شرکت قطارهای حومه‌ای تأسیس می‌شود

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه شورای عالی استان‌ها در جمع خبرنگاران اظهار داشت:‌ فرصت شد در این باره حضور پیدا کنیم و رئیس شورای عالی و اعضا دغدغه‌هایی را مطرح کردند. 

وی با بیان اینکه وزارت راه وشهرسازی مأموریت‌هایی که برعهده دارد تأثیر مستقیم بر زندگی مردم می‌گذارد و مهمترین دغدغه‌ ما مردم هستند گفت: امیدواریم با نمایندگان مردم در شورای عالی استان‌ها به گونه‌ای عمل کنیم که هماهنگی و تعامل بیشتری داشته باشیم و مردم از نتایج آن بهره‌ ببرند. 

اسلامی افزود: در حوزه راه و شهرسازی 10 تا 12 سال طول می‌کشد که تغییرات خدمات را براساس برنامه داشته باشیم و دیگر از روش‌های سنتی استفاده نکنیم و کاستی‌ها جبران شوند. 

وی گفت: نقدهای منفی و مثبتی که در جلسه شورای عالی استان‌ها مطرح شد، مورد نظر قرار دادیم و پیامدهای آن برای ما در حوزه اقدامات صورت‌گرفته حائز اهمیت است. 

وی درباره آلودگی هوای کلان‌شهرها نیز گفت: تلاش می‌کنیم که تردد خودروها را جهت کاهش آلودگی هوا به حداقل برسانیم و در همین حوزه، شرکت قطارهای حومه‌ای را تأسیس خواهیم کرد و این شرکت امسال با همکاری وزارت راه وشهرسازی و همینطور شهرداری‌ها تأسیس خواهد شد و قطارهای حومه‌ای در این شرکت راه‌اندازی می‌شوند تا بتوانیم تردد خودروها را کم کنیم. 

اسلامی ادامه داد: موضوع بعدی، ارتباط برون‌شهری با داخل شهر است که از شهرداری‌ها و شوراها درخواست می‌کنیم که از طرح‌های TOD حمایت کنند و مردم بتوانند تمامی خدمات لازم را با حضور در یک ایستگاه دریافت کنند و ترددهای پراکنده کاهش دهیم و این موضوع جزو رویکردهای ما است. 

وزیر راه و شهرسازی گفت: شورای عالی استان‌ها در اکثر استان‌ها نیاز به جا و مکان مناسب دارند که وزارت راه و شهرسازی زمینی دراختیارشان قرار می‌دهد تا جایی را براساس طرحی مشخص دایر کنند. 

وی درباره استفاده از قطارهای شهری مجددا گفت:‌در حال حاضر محور ورامین و گرمسار را راه‌اندازی کردیم که 400 هزار نفر را جابجا می‌کند. 

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا وزارت مسکن و شهرسازی احداث خانه‌های 30 یا 40 متری را برعهده دارد، گفت: وزارتخانه چنین قصد و ایده‌ای ندارد و از آن هم حمایت نمی‌کند، ولی ممکن است افرادی بخواهند به صورت شخصی چنین ساخت و سازی داشته باشند. 

اسلامی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه در راستای نوسازی خانه‌های روستایی و مقاومت کردن آن در مقابله زلزله چه اقداماتی کرده است، گفت: بنیاد مسکن، بازسازی 200 هزار خانه روستایی را برعهده گرفته است و در بعضی از روستاها همکاری مردم برای نوسازی و مقاوم‌سازی خوب بود و در آذربایجان نیز 70 درصد روستاها خانه‌هایشان نوسازی و مقاوم‌سازی شده بود که در برابر زلزله مشکلی نداشتند، ولی روستاهایی که از این طرح به درستی استفاده نکردند، خانه‌هایشان در زلزله اخیر آسیب دید و بعضاً تخریب شد. 

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: رئیس‌جمهور دستور داده است که زلزله‌زده در فصل سرما خانه‌هایی اجاره کنند که هزینه اجاره این خانه‌ها توسط دولت پرداخت می‌شود. معاون اول رئیس‌جمهور نیز در سفری که اخیرا به مناطق زلزله‌زده آذربایجان داشتند، این موضوع را تأکید کردند.

اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه اکثر مردم سراب دامدار هستند و نمی‌توانند جایی دیگر بروند، از دیروز احداث سازه‌های موقت را در سراب راه‌اندازی کردیم تا نزدیک به دام و محل زندگی‌شان باشد. 

وزیر راه و شهرسازی افزود: ما با ایجاد کانکس موافق نیستیم، چرا که این سازه‌های پیچ و مهره‌ای وضعیت بهتری را دارند و می‌توانیم بعد از احداث منازل مسکونی، این سازه‌ها را در جایی دیگر استفاده کنیم. 

وی خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ شهرداری‌ای از ما زمین درخواست نکرده است تا براساس ماده 2 خانه‌های استیجاری را دراختیار افراد نیازمند قرار دهد. 

وی بیان داشت: در حوزه طرح ملی مسکن، اقدامات خوبی صورت گرفته است و در این حوزه 3 نوع اقدام را انجام می‌دهیم. 

اسلامی در صحن علنی شورای عالی استان‌ها نیز اظهار داشت: نکته مهمی که وجود دارد این است که از ظرفیت قانون استفاده دقیق کنیم و در اجرای صحیح قانون عمل کنیم. مسائل، منابع بودجه و اعتبارات همواره یکی از معضلات بوده و هیچگاه نشده که مشکل بودجه و اعتبارات نداشته باشیم. در اعتبار کمبود وجود دارد، اما برای حرکت در جهت پیشبرد اهداف توسعه غافل نخواهیم بود.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اقدامات در این وزارتخانه تاکید کرد: ما بر مبنای توسعه پایدار و توسعه متوازن به برنامه‌ها نگاه می‌کنیم و سعی داریم تا برنامه‌محور حرکت کنیم به جای این که به صورت منطقه‌ای نگاه داشته باشیم.

اسلامی اضافه کرد: هر زمان بتوانیم رودربایستی‌ها را کنار بگذارد و از رویکرد محلی به ملی تغییر نگاه بدهیم می‌توانیم موفق باشیم.

وی با اشاره به اینکه باید ملی‌محور فکر کرد، اظهار کرد: امروز در حوزه آلودگی هوا از دست کسی کاری ساخته نیست چرا که کلان‌شهرها با عدم اجرای قانون سبب این اتفاق شده‌اند چرا که طرح‌های مصوب اجرا نشده است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در شورای عالی شهرسازی به طرح جامع توجه شده است افزود: طبق آنچه که طرح جامع عنوان کرده ، راه و شهرسازی خدماتی در اختیار شهرها قرار داده است و تاکید می‌کنیم برای کیفیت‌بخشی به زندگی مردم در شهرسازی بر ضوابط پایبند هستیم.

اسلامی با اشاره به برنامه ششم و وضعیت شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر تاکید کرد:متاسفانه از ۹ مصوبه که تا کنون به دست ما رسیده پنج مصوبه اشکالات خلاف قانون و ضابطه داشته است این مصوبه برای شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر تدوین شده است. با این وجود اجازه نمی‌دهیم که از جیب آیندگان برای وضعیت کنونی هزینه شود.

اسلامی اضافه کرد: خودرو محوری را باید در بحث شهرسازی کاهش بدهیم به ویژه در کلانشهرها اهمیت ویژه‌ای دارد انشاءالله تا پایان سال ساخت قطار‌های حومه‌ای را آغاز خواهیم کرد تا بتوانیم در همه شهرها نیز خدمات ارائه بدهیم. بتوانیم قطارهای شهری را با قطارهای حومه‌ای به یکدیگر متصل کنیم.

وی اضافه کرد: نقطه حادثه‌خیزی در جاده‌ها نداریم. نقطه پرحادثه داریم اما نقطه حادثه‌خیز نداریم. بیش از ۸۶ درصد حوادث رانندگی عامل انسانی ارتباط دارد.هر نقطه ای که پلیس اعلام کند که حادثه رخ داده است ایمن‌سازی می‌شود.

به گفته اسلامی نیاز است که زیرساخت خود را تکمیل کنیم اما فرهنگ ترافیکی و رانندگی باید بهبود یابد.

وزیر راه و شهرسازی در پایان اظهار داشت: آمادگی داریم که زمین رایگان در اختیار اشخاص حقوقی قرار بدهیم تا منازل استیجاری راهی برای قشر آسیب‌پذیر ایجاد کنند شهرداری و شورای شهر آمادگی داشته باشد آنها را حمایت خواهیم کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی