به گزارش مشرق، روز یک شنبه یک تیم اطلاعاتی و عملیاتی از ارتش رژیم صهیونیستی تلاش کرد از منطقه خانیونس در جنوب نوار غزه به این منطقه نفوذ کند. آگاهی نیروهای مقاومت از این اقدام رژیم صهیونیستی موجب درگیری بین نیروهای مقاومت و صهیونیستها شد که نتیجه این درگیری به شهادت رسیدن 7 تن از نیروهای مقاومت و به هلاکت رسیدن یک افسر ارشد رژیم صهیونیستی بود. جزئیاتی در این حادثه وجود دارد که بررسی آن می تواند موجب روشن شدن برخی زوایای پنهان آن شود.
بیشتر بخوانید:
آغاز ماجرا
عصر روز یکشنبه 20 آبان 1397 یک تیم ویژه اطلاعاتی- عملیاتی از ارتش رژیم صهیونیستی بعد از هماهنگی با دستگاه اطلاعات داخلی رژیم صهیونیستی"شاباک" از شرق خانیونس وارد نوار غزه شدند. این تیم با یک اتومبیل معمولی که گفته شده از نوع «جیپ» یا «ترانزیت» بود به خانیونس نفوذ کردند. با نفوذ صهیونیست ها، زمانی که به منطقه نزدیک مسجد اسماعیل ابوشنب می رسند، یک واحد از نیروهای گردان های عزالدین قسام به فرماندهی «نور برکه» این نفوذ را کشف کرده، آن را اطلاع می دهند. براساس اعلام قسام، فرمانده برکه به ماشینی که صهیونیست ها در آن بوده اند شک کرده آن را متوقف می کند که آنها به سمت فرمانده تیراندازی میکنند.
با آگاهی نیروهای قسام از این نفوذ درگیری بین تیم نفوذی اسرائیلی و نیروهای گردان های عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس آغاز می شود. فرمانده «نور برکه» هدف گلوله صهیونیست ها قرار می گیرد. افسر اسرائیلی نیز در این تبادل آتش مورد هدف قرار گرفته، به شدت زخمی می شود.
آغاز کمک رسانی از داخل سرزمین های اشغالی
با آغاز درگیری، تیم اسرائیلی- که چند مجروح داده است- سریعا درخواست کمک می کنند. در این میان افسر دیگری به شدت زخمی می شود. بالگرد آمبولانس صهیونیست ها- که «یسعور» نامیده می شود- با رسیدن خبر وخامت حال یکی از مجروحان، دستور فرود در نوار غزه را دریافت می کند. مجروحان با بالگرد منتقل می شود و دیگر اعضای تیم عملیاتی اقدام به فرار می کنند.
حمایت هوایی سنگین
با آغاز فرار تیم عملیاتی اسرائیل، هواپیماها و بالگردهای ارتش رژیم صهیونیستی، اقدام به ریختن آتش سنگین در منطقه می کنند تا تیم عملیاتی شان بتواند فرار کند. نیروهای قسام تیم نفوذی را تعقیب کردند و در چند لحظه کار به نقاط حساس رسید اما با حمایت سنگین هوایی هواپیماها و بالگردهای جنگی رژیم صهیونیستی و حجم سنگین آتشی که از سوی آنها وارد می شد، تیم نفوذ اسرائیلی موفق به فرار شد.
انهدام تجهیزات به جا مانده
براساس اخبار منتشر شده در رسانه های صهیونیستی اتومبیل حامل تیم نفوذی اسرائیلی ها تجهیزات نظامی و تکنولوژی های ویژه ای را در خود داشت که برای به کار گیری در عملیات نفوذ به همراه آورده بودند. با خروج تیم نفوذ، هواپیماها و بالگردهای ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه باز می گردند تا اتومبیل باقی مانده را از بین ببرند. با آتش سنگینی که صهیونیست ها در منطقه خالی می کنند تمام تجهیزات و اتومبیل باقی مانده را از بین می برند تا ماهیت عملیات و تجهیزات به کار گرفته در آن بر مقاومت روشن نشود.
هدف صهیونیست ها چه بود؟
فرماندهان مقاومت اعلام کردند احتمالا این تیم نفوذی قصد اجرای یک عملیات ترور را در نوار غزه داشته است که یکی از اهداف آن فرمانده نور برکه بود که در این عملیات به فیض شهادت نائل شد. اما براساس گفته مقامات رژیم صهیونیستی هدف این تیم نفوذی از بین بردن امکاناتی در منطقه مورد نفوذ بود که به شدت توانمندی گردان های قسام را بالا برده است و از بین بردن آن توان قسام را به شدت کاهش می داد. گادی آیزنکوت، رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی در جلسه بررسی عملیات شرق خانیونس که با حضور نداف آرگمان، رئیس دستگاه امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و افسران عالی رتبه ارتش و دستگاه اطلاعاتی این رژیم انجام شد اعلام کرد این تیم عملیاتی هدفی را دنبال می کرد که به شدت برای امنیت اسرائیل اهمیت داشت.
اما رسانه های صهیونیستی و تحلیلگران نظامی صهیونیست اعلام کرده اند هدف این عملیات، یک هدف نظامی امنیتی بود که امنیت یهودیان سرزمین های اشغالی را تهدید می کند. این هدف، سال های سال مخفی خواهد ماند و بیان نخواهد شد زیرا هدف این عملیات بسیار محرمانه بوده است و این عملیات از پیچیده ترین عملیات های انجام شده طی سال های گذشته بوده است. رون بن یشای، تحلیلگر نظامی روزنامه عبری «یدیعوت» نوشت این عملیات توانمندی های نظامی کیفی حماس را هدف قرار داده بود. او می گوید شاید پیچیدگی عملیات به این دلیل بود که حماس کمین ها یا نیروهایی ویژه را برای عدم دسترسی به این هدف در مسیر قرار داده بود.
شهدای مقاومت
در این عملیات 6 نفر از نیروهای گردان های عزالدین قسام و یک نفر از گردان های ناصر صلاح الدین به شهادت رسیدند که اسامی آنها عبارت است از: نور الدین محمد سلامة برکة (37 ساله)، محمد ماجد موسی القرا (23 ساله)، خالد محمد علی قویدر (29 ساله)، عمر ناجی مسلم ابو خاطر (22 ساله)، علاء فوزی محمد فسیفس(20 ساله)، محمود عطا الله مصبح (25 ساله) و مصطفی حسن محمد ابو عودة (21 ساله).
افسر اسرائیلی که بود؟
صهیونیست ها رسما نام افسر به هلاکت رسیده در این عملیات را فاش نکردند. فقط درجه او را سرهنگ دوم ذکر کردند و از او با حرف مخفف «M» نام بردند. اما شبکه های اجتماعی سرزمین های اشغالی هویت وی را «محمود خیرالدین»، 41 ساله، از طایفه دروزی های ساکن منطقه الجلیل معرفی کردند. با حضور یعقوب قرا، نماینده دروزی کنست رژیم صهیونیستی در مراسم تدفین این افسر، صحت دروزی بودن این افسر قوت گرفته است.
نکته قابل توجه این است که افسر اسرائیلی با مشاهده اینکه عملیاتشان لو رفته است به سمت فرمانده نور برکه، آتش گشوده، وی را در همان لحظات اول مجروح کرده و به شهادت رسیده است. در ادامه درگیری، نیروهای اسرائیلی در حالی که قصد گریختن داشته اند هدف قرار می گیرند و یکی از آنها به هلاکت می رسد. نیروهای مقاومت در حالی که در تعقیب تیم فراری اسرائیلی بوده اند با آتش سنگین هوایی صهیونیست به شهادت نائل می شوند.
جمع بندی
عملیات شرق خانیونس با هر هدفی که انجام گرفته باشد یک ناکامی بزرگ برای صهیونیست ها است. آنها به هر هدفی که وارد نوار غزه شده باشند نتوانستند مأموریت خود را با رسیدن به هدف به پایان برسانند. بلکه با روبرو شدن با نیروهای هوشیار مقاومت پا به فرار گذاشته اند و در حین فرار نیز تلافات سنگینی را مرتکب شده اند.
در این میان توجه به دو نکته مهم است: اول؛ اینکه هوشیاری و ابتکار عمل مقاومت موجب شد صهیونیست ها نتوانند به هدف خود برسند. سال های قبل صهیونیست ها هر هدفی را با یک عملیات محقق می کردند اما امروز توانمندی و هوشیاری مقاومت به حدی است که اجازه عملیات های پیچیده ای را که با حضور نیروهای زبده صهیونیست ها انجام می شود را به آنها نمی دهد. دوم؛ آنکه صهیونیست ها در این عملیات شکست خوردند و حتی حاضر به معرفی هدف این عملیات نیستند و این معنایش آن است که آنها دوباره برای رسیدن به هدف این عملیات اقداماتی را انجام خواهند داد.
این عملیات ثابت کرد صهیونیست هایی که روزگاری از بازدارندگی منطقه ای و جهانی سخن می گفتند و مدعی این بودند که این بازدارندگی به گونه ای است که هیچ ارتشی از هیچ جای جهان توان مقابله با آنها را ندارد امروز با مقاومتی در کنار خود مواجهه اند که حتی نمی تواند به عمق چند کیلومتری آن وارد شوند و به محض ورود، با شکستی سخت مواجه می شوند.