهایت 30 روز به آنها تحویل دادیم.
وی افزود: شرایط ایران دو کشور افغانستان و هند را وادار به چانهزنی با آمریکا کرد که چابهار از تحریم خارج شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: عملیات بندری در بندر چابهار 18 تا 20 درصد ارزانتر از سایر بنادر کشور است.
آقایی گفت: سال گذشته حجم بارگیری 56 درصد نسبت به سال 96 افزایش داشت.
وی افزود:در چابهار واردات کالاهای اساسی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 100 درصد افزایش داشته است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت:همچنین 6812 درصد صادرات از بندر چابهار نسبت به سال گذشته افزایش یافته به طوری که صادرات 111 تنی در سال گذشته امسال به 7 هزار و 672 تن رسیده است.
آقایی با اشاره به صادرات سیمان از بندر چابهار گفت: در حالی که پیش از این برای تولید سیمان خاش بازاری نیافته بودیم امسال به لطف بندر چابهار 5 هزار تن سیمان آماده صادرات به برخی کشورها است.
وی همچنین به واردات 340 هزار تنی کالای اساسی به بندر چابهار اشاره کرد و گفت:از ابتدا ی مهر 1398 تاکنون این مقدار کالای اساسی در بندر چابهار تخلیه شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با اشاره به مشکل تامین گوشت کشور در سال گذشته گفت: سال گذشته با توجه به شرایط پیش آمده مجبور به واردات دام زنده شدیم و اولین باراز طریق دریا واردات دام را تجربه کردیم.
آقایی گفت: بر این اساس روزانه 12 هزار راس دام تهیه و به کشتارگاه انتقال دادیم. همچنین تا پایان فروردین امسال 80 هزار راس دام از چابهار وارد و بر این اساس بندر چابهار نقش خود را در تنظیم بازار گوشت ایفا کرد.
انتهای پیام/