به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، مخاطبان سامانه فارسمن در ارتباط با این سامانه از فشار دانشگاهها مانند دانشگاه شهید بهشتی به دانشجویان دکتری برای چاپ مقاله آی اس آی با وجود تحریم خبر دادند و خواستار پیگیری اهمیت ارائه مقاله آی اس آی برای کسب مدرک در مقطع دکتری شدند.
در این باره با محمد مهدینژادنوری معاون علمی آستان قدس رضوی و معاون پژوهش و فناوری اسبق وزیر علوم گفتوگو کردیم.
مهدینژادنوری گفت: وقتی ما در ایران میبینیم کشورهای خارجی دشمنی میکنند و مقالاتی که ما میفرستیم منفعتی به حال آنها ندارد، عقل ایجاب می کند تا چاره ای بیندیشیم که چگونه مقالاتی باکیفیت و در خدمت جامعه داشته باشیم و اینکه بحثهای علمی ما راضی کننده باشد.
وی افزود: طی جلسه ای که با مسؤولان دانشگاه فردوسی مشهد داشتیم، این مسأله مطرح شد که اساتید دانشگاهها کمتر به مقالات آی اس آی توجه کنند و مقالاتی ارائه دهند که نیازی را از جامعه حل و آن ها را جایگزین مقالات آی اس آی کنند، یک تصمیم به همین سادگی می تواند تحولی را در رویه ها ایجاد و ما را به اهداف نزدیک کند.
معاون علمی آستان قدس رضوی گفت: متاسفانه افرادی که عنان اختیار در دست آنهاست نوع نگاهشان به نحوی است که فکر می کنند کیفیت در مقالاتی است که در آی اس آی به چاپ می رسد، درحالی که دهها راه مختلف به جز مقاله آی اس آی وجود دارد.
مهدی نژادنوری در رابطه با عدم استفاده از مقالات در ایران گفت: از جمله دلایلی که از مقالات در جامعه استفاده نمیشود، عدم اعتماد به خود و عدم شجاعت علمی است، ما باید مقالات را در داخل با کیفیت بالا به چاپ برسانیم چه بسا این امر موجب میشود دنیا زبان فارسی را یاد بگیرد.مهدینژاد نوری با بیان اینکه ما باید خودمان را تقویت کنیم و سرآمد جهان باشیم، اذعان کرد: مشکل ما این است که به خودمان اعتماد نمی کنیم، اگر مقالات ما توسط سه داور با کیفیت ارزیابی شود به اندازه یک مقاله آی اس آی اعتبار دارد.
* اگر همیشه از مقالات آی اس آی استفاده کنیم نمیتوانیم از نظر علمی سرآمد باشیم
وی افزود: اگر ما همیشه از مقالات آی اس آی استفاده کنیم نمیتوانیم از نظر علمی سرآمد باشیم، ما باید نیازهای خودمان را برطرف کنیم و نباید هر بلایی که دیگران میخواهند بر سر ما بیاورند.
انتهای پیام/