صالحی رئیس انجمن جایگاهداران سوخت کشور در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره میزان خسارات وارده به جایگاههای بنزین در کشور در جریان نارآرامیهای هفته گذشته که به بهانه افزایش قیمت بنزین صورت گرفت، گفت: در سال 1397 کشور با تورم افسارگسیخته روبرو شد و این روند در سال جاری نیز ادامه پیدا کرد. در همین اثنا شوک افزایش قیمت بنزین به ملت وارد شد. در نتیجه این تصمیم در نرخ اول (سهمیه ای) بنزین، قیمت 50 درصد و در نرخ دوم سه برابر افزایش بها داشتیم؛ در حالی که سبد درآمدی مردم هیچ تغییر نکرده بود و طبق آمار بانک مرکزی و سازمان آمار حدود 49 تا 50 درصد تورم در کشور وجود داشت.
وی افزود: بنابراین افزایش قیمت بنزین شوک بزرگی به مردم وارد کرد در حالی که سه روز قبل از این مساله، وزیر نفت در پاسخ به خبرنگاری اعلام کرد بحث افزایش قیمت شایعه است و مجلس هم اجازه این کار را به دولت نداده است. سخنگوی دولت هم روز 23 آبان گفت قرار است هفته آینده جلسهای برگزار و تصمیم نهایی گرفته شود. در این فضا انرژی به عنوان اعتراض همگانی در جامعه آزاد شد و شوربختانه چون مسئولین باز هم آمادگی این وضعیت را نداشتند هجمههایی صورت گرفت.
رئیس انجمن جایگاهداران سوخت کشور تصریح کرد: در میانه این اعتراضات به مکانهایی که هیچگونه تقصیر و کوتاهی نداشتند، صدمات جدی وارد شد از جمله به جایگاههای بنزین. این در حالی است که جایگاهداران در تمام شرایط بحرانی کشور از جمله سیل، زلزله و حتی جنگ در صف اول خدمترسانی هستند. متاسفانه بیش از 100 واحد مجاری عرضه سوخت در کل کشور صدمه دید. برخی از این صدمات به حدی بود که جایگاه را از مدار خارج کرد. برای مثال در استان اصفهان بیش از 22 جایگاه، در استان فارس بیش از 22 جایگاه، در تهران بیش از 21 جایگاه، در استان کردستان بیش از 6 جایگاه، در مریوان 5 جایگاه، در استان لرستان بیش از 6 جایگاه و در استان خوزستان 12 جایگاه دچار آسیب جدی شدند و بسیاری از آنها کاملا از بین رفتند.
صالحی تاکید کرد: صدمات به حدی است که فکر نمیکنم تا چند ماه آینده این جایگاهها بتوانند به مدار برگردند. واقعیت این است که انتقاد هم باید دارای دانش علمی و اخلاقیاتی باشد. یعنی هم وجدان علمی میخواهد و هم وجدان اخلاقی. این انتقاد به مسئولین از وزارت نفت بخصوص شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تا نیروهای امنیتی و حفاظتی، وارد است که نتوانستند در روزهای اول اعتراضات نیروی کافی در جایگاهها مستقر کنند تا مانع این اتفاقات شوند. حتی به جایگاهداران صدمات روانی هم وارد شد.
وی ادامه داد: یکی از جایگاههایی که در کرمانشاه آسیب دید برای ما بود که البته ما بعد از دو سه روز آن را مجدد راهاندازی کردیم و الان با نزدیک به 100 درصد توان به مدار برگشتیم. اما دوربینهای مداربسته نشان میدهد حمایت و حفاظت کافی از جایگاهها نشد.
صالحی در مورد مبلغ خسارات وارده گفت: در حال حاضر ما در حال جمعآوری گزارش هستیم. برای همین منظور از کانون کارشناسان در استانهای مختلف کمک گرفتیم تا در سه بخش ابنیه و ساختمان، لوازم و تجهیزات اداری و تاسیسات جایگاهها ارزیابی صورت بگیرد. چون باید سه کارشناس در این موارد نظر دهند، بیان میزان خسارات کمی زمانبر خواهد بود. اما در تلاش هستیم تا بتوانیم رقم واقعی و نزدیک به واقعیت میزان خسارات را پیدا کنیم.
انتهای پیام/