سرطان «سینه» قابل درمان است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، صفا نجفی، متخصص خون و سرطان بالغین گفت: سرطان پستان در مراحل اولیه به خصوص در مراحلی که هنوز به نقاط دیگر بدن حمله نکرده است، درمان می‌شود.

وی ادامه داد: درمان اصلی سرطان پستان، جراحی است و درمان‌های دیگر به درمان جراحی کمک می‌کند؛ضمن اینکه هرچه اندازه تومور بیشتر شود، می‌توان از درمان‌های کمکی مثل شیمی درمانی، هورمون درمانی وکمک گرفت.

 نجفی با عنوان این مطلب که سرطان پستان انواع مختلف دارد، گفت: ۲۰ درصد از سرطان‌های پستان دارای گیرنده فاکتور رشدی اپیدرمال egfr یا her2 هستند.

این متخصص خون و سرطان بالغین، با بیان این مطلب که سه دهه است در دنیا برای فاکتور her2 مهار کننده‌های جدیدی ساخته‌اند، افزود: داروی هرسپتین برای بهبود این نوع سرطان های پستان موثر است.

وی اضافه کرد: در سپتامبر ۲۰۱۹ مقاله‌ای در معتبرترین ژورنال پزشکی دنیا در زمینه سرطان(negm) چاپ شده که در این مقاله به اثربخشی این دارو بعد از دو دهه تاکید شده است.

نجفی افزود: در کل تاریخ درمان سرطان‌های پستان، هیچ دارویی مشابه با مونوکولونال آنتی بادی‌های ضد her2 نتوانسته است باعث افزایش بقای این بیماران شود.

دانشیار جهاد علوم پزشکی تهران  با عنوان این مطلب که اثربخشی داروهای آنتی بادی در سرطان پستان باعث انقلاب درمانی شده است، تاکید کرد: درمان بیماران مبتلا به سرطان پستان باید کامل باشد؛ در غیر این صورت طول عمر بیماران قطعا کاهش پیدا می‌کند.

وی در ارتباط با مزایای پوشش بیمه‌ای داروی هرسپتین، گفت: در سال ۱۳۹۴ یک تحقیق در جهاد دانشگاهی به منظور میزان استفاده از این دارو انجام شد که فقط ۳۰ درصد بیماران موفق به خرید این دارو می‌شدند،اما همین بررسی در تیر ماه سال ۹۸ انجام شد که مشخص شد با توجه به وجود داروی ایرانی در کشور، بیش از ۹۸.۸ درصد بیماران از این دارو استفاده کرده‌اند.

نجفی با تاکید بر اینکه داروی هرسپتین فقط برای همین ۲۰ درصد بیماران مبتلا به سرطان پستان اثربخشی دارد، تصریح کرد: باید از وزارت بهداشت به خاطر دادن مجوز استفاده از این دارو، تشکر کرد؛ همچنین از بیمه‌ها که این دارو را پوشش داده‌اند نیز باید تشکر کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی