اخبار شرکتها- انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات یکی از شاخص هایی است که عملکرد بانک ها چه در عرصه بانکداری و چه در عرصه اوراق بهادار در بورس را مورد ارزیابی قرار می دهد.
اطلاعات افشا شده توسط مدیریت از درجات دقت متفاوتی برخوردار است. برای نمونه، پیش بینی های سود توسط مدیریت ممکن است به صورت برآوردهای دقیق و نقطه ای یا به صورت براوردی بر روی یک دامنه یا حتی به صورتی با دقت کمتر و به شکل برآوردهایی با حداکثر و حداقل بر آن، شکل گیرد.
بسیاری از صاحب نظران استدلال می کنند که افشای غیر دقیق اطلاعات، قرینه ای بر فقدان اطمینان خود مدیریت است و در مقایسه با اطلاعات افشا شده با دقت بالا به عنوان افشای اطلاعاتی با میزان اعتبار کمتر در نظر گرفته خواهد شد.
برای اینکه اطلاعات دارای ارزش پیش بینی کنندگی باشد، نیاز نیست که در قالب یک پیش بینی صریح ارائه شود. بنابراین توان پیش بینی براساس صورت های مالی تحت تأثیر نحوه نمایش اطلاعات در مورد معاملات و سایر رویدادهای گذشته ارتقاء می باید به طور نمونه هرگاه اقلام غیر معمول، تغیرعادی و غیر تکراری درآمد با هزینه جداگانه افشا شود، ارزش پیش بینی کنندگی صورتهای عملکرد مالی افزایش می یاید.
خصوصیات کیفی مرتبط با محتوای اطلاعات از جمله کامل بودن، احتیاط، بی طرقی، بیان صادقانه و رجحان محتوی بر شکل است. برای اینکه اطلاعات مفید باشد، باید قابل اتکا باشد؛ اطلاعاتی قابل اتکاست که عاری از اشتباه و تمایلات جانبدارانه با اهمیت باشد و به طور صادقانه معرق آن چیزی باشد که مدعی بیان آن است با به گونه ای معقول انتظار می رود، بیان کند.
بیشتر اطلاعات مالی تا حدی در معرض این مخاطره قرار دارند که کاملا به طور صادقانه بیان نشوند. در برخی موارد، اندازه گیری اثرات مالی اقلام ممکن است آن قدر مبهم باشد که واحدهای تجاری عموما از شناخت آنها در صورت های مالی خودداری کنند. بنابراین در مواردی دیگر ممکن است شناخت اقلام در صورت های مالی مربوط تلقی شود و خطر اشتباه مربوط به شناخت و اندازه گیری آنها نیز افشا گردد. اطلاعات مندرج در صورتهای مالی باید با توجه به کیفیت اهمیت و ملاحظات مربوط به فزونی منابع بر هزینه تهیه و ارایه آن، کامل باشد.
سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات از تیرماه سال 96 با هدف دسترسی آزاد تمامی شهروندان به اطلاعات موسسات عمومی و موسسات خصوصی ارائه دهنده خدمات عمومی رسماً رونمایی شده و بانک سرمایه از زمان اتصال به این سامانه کوشیده است تا با ارائه پاسخ های به موقع، مستدل و کاربردی به درخواست های شهروندان، اهداف سامانه مذکور را در چارچوب سازمانی خود به شایسته ترین صورت تحقق بخشد.
در آخرین رتبه بندی بانک های کشور در این حوزه، بانک سرمایه به واسطه پاسخگویی صد در صد در کوتاه ترین زمان، موفق به کسب عنوان شفاف ترین و پاسخگوترین بانک در سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در میان بانک های کشور شده است. بانک سرمایه از تاریخ 9 دی 96 به این سامانه پیوسته است و از آن تاریخ تاکنون به تمامی درخواست های ثبت شده درسامانه مذکور خطاب به این بانک پاسخ داده و از این لحاظ رتبه نخست را درمیان بانک های کشور کسب نموده است.
یکی دیگر از نکات قابل تامل درباره بانک سرمایه، شاخص "میزان کارمزد پرداخت شده بانک پذیرنده به ازای هر ۱۰۰ هزار ریال مبلغ تراکنش پذیرش شده" است. بانک سرمایه در این شاخص جزء 5 بانک اول کشور قرار دارد. بر اساس جدول منتشر شده از سوی شاپرک در خصوص مبالغ پرداختی بانکها به ازای هر ۱۰۰ هزار ریال تراکنش خرید در شهریورماه، بانک سرمایه کمترین نسبت کارمزد پرداختی به ازای هر ۱۰۰ هزار ریال تراکنش را داشته که نشان از موفقیت بیشتر در بازاریابی و نصب ابزار اثربخش دارد.
این موضوع در حالی رخ داده است که بانکهای خصوصی دیگر برای جلوگیری از زیان بیشترین کارمزد را پرداخت کردهاند؛ این رتبه بندی نشان میدهد که بانک سرمایه به ازای هر ۱۰۰ هزار ریال تراکنش خرید 82 ریال پرداخت کرده، این در حالی است برخی دیگر از بانک ها ارقامی تا ۱۹۸ ریال پرداخت کارمزد به ازای هر ۱۰۰ هزار ریال را پرداخت کرده اند که بیشترین کارمزد را در میان شبکه بانکی است.
اطلاعات افشا شده توسط بانک ها در حوزه عملکرد شش ماهه تنها ۱۰ بانک زیانده در نیمه نخست سال جاری نشان میدهد زیان انباشته این ۱۰ بانک از ۴۶ هزار میلیارد تومان در پایان سال ۱۳۹۷ به بیش از ۵۵ هزار میلیارد تومان در پایان شهریور ماه امسال رسیده که در بین آنها وضعیت هشت بانک وخیمتر شده است. کارشناسان زیان انباشته بانکها را ناشی از پرداخت سودهای بالا به سپردهگذاران می دانند که این موضوع باید مورد اصلاح قرار بگیرد.
موفقیت دیگر بانک سرمایه طی 6 ماه ابتدایی سال جاری نداشتن زیان انباشته است. عملکرد بانک سرمایه در حوزه مالی و بانکداری بسیار قابل قبول بوده و اعداد و ارقام ترازنامه این بانک نشان می دهد طی این دوره این بانک زیان انباشه را تجربه نکرده است.
انتهای پیام/