به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، سرطان پستان در بین زنان به عنوان شایع ترین نوع سرطان است. در مقابل، موضوع انجام جراحی زیبایی در ناحیه سینه امروزه مورد توجه برخی از زنان قرار گرفته که بی توجهی به برخی بیماریهای این ناحیه در بدن؛ از جمله وجود سابقه بیماری سرطان در خانوادههای چنین افرادی، میتواند مشکلاتی را ایجاد کند.
کیوان مجیدزاده، متخصص ژنتیک سرطان در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس در پاسخ به این پرسش که « آیا انجام عملهای جراحی زیبایی در ناحیه سینه در زنان باعث بروز سرطان خواهد شد؟»، اظهار داشت: به طور معمول نمیتوان بگوییم عملهای زیبایی فاکتور خطر ابتلا به سرطان سینه است، اما یک موضوعی در عمل جراحی زیبایی بسیار مهم است که متاسفانه خیلی از پزشکان به آن توجه نمیکنند.
وی ادامه داد: نکته مهم این است که برای نمونه میبینیم خانمی در خانوادهاش سابقه سه یا چهار نفر مبتلا به سرطان وجود دارد که افراد در سنین پایین مبتلا شدهاند و احتمال زیاد میدهیم سرطان در این خانوده ارثی باشد.
این متخصص ژنتیک سرطان افزود: در بیماری سرطانی که ارثی باشد، یکی از کارهایی که ما میتوانیم بکنیم، این است که با جراحی از آن پیشگیری کنیم؛ یعنی فردی که هنوز سالم است و سرطانی ندارد نزد ما آمده و ما از وی آزمایش ژنتیک میگیریم. برای نمونه مشاهده میکنیم این فرد ناقل ژنهای مستعد کننده است و از پدر و مادر به وی رسیده است.
مجید زاده اضافه کرد: یکی از پیشنهاداتی که به چنین خانمهای بیماری ارائه میکنیم، این است که میتوانید هر دو سینه را جراحی کنید و جای آن را پروتز بگذارید تا احتمال ابتلا به سرطان در شما به زیر 5 درصد برسد؛ در حالی که در حالت معمولی، احتمال ابتلا چنین فردی به سرطان حدود 80 درصد است.
وی متذکر شد: در چنین شرایطی فردی که احتمال دارد ناقل این ژنها باشد، به یک جراح مراجعه میکند و میگوید میخواهم عمل زیبایی انجام دهم و جراح نیز قبول میکند عمل زیبایی را انجام دهد و در نهایت بخشی از پستان را برداشته و جای آن پروتز میگذارد.
این متخصص ژنتیک سرطان خاطرنشان کرد: در حالی که وقتی این بیمار پیش بنده به عنوان متخصص ژنتیک سرطان مراجعه میکند، بنده میگویم باید قبل از انجام جراحی زیبایی مراجعه میکردی تا آزمایش ژنتیک انجام میشد تا اگر این فرد ناقل سرطان سینه بود، یکدفعه عمل جراحی پیشگیری از سرطان را انجام میداد؛ در حالی که اکنون چنین فردی باید دوباره عمل جراحی مجددی انجام بدهد که کلاً وضعیت فیزیکیاش بهم میریزد.
مجید زاده تأکید کرد: جراحان باید قبل از انجام عمل جراحی زیبایی در ناحیه سینه، وضعیت خانوادگی بیمار را بررسیکنند و اگر احتمال دادند ممکن است سرطان توارثی در این خانواده باشد، باید کارهای ژنتیکی انجام شود و وقتی از این موضوع مطمئن شدند، عمل جراحی را انجام دهند.
انتهای پیام/