حفظ سطح رفاه عمومی با اعطای درآمد ناشی از افزایش قیمت بنزین به مردم

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، داود دانش جعفری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر اسبق اقتصاد امروز در نشست «نقد و بررسی طرح افزایش قیمت حامل های انرژی» در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: 
به طور کلی دو هدف میتوان برای طرح سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین متصور بود. در این راستا یا هدف دولت افزایش درآمد و جبران کسری بودجه بوده و یا اصلاح برخی ساختارهای اقتصادی کشور در دستور کار قرارگرفته است.

دانش جعفری افزود: در شرایط فعلی شدت انرژی در کشور بالاست یعنی نسبت مصرف انرژی به GDP کشور نسبت به میانگین جهانی رقم قابل توجهی است در نتیجه کشور ما جز کشورهای پرمصرف محسوب می‌شود. لذا اجرای سیاست‌هایی برای کاهش مصرف و صرفه‌جویی در حامل‌های انرژی از جمله بنزین ضروری است.

وزیر اسبق اقتصاد با تاکید بر اینکه اختلاف قیمت بنزین در داخل و خارج کشور زمینه را برای قاچاق بنزین فراهم کرده که برای این موضوع نیز باید چاره‌اندیشی کرد، اظهار داشت: واقعی کردن قیمت بنزین یکی از راهکارها موجود برای حل این دو مشکل است. البته در این راستا باید ملاحظاتی را در نظر گرفت که به رفاه عمومی جامعه خدشه وارد نشود. یکی از راهکارها اعطای کمک‌های حمایتی به خانوارهای متوسط و پایین جامعه است.

وی تاکید کرد: دولت اگر مابه‌التفاوت قیمت بنزین قبل و بعد از افزایش قیمت‌ها را به مردم بدهد می‌تواند سطح رفاه عمومی را حفظ کند اما اگر این درآمد خرج بودجه دولت شود قطعا رفاه مردم کاهش می‌یابد.

در حال تکمیل...

برچسب ها:

اقتصادی