به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، طبق گفته انجمن پزشکی «پودیاتری« آمریکا، تقریبا 15 درصد افراد مبتلا به دیابت، به زخمهای مزمن پا دچار میشوند که یک درصد قابل توجهی از این افراد به نوبه خود نیاز به قطع عضو دارند. در حال حاضر ممکن است یک کفی کفش لاستیکی به کمک آنها بیاید.
براساس گزارش «نیواطلس»، دانشگاه «پردو» در ایالت ایندیانا آمریکا نمونه اولیه این کفی کفش را ارائه کرد. این کفی دو لایه از «پلیدیمتیلسیلوکسان» که نوعی سیلیکون است، ساخته شده. در واقع لایه زیرین آن یک محفظه دارای اکسیژن و لایه بالایی آن یک «کند و سوز لیزری» (laser-ablated) است تا به طور خاص در جایی که زخم قرار دارد، قابل نفوذپذیری اکسیژن باشد.
طبق این ایده فردی که از این کفی استفاده میکند با قدم زدن در طول روز بر بخش بالایی این کفی فشار وارد میکند و با این فشار اکسیژن به طور مداوم از لایه زیرین خارج میشود. سپس اکسیژن با بالا آمدن از طریق لایه بالایی به سوی بافت زخمی میرود. حتی اگر بیمار نشسته باشد هنوز فشار کافی برای آزاد شدن اکسیژن اعمال میشود.
طبق برآوردهای انجام شده، نمونه اولیه حال حاضر این کفی، اکسیژن را تحت فشار فردی با وزن 53 تا 81 کیلوگرم برای حداقل 8 ساعت فراهم میکند. گفته شده که نفوذپذیری این کفیها قابل تغییر است تا با وزنهای مختلف بیماران تطبیق داشته باشد.
از آنجایی که نمونه اولیه این کفیها توسط قالبی در یک فرآیند ماشینکاری لیزری ساخته میشود، امید است تا با گرفتن تصاویری از کف پاهای بیمار، کفیها به طور اختصاصی برای هر بیمار ساخته شود.

گفتنی است؛ در روش اکسیژندرمانی مرسوم نیاز است تا بیمار در دورههای طولانیمدت ثابت بماند اما در این روش جدید بیمار میتواند به کارهای روزمره خود بپردازد در حالی که زخمهای آن در حال درمان هستند.
انتهای پیام/