نبود اطلاعات عامل عدم تحقق 10 هزار میلیاردی مالیات

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در نیمه نخست سال جاری رشد درآمد مالیات‌های مستقیم منفی شد. طبق عملکرد درآمدهای مالیاتی دولت که توسط بانک مرکزی منتشر شده، در این مدت 22 هزار  و 760 میلیارد تومان مالیات مستقیم وصول شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل با افت 1.9 درصدی روبرو شد. 

* رقم مصوب شش ماهه

مصوب 6 ماهه امسال 32 هزار و 370 میلیارد تومان باید محقق می‌شد که حدود 10 هزار میلیارد تومان فقط در این بخش با کاهش تحقق روبرو هستیم. بر اساس تکلیف قانون بودجه، امسال در مجموع باید 63 هزار و 520 میلیارد تومان درآمد از محل مالیات‌های مستقیم وصول شود. 

* وضعیت مالیات اشخاص حقوقی

جزئیات درآمد مالیاتی در بخش مالیات اشخاص حقوقی نشان می‌دهد، طی 6 ماه 12 هزار و 220 میلیارد تومان وصول شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رقم منفی 12.9 درصد را ثبت کرده است. 

زیرمجموعه این نوع مالیات عبارتند از مالیات علی‌الحساب اشخاص حقوقی دولتی، مالیات عملکرد شرکت‌های دولتی، مالیات اشخاص حقوقی غیردولتی و مالیات علی‌الحساب شرکت‌های دولتی در حال واگذاری که در نیمه نخست سال به ترتیب نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد 12.9-، 33.7، 48.9- و 2.2 درصد روبرو شدند. 


ماخذ بانک مرکزی

* کل درآمدهای مالیاتی چقدر است

طبق نماگرهای بانک مرکزی، در  این مدت بالغ بر 50 هزار و 340 میلیارد تومان نیز با رشد 16.8 درصدی مالیات (مستقیم و غیرمستقیم) کسب شد که سهم مالیات‌های غیرمستقیم نیز 27 هزار و590 میلیارد تومان است. 

* شرکت‌های دولتی زیان ده هستند

به گزارش فارس، کاهش حدود 50 درصدی مالیات شرکت‌های دولتی زنگ هشدار رکود و زیان‌ده بوده این شرکت‌ها را به صدا در آورده است. مالیات‌هایی که در حال حاضر اخذ می‌شود، مربوط به سال 95 و 96 بوده و هنوز متاثر از فضای کنونی اقتصادی که طبق پیش‌بینی‌ صندوق بین‌المللی پول رشد منفی در پیش خواهیم داشت، نشده است. 

پیش‌تر نیز معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی گفته بود، اکثر شرکت‌های دولتی در صورت‌های مالی زیان ثبت کرده‌اند. 

* فرار مالیاتی 

کارشناسان اقتصادی معتقدند، با توجه به فرار مالیاتی 13 تا 40 هزار میلیارد تومانی در اقتصاد کشور،‌ داشتن پایگاه اطلاعات متمرکز، جامع و هوشمند طبق ماده 169 مکرر مالیات‌های مستقیم می‌توان بدون افزایش ضریب مالیاتی شاهد افزایش درآمد مالیات‌ها بود.

در همین راستا نادر جنتی معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور اسفند سال ۹۵ از الزام تمامی دستگاه‌های دولتی و موسسات وابسته به دولت به ارایه اطلاعات به سازمان امور مالیاتی کشور در راستای اجرای قانون مالیاتی خبر داده بود.

* اطلاعات کافی برای اخذ مالیات در اختیار نداریم

نادر جنتی در جای دیگری گفته بود اطلاعات کافی برای اخذ مالیات در اختیار نداریم و اگر همه مسئولان همت کنند که بتوانیم به بانک های اطلاعاتی دستگاه‌های اجرایی به صورت آنلاین دسترسی پیدا کنیم، مسائل و مشکلات فعلی و نارضایتی‌ های مردم از سیستم مالیاتی برطرف می ‌شود. با اجرای طرح جامع مالیاتی و دستیابی به اطلاعات شفاف، علاوه بر جلب رضایت مردم، حق و حقوق دولت نیز به صورت کامل دریافت می‌ شود.

انتهای پیام/ب

برچسب ها:

اقتصادی