تشریح آخرین وضعیت مناطق زلزله‌زده / اسکان اضطراری در اولویت است

5dcd0050b19b6_2019-11-14_10-50
فرماندار ویژه شهرستان میانه آخرین وضعیت مناطق زلزله زده را تشریح کرد.

محمدرضا مشایخی معاون استاندار آذربایجان شرقی گفت: مهتمرین دغدغه ستاد بحران اسکان موقت زلزله زدگان است.

مشایخی با بیان اینکه در پی وقوع زلزله اخیر در شهرستان میانه بلافاصله در اولین دقایق تمامی نیروهای امدادی و ستاد بحران به روستاهای هدف رفتند، افزود: خسارت در تعدادی از روستاها زیاد است و متاسفانه تعداد ۵ نفر فوتی داشتیم که ضمن تسلیت مجدد به حضور خانواده فوت شدگان و اهالی شهرستان میانه که بعد از طی تشریفات قانونی به خاک سپرده شدند، با تلاش کلیه نیروهای امدادی، انتظامی و نظامی از همان ساعات اولیه اسکان اضطراری شروع شد.

فرماندار میانه با ذکر این موضوع که اولین اقدام راه اندازی حلقه امنیتی در روستاها به صورت پاسگاه سیار بود که توسط نیروی انتظامی شهرستان و ویگان ویژه استان راه اندازی شد، افزود: این امر موجب تامین امنیت روستاهای آسیب دیده و ایجاد نظم در کمک رسانی و آوار برداری و کنترل ترافیک موجود در مناطق زلزله زده شده است.

۵۵۰ راس احشام تلف شده از زیر آوار خارج شد

رئیس ستاد بحران شهرستان میانه با بیان اینکه پس از اسکان مردم در چادرهای امدادی اقدام به درآوردن ۵۵۰ راس احشام تلف شده از زیر آوار کرده و توسط اداره دامپزشکی جهت جلوگیری از حمله حیوانات وحشی و مسائل بهداشتی دفع شد، ادامه داد: بعد از آن مایحتاج ضروری اولیه و سه روزه زلزله زدگان شامل ۳۰۹۱ تخته چادر ۳۵۲۱ تخته پتو، ۱۴۱۰ عدد چراغ والور و در کنار آن ۱ میلیون لیتر نفت سفید از سوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی آذربایجان شرقی برای استفاده در امر زلزله زدگان در اختیار شهرستان گذاشته شد و همچنین ۲ هزار و ۱۰۰ لیتر گازوئیل برای ماشین آلات تهیه شد.

 وی افزود: مقدار ۶۷۷ توپی موکت و فوم زیر موکت برای چادرهای افراد ساکن تهیه و توزیه شده، همچنین تعداد ۲۲۸۰ غذای ۷۲ ساعته و ۴۱۴ بسته یک ماهه توزیع شد و ست ظروف ۹۷ مورد و ۴۶۰۰ بطری آب معدنی و ۱۱۰۰ بسته نان و ۲ هزار هیتر برقی توزیع و توسط ماموران برق و کارشناسان سازمان فنی و حرفه ای بصورت استاندارد نصب شده. در اینجا لازم می دانم از مردم تقاضا کنم در مصرف برق صرفه جویی کنند تا ترانس های برق در مناطق زلزله زده جوابگوی مصرف باشند.

راه اندازی امکانات پخت غذای گرم

فرماندار میانه خبر از راه اندازی امکانات پخت غذای گرم و راه اندازی نانوایی برای زلزله زدگان در ورنکش و ترکمنچای خبر داد و گفت: به همت موکب های استان و شهرستان به طور متوسط روزانه ۶ هزار پرس غذا برای نهار و شام زلزله زدگان پخت و توزیع می شود و در کنار این اقدامات تیم های پزشکی به صورت مستقر و سیار در روستاها به نیازمندان خدمات رایگان ارائه می دهند که این امر مانع از بروز مسائل بهداشتی و شیوع بیماری می شود.

مشایخی با بیان اینکه بعد از اسکان اضطراری مهم ترین دغدغه ما اسکان موقت از طریق کانکس و اتاق سیار است افزود: مبلغ ۱۰ میلیون تومان از طرف دولت به عنوان اجاره بهاء برای شش ماه پرداخت می شود و باید بتوانیم مشکل اسکان موقت را حل کنیم.

وی ابراز داشت: در حال حاضر آوار برداری یکی از کارهای مهمی است که توسط شهرداری میانه و بنیاد مسکن و سایر گروهها صورت می گیرد و بازگشایی معابر انجام شده است.

 جزئیات پرداخت تسهیلات کم بهره به زلزله زدگان

وی گفت: ارزیابی های صورت گرفته نشان می دهد که ۳۳۰۰ باب خانه آسیب دیده و ۲۲۰۰ باب نیاز به بازسازی و نوسازی و ۱۱۰۰ باب خانه نیاز به تعمیر دارد. برای اینکار از سوی دولت مساعدت هایی صورت گرفته که ۴۰ میلیون تومان وام برای بازسازی و نوسازی بصورت قرض الحسنه و ۱۰ میلیون تومان بصورت بلاعوض پرداخت شود و برای تعمیر خانه های خسارت دیده ۱۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه و ۵ میلیون بلاعوض و برای وسایل معیشتی داخل منزل ۵ میلیون تومان بلاعوض و برای هر واحد دامی مبلغ ۵ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

مشایخی سپس ادامه داد: در کنار کارهای امدادی و عمرانی صورت گرفته کارهای فرهنگی و باز توانی توسط کانون فرهنگی و پرورشی نوجوانان استان و بهزیستی در حال انجام است که بتوانند روحیه شادابی و نشاط را به کودکان مناطق زلزله زده بازگردانند.

وی ابراز داشت: برای کنترل و راستای آزمایی از طریق دهیاران و کارشناسان فرمانداری به صورت نوبتی و مرتب از روستاها بازدید و عملکرد دستگاه های اجرایی را کنترل و نقاط ضعف را شناسایی می کنند تا نسبت به رفع آن اقدام کنیم.

 ۶۱ روستا بر اثر زلزله آسیب دیدند

فرماندار ویژه میانه با بیان اینکه۶۱ روستا بر اثر زلزله در این شهرستان آسیب دید، گفت: دغدغه تمامی مسئولان کشوری، استانی و شهرستان این است که زودتر کار آواربرداری و تعمیر واحدهای مسکونی را انجام دهند و بتوانند مناطق زلزله زده را بازسازی کرده و به ساکنان آن تحویل دهند. از مردم می خواهم همکاری بیشتری با عوامل اجرایی داشته باشند تا پیشرفت کار تسریع یابد.

وی در پایان ضمن تشکر ویژه از اهالی رسانه و جراید محلی و شهرستان میانه که با حضور در ساعت اولیه و اطلاع رسانی به مردم همراه مسئولین بودند گفت: بدون شک با همراهی همه مردم، رسانه ها و مسئولان می توانیم مشکلات را حل کنیم.

گفتنی است در زمین لرزه ۵.۹ ریشتری بامداد جمعه ۱۷ آبان شهر «ترک» میانه ۵ نفر کشته و حدود ۶۰۰ نفر مصدوم شدند.

این حادثه به حدود ۵ هزار واحد مسکونی روستایی در شهرستان‌های میانه و سراب خسارت وارد کرد.

برچسب ها:

اجتماعی