به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سیفزاده امروز در نشست هماندیشی نحوه تعامل با افراد حقیقی و حقوقی فعال در حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی با اشاره به اینکه شرکتهای ساختمانی ایرانی میتوانند در بازارهای جهانی حضور داشته باشند، گفت: در کشورهایی مانند روسیه و حتی کشورهای آفریقایی امکان ایجاد نمایندگیهای شرکتهای ساختمانی ایرانی برای ارائه خدمات مهندسی وجود دارد، اما متأسفانه تاکنون از این ظرفیت استفاده نشده است.
سیفزاده گفت: حضور شرکتهای ساختمانی ایرانی در کشورهای آفریقایی که درآمد سرانه بالاتری نسبت به منطقه دارند، پس باید بتوانیم از این جزیره ای بودن خارج شویم و صادرات خدمات مهندسی نباید فقط به کشورهای همسایه محدود شود.
نماینده شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی با اشاره به اینکه چند سالی است، شرکتهای ایرانی ویلاسازی در چند کشور آفریقایی را آغاز کردهاند، اظهار داشت: در مورد ویلاسازی در چند کشور آفریقایی میتوان به پروژههای ایرانی به ویژه ویلاسازی در سواحل کیپتاون آفریقای جنوبی اشاره کرد.
وی ادامه داد: نگاه اتاق بازرگانی متأسفانه در حال حاضر، صادرات کالا است، در حالی که میتوانیم، در بخش صادرات خدمات به خصوص خدمات فنی مهندسی موفقتر عمل کنیم، چرا که صادرات خدمات فنی مهندسی ظرفیت و توان بسیار زیادی در کشور وجود دارد.
سیف زاده با اشاره به برگزاری جام جهانی فوتبال در قطر گفت: فرصت سرمایهگذاری در قطر بسیار زیاد است، به طوری که پروژههای عمرانی متعددی در آستانه برگزاری جام جهانی تعریف شده، به طوری که در این بخش 160 میلیارد دلار پروژه ساخت و ساز در دستورکار است که مهندسان ایرانی میتوانند سهم قابل توجهی از این کیک اقتصادی داشته باشند.
به گفته وی، 120 شرکت ساختمانی ایرانی برای انجام مذاکرات با قطریها عازم این کشور شدند.
نماینده شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی با اشاره به اینکه به طور قطع اتاق بازرگانی در اجرای چنین پروژههایی میتواند نقش مؤثری داشته باشد، ادامه داد: برای صادرات هر چه بیشتر توان مهندسی کشور و اجرای اقتصاد مقاومتی در شرایط تحریم، نیاز به هماهنگی دولت و مجلس و سیستم بانکی دارد.
انتهای پیام/ب