به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس کاوه حاج علی اکبری رییس سازمان نوسازی شهر تهران در همایش بزرگداشت روز جهانی شهرسازی که صبح امروز با حضور اعضای شورای شهر و متخصصان حوزه شهرسازی برگزار شد گفت: بعد از آسیب شناسی روی اتفاقاتی که یک دهه گذشته رخ داده به بود به یک چارچوب رسیدیم به نام بازآفرینی محلات.
وی ادامه داد: اعتقاد داریم که مقیاسی که می شود در آن به مشارکت مردم رسید مقیاسی است که شهروندان اثر برنامه ایجاد شده را در زندگی روزمره خود ببینند و این همان مقیاس محلهای بودن است.
رییس سازمان نوسازی شهر تهران افزود: برنامهریزی برای توسعه محلات باید در برگیرنده باشد یعنی باید حق مشارکت برای همه شهروندان یک محله وجود داشته باشد.
حاج علی اکبری خاطرنشان کرد: مسئله بعدی موضوع تحقق پذیری است یعنی هر صحبتی که از برنامه ریزی مشارکت محور می شود باید قابلیت اجرا شدن و محقق شدن را داشته باشد و انتزاعی و دور از دسترس نباشد.
وی گفت: مسیله دیگر موضوع انعطاف پذیری است یعنی همان قدر که جامعیت مهم و ضروری است باید انعطاف پذیری هم داشت زیرا نمی شود محله را ثابت نگه داشت و برای ده سال بعد آن تصمیم گیری کرد.
رییس سازمان نوسازی شهر تهران ادامه داد: شورای شهر و شهرداری تهران به مقیاس محله محور بودن برنامه ها توجه کرده است و جایگاه ویژه ای برای مشارکت همه مردم دیده است.
حاج علی اکبری تصریح کرد: برای همه ۱۸۰ محله دارای مشکل برنامه مدونی تهیه شده است و برای تهیه این برنامه ها ابتدا گردآوری داده پردازش و تحلیل شرایط محله صورت گرفته است.
وی افزود: ما باید بپذیریم که مشارکت فقط یک حق برای شهروندان نیست بلکه یک موضوع مسؤولیت آور هم هست زیرا خود شهروندان در اجرای برنامهها نقش دارند و قرار نیست فقط در حوزه ارایه نظر نقش آفرین باشند.
رییس سازمان نوسازی شهر تهران گفت: در مقطعی قرار داریم که باید یک تصمیم مهم بگیریم و آن هم موضوع بودجه بندی در شهر تهران است.
حاج علی اکبری ادامه داد: اگر می خواهیم برنامه توسعه محور موفق باشد باید برنامه و بودجه با یکدیگر مشابهت داشته باشد و بودجه برای اجرای برنامه ها در نظر گرفته شود.
وی اضافه کرد: نکته دیگر این است که باید یادمان باشد وقتی مشارکت مردم و شهروندان در اجرای یک برنامه دخیل میشود زمان آغاز و پایان برنامه دستخوش تغییر میشود و طول اجرای برنامه افزایش پیدا میکند.
انتهای پیام/