تمر هندی درختی است که در مناطق گرمسیر جهان به ثمر مینشیند و میوه آن علاوه بر مصارف خوراکی و چاشنی غذایی، خواص دارویی نیز دارد.
تمر هندی درختی است که در مناطق گرمسیر جهان بیشتر به ثمر مینشیند. میوه این درخت به شکل لوبیایی درشت، قهوهای، ترش مزه و غنی از قند و گلوکز است. این درخت در بین ساکنان کشور ماداگاسکار درختی مقدس است و پادشاه درختان دیگر تلقی میشود.
از میوه این درخت به دلیل مزه ترش آن به عنوان چاشنی برای غذاهای مختلف استفاده میشود. تمر هندی علاوه بر مصارف خوراکی و چاشنی غذایی خواص دارویی نیز دارد که در ادامه این مطلب با بخشی از خاصیتهای بینظیر آن آشنا میشویم.
افزایش قد
اسید سیترین، اسید تار تاریک، پتاسیم و پکتین اصلی ترین ترکیبات تمر هندی هستند. میوه خشک شده این درخت اشتها آور است و باعث و چاقی میشود.
بهبود حالت تهوع
تمر هندی به علت وجود مقادیر زیاد ویتامین ث و آنتی اکسیدانها مشکلات خفیف گوارشی از جمله را میتواند بهبود بخشد.
درمان گلو درد
به گفته پزشکان و کارشناسان آب تمر هندی سرشار از ترکیبات ضدالتهاب و ضدباکتری است، به همین دلیل میتواند در و گلو درد موثر باشد.
درمان دیابت
تمر هندی با کاهش فشار بر لوزالمعده باعث میشود گلوکز خون پایین بیاید و در کنار درمان و بهبود مقاومت انسولین در افرادی که دچار هستند چربی خون را نیز کاهش دهد.
کاهش دردهای آرتروز
این میوه پر خاصیت به علت وجود مواد معدنی و ترکیبات مغذی در خود باعث کاهش دردهای مفصلی و ی میشود. افرادی که از دردهای مفصلی و آرتروز رنج میبرند برای استفاده از این میوه باید نصف قاشق چای خوری پودر میوه تمر هندی را در یک لیوان آبجوش مخلوط کرده و روزی دو بار مصرف کنند. این محلول باعث روانسازی مفصل، کاهش درد مفصل و آرتروز میشود.
هضم آسان غذا
طبیبان قدیم ایران تمر هندی را سرد و خشک می دانستند به همین علت بر این عقیده بودند که این میوه موجب کاهش تب میشود و به هضم آسان غذا نیز کمک میکند.
بهبود اسهال
میوه تمر هندی خنک کننده بدن است و برخی از افراد برای رفع تشنگی نیز این میوه استفاده میکنند. پوست تمر هندی باعث رفع میشود.
مضرات تمر هندی
این میوه پر خاصیت از نظر پزشکان و محققان همچون خوراکیهای دیگر مضراتی نیز دارد که در ادامه شما را با آنها آشنا میکنیم.
خوردن تمر هندی به اشخاصی که دچار بیماری آسم وبیماریهای ریوی هستند و همچنین افرادی که طحال ضعیفی دارند توصیه نمیشود.