ترکان: عمل نکردن دولت به وعده‌ها موجب بی‌اعتمادی مردم می‌شود

به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه‌های خود نوشت:

اکبر ترکان در گفت‌وگو با روزنامه اینترنتی فراز و در پاسخ به این سوال که «افزایش قیمت بنزین و اعتراض‌های مردمی را چطور ارزیابی می‌کنید؟ مشکل دقیقا چیست؟»، تصریح کرد: نکته مهم اعتماد است. این موضوع دو وجه دارد؛ بازگشت منابع حاصل از اصلاح سیستم به مردم، یک جنبه است، بخش دیگر قضیه ایجاد بی‌اعتمادی است؛ مردم می‌گویند فردا این بسته حمایتی دولت قطع می‌شود، اینها موجب بی‌اعتمادی و استقبال نکردن مردم از اجرای چنین طرح‌هایی می‌شود. اصل موضوع، بالا بردن درجه اعتماد است. نباید به مردم دروغ گفت، وقتی برای مدتی حرف‌هایی بزنید و بعد عمل نکنید «دروغگویی» و «اعتماد نکردن» به میان می‌آید.

بیشتر بخوانید:

ترکان: روحانی نباید در سال ۹۲ سهمیه‌بندی بنزین را متوقف می‌کرد


ترکان در پاسخ به این سوال که «از نظر شما این طرح چگونه اجرا می‌شد، بهتر بود؟»، تصریح کرد: حذف کارت سوخت از ابتدا اشتباه بود. باید مردم با همان روش سهمیه‌بندی زندگی می‌کردند بعد قیمت اول و قیمت دوم تعیین می‌شد.


وی می‌افزاید: در کشورهای دیگر، بن غذایی به‌صورت کارت الکترونیک ارائه می‌شود که امکان خرید مواد غذایی از فروشگاه‌ها را برای مردم فراهم کرده و البته راهکار خوبی هم هست چراکه پول نقد ممکن است در سفره مردم نیاید یا خانواده‌هایی که بدسرپرست هستند یا خانواده‌هایی که از اقشار به‌شدت ضعیف مالی هستند و دریافت پول نقد تاثیر چندانی بر زندگی‌شان نمی‌گذارد.


ترکان همچنین درباره این سوال که برنامه دولت مبنی بر اینکه «با افزایش قیمت بنزین درآمد حاصل از آن به خانوارها با درآمد پایین بازگردانده می‌شود»، چه توجیهی دارد؟ می‌گوید: مابه‌التفاوت درآمدی از این طرح وجود دارد؛ اگر این مابه‌التفاوت را به اقشار ضعیف جامعه بدهند در جامعه اقدام جبرانی اتفاق خواهد افتاد اما اگر بگویند می‌خواهیم این درآمد را به ۶۰ میلیون نفر بدهیم یعنی کشک! درحالی که بسته حمایتی باید فقط به ۵۰ درصد از اقشار ضعیف مالی تعلق بگیرد با این هدف که این جمعیت، متوجه این حمایت دولتی شوند. وقتی بسته ۶۰ میلیون را شامل می‌شود یعنی این درآمد به خانواده‌های پردرآمد هم خواهد رسید. ۵۰ درصد ضعیف حدود ۴۰ میلیون نفر از ایرانی‌ها را دربر می‌گیرد. پس از آن، طرح باید به صورت واقعی و عملی اجرا شود تا مردم معنای تحقق عدالت اجتماعی را متوجه شوند چراکه هر چقدر اعتماد بالاتر برود پذیرش حرف‌ها برای مردم راحت‌تر خواهد شد.

برچسب ها:

سیاسی