80 درصد کودکان به مشکلات اسکلتی و عضلانی مبتلا می‌شوند

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس،‌ لیندا سلمانی متخصص پزشکی ورزشی در نشست خبری طرح رایگان غربالگری اسکلتی عضلانی کودکان 4 تا 14 سال با اشاره به مشکلات عضلانی کودکان در این سنین، توضیح داد: در سنین ذکر شده ممکن است اختلالات زیادی در زمینه عملکرد سیستم اسکلتی کودک یا نوجوان ایجاد شود که لازم است برای پیشگیری از بروز این اختلالات غربالگری صورت گیرد. 

وی با بیان اینکه اغلب مشکلات اسکلتی و عضلانی با افزایش سن از بین می‌رود توضیح داد: از جمله مشکلاتی که در این سنین می‌توانند در عملکرد کودک اختلال ایجاد کند می‌توان به مشکلات مفاصل پا، زانو، صاف بودن کف پا و برخی اختلالات حرکتی در ناحیه گردن اشاره کرد.

متخصص پزشکی ورزشی ادامه داد: در مواقعی مشاهده می‌کنیم که کودکان با اختلال نرمی مفاصل مواجه هستند که در این کودکان مشکلاتی از قبیل چرخش مچ پا شیوع بیشتری دارد. 

وی با بیان اینکه تغییر سبک زندگی و استفاده بیش از حد از تبلت و موبایل و همچنین عدم تحرک نقش بسزایی در بروز این عارضه‌ها دارند اظهار داشت: سبک زندگی آپارتمان‌نشینی باعث شیوع کمبود ویتامین Dدر کودک و نوجوانان شده است براثر کمبود  این ویتامین اختلالات زانو شایع شده است. همچنین اغلب افرادی که اختلالات پرانتزی یا ضربدری بودن زانو ر ا دارند از کمبود ویتامین D رنج می‌برند. 

در ادامه این نشست خبری مهرشاد پورسعید اصفهانی متخصص پزشکی ورزشی با بیان اینکه بررسی‌های ما نشان میدهد از هر 10 هزار کودک ارزیابی شده 80 درصد دچار مشکلات عضلانی بوده‌اند اظهار داشت: با انجام غربالگری و شناسایی  این بیماران می‌توان از بروز مشکلات بیشتر در آینده پیشگیری کرد. 

وی درباره هدف اجرای این طرح گفت: باید توجه داشته باشیم که تشخیص دیرهنگام این نوع اختلالات هزینه‌های نظام سلامت را به شدت افزایش خواهد داد به طوری که در حال حاضر برای درمان سائیدگی زانو هر خانواده باید یک میلیون تومان هزینه کنند. 

متخصص پزشکی ورزشی در پایان اظهار داشت: با شناسایی این بیماران و استفاده از ابزار مناسب مانند کفی‌های طبی کفش یا انجام ورزش‌های مناسب می‌توان از تحمیل این هزینه‌ها پیشگیری به عمل آورد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی