به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، محمدعلی کاظمی در حاشیه روز جهانی رادیولوژی و کنفرانس دو روزه سونوگرافی آنومالی، NT و بارداری در ارتباط با سرطان تیروئید اظهار داشت: همه افراد 40 سال به بالا از هر دو نفر یکی ندول تیروئید دارند که اکثر این ندولها خوشخیم است.
وی افزود: راه افتراق این ندولها از یکدیگر نمونهگیری با سوزن بوده و بهتر است این اقدام از طریق سونوگرافی انجام گیرد.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: بعد از معاینه بیمار گام نخست برای تشخیص خوشخیم یا بدخیم بدون ندول تیروئید سونوگرافی بود که رادیولوژیست با دانش و اطلاعات خود باید تشخیص دهد که این ندول نیاز به نمونهبرداری با سوزن دارد یا خیر، که این موضوع باید زیر راهنمایی و گایدلاین سونوگرافی انجام شود.
کاظمی با اشاره به اینکه ندولهای سرطان تیروئید در میان زنان بیشتر از مردان است، گفت: احتمال سرطانی شدن این ندولها بستگی به نوع آن داشته ولی به طور کلی سرطانی شدن ندولهای تیروئید اندک است.
وی خاطرنشان کرد: درمان ندولهای خوشخیم نیاز به کار خاصی نداشته مگر اینکه بخواهیم فعالیت زیبایی برای کاهش حجم ندول انجام دهیم که گاهی درمان معمول جراحی و گاهی بدون جراحی زیر گایدسونو با RF یا ماکروویو آن را کوچک میکنیم ولی برای ندولهای بدخیم ابتدا باید جراحی و سپس یددرمانی صورت گیرد.
انتهای پیام/