درس‌ها و عبرت‌های آبان ۹۸

به گزارش مشرق، «عبدالله متولیان» در یادداشت روزنامه «جوان» نوشت:

وقایع ۱۰ روز اخیر که با اعلام ناگهانی قیمت‌های جدید بنزین در شب ۲٤ آبان‌ماه آغاز و پس از راه‌پیمایی تمام شهرهای کشور بالاخره با راه‌پیمایی پرشور مردم تهران خاتمه یافت متضمن درس‌ها، هشدارها و عبرت‌های قابل تأملی است که توجه به آن‌ها می‌تواند کشور را از افتادن در گرداب حوادث مشابه نجات دهد:

بیشتر بخوانید:

سخنان روحانی در شأن رئیس جمهور نبود

مسببین بی‌تدبیری در اجرای تصمیم بنزینی محاکمه شوند

۱ - این اولین راه‌پیمایی در تاریخ ٤۱ ساله انقلاب اسلامی است که هم‌زمان و به طور رسمی واجد دو جهت گیری سلبی و ایجابی است. این اولین بار است که مردم ایران از یک‌سو خروش علیه آشوب‌گری و ناامنی مهندسی شده ائتلاف سعودی، امریکایی، صهیونیستی فریاد خشم انقلابی سر داده و در عین حال و از سوی دیگر به گرانی غیرقابل تحمل، تنگی معیشت، سوءمدیریت، اشرافی‌گری مسئولان، رانت‌خواری، اعتماد به دشمن به جای اعتماد به مردم، مفاسد اقتصادی و... اعتراض خود را اعلام کردند و به عبارت روشن‌تر مردم در این راه‌پیمایی‌ها ضمن این‌که انزجار و تنفر خود را از ناامنی و آشوب‌گری و خط نفوذ و پروژه سه ساله «نمرود» و «عنکبوت» (۲۰۱۷ - ۲۰۲۰) که توسط دشمن «غربی، عبری، وهابی» طراحی و به اجرا گذاشته شده بود اعلام کردند، رسماً حساب نظام اسلامی و ولایت فقیه را از بی کفایتی و سوءمدیریت مسئولان جدا کرده و در عین حمایت از نظام و ولایت فقیه، خشم و اعتراض خود را نسبت به عملکرد ناصواب و سوءمدیریت مسئولان و اوضاع بد اقتصادی و معیشتی و... ابراز کرده و به زبان دیگر سوءمدیریت و عملکرد غلط و ناصواب مسئولان را بسترساز استفاده حداکثری دشمن و بروز حوادث اخیر اعلام نمودند و از این رو سبد دولتمردان از این راه‌پیمایی‌ها کاملاً خالی ماند.

۲ - در حالی که نمایندگان مجلس و اکثریت مطلق مسئولان تا لحظه اعلام نرخ جدید بنزین از آن خبر نداشتند، شبکه سازماندهی شده، آموزش دیده و تجهیزشده آشوب‌گران از این اتفاق تلویحاً و یا تصریحاً اطلاع داشته و با آمادگی کامل و در کوتاه‌ترین زمان ممکن و طبق برنامه‌های از پیش تعیین شده، پا به میدان اغتشاش و تخریب اموال عمومی و مردم گذاشتند که مؤید خط نفوذ موردی و جریانی در کشور و در بین مسئولان نظام است. حجم عظیم و غیرقابل باور خسارات وارده به کشور نشان از برنامه ریزی دشمن و غفلت و عدم اشراف لازم دستگاه‌های مسئول در این زمینه دارد.

۳ - دولت طرح افزایش قیمت سوخت را به بدترین شکل ممکن اجرا کرد: «تعطیل کردن غیرقانونی و غیرمنطقی طرح هدفمندی یارانه ها»، «حذف کارت سوخت و نظام دونرخی و سخنرانی‌ها و قلم‌فرسایی‌های متعدد در مفاسد و معایب و ایرادات استراتژیک کارت سوخت و دونرخی بودن در شش سال گذشته کارت سوخت و دو نرخی بودن و اینک همان را احیا کرده و به اجرا گذاشته است»، «به جای افزایش تدریجی شش ساله اینک به یک باره نسبت به افزایش ۳۰۰ درصدی اقدام کرده است که از نظر روانی برای عصبانی شدن مردم و سوءاستفاده دشمن کافی بوده است»، «اجرای طرح بدون پیوست‌های تبلیغاتی و امنیتی»، «اقدام به تغییر قیمت تنها ۲۴ ساعت پس از اعلام صریح سه مقام مسئول دولتی از جمله وزیر نفت مبنی بر عدم تغییر قیمت بنزین»، «تغییر یکباره قیمت بنزین برخلاف برنامه بودجه سال ۹۸»، «فقدان برآورد امنیتی از پیامدهای اجرای طرح»، «بی توجهی به هشدارهای قبلی حزب‌الله لبنان، پیش‌بینی روزنامه الانباء لبنان از طرح عنکبوت و نمرود، اطلاعات حشدالشعبی عراق در باره آموزش و تجهیز شبکه در عراق برای ورود به ایران، هشدار اردوغان و...»، «فقدان برآورد اطلاعاتی از برنامه ریزی و آمادگی و شبکه سازی دشمن»، «اقدام به انتخاب گزینه افزایش حداکثری بر خلاف نظر و جمع بندی مجلس»، «بی توجهی به هشدار و نظر مخالف رئیس قوه قضائیه»، «فقدان جامعیت و عدم استفاده از نظر کارشناسان در انتخاب قیمت جدید»، «فقدان کار کارشناسی جامع و مانع در تخصیص سهمیه‌ها و نادیده گرفتن برخی از وسایل نقلیه خدمات عمومی»، «دوقطبی سازی و ایجاد التهاب در کشور در دو سفر استانی قبل از اجرای طرح و تقدیس یکی از سران فتنه»، «انتخاب بدترین زمان برای اجرای طرح»، «بی اعتمادی به مردم و عدم اطلاع رسانی درست».

خروجی این اشتباهات، اعتمادسوزی است و در این مطلب نیز تردیدی نیست که سرمایه واقعی یک حکومت پول و ثروت آن نیست، اعتماد افکار عمومی به مسئولان آن است و یک جمع آوری میدانی از دیدگاه‌های مردم طی روزهای اخیر از این حقیقت پرده بر می‌دارد که اعتماد مردم نسبت به مسئولان نظام آسیب دیده است و به واقع به سرمایه اصلی نظام لطمه جدی وارد شده است.

٤ - کار دشمن، دشمنی و تلاش برای ضربه زدن است، اما اگر بستر داخلی مهیا نباشد تلاش دشمن به جایی نمی‌رسد. به جرئت می‌توان گفت ریشه سوءاستفاده دشمن و جسارت و خسارات وارده را باید در داخل و در عملکرد ضعیف، سوءمدیریت‌ها، بدقولی‌ها، وعده‌های پوچ، اشرافی‌گری مسئولان و... جست‌وجو کرده و از دادن آدرس عوضی و ارجاع علل مشکل به عامل خارج اجتناب شود.

کتمان نمی‌توان کرد به دلیل گم کردن راه امام راحل، سیلی خورده‌ایم و این حقیقتی است که راهبر و کشتیبان انقلاب اسلامی قبلاً نسبت به آن هشدار داده بودند:

معظم له در ۱٤ خرداد ۹٤ در مراسم سالگرد ارتحال امام راحل فرمودند: «اگر راه امام را گم کنیم یا فراموش کنیم یا خدای نکرده عملاً کنار بگذاریم ملت ایران سیلی خواهد خورد». ایشان در ۱٤ خرداد سال ۹۵ نیز مجدداً این حقیقت تلخ را یادآور شده و فرمودند: «هرجا انقلابی بودیم، جهادی حرکت کردیم، پیش رفتیم، هرجا کوتاهی کردیم، غفلت کردیم، عقب ماندیم. می‌توان این راه را با شیوه انقلابی حرکت کرد، آن وقت پیشرفت قطعی است و می‌توان به شیوه دیگری حرکت کرد و آن وقت سرنوشت؛ سرنوشت رقت‌آوری خواهد بود. امام تعبیر رایجی داشتند؛ مکرر در مواردی می‌فرمودند «اسلام سیلی خواهد خورد» اگر راه را عوض کردیم ملت ایران سیلی خواهد خورد، اسلام سیلی خواهد خورد».

راه امام با اشرافی‌گری، کاخ‌نشینی، رفاه‌طلبی، رانت‌خواری، ویژه‌خواری، سهم‌خواهی از سفره انقلاب توسط مسئولان، آقازادگی، ترویج فساد اقتصادی در بین برادر، پسر، دختر، داماد و خانواده مسئولان هیچ سنخیتی ندارد. راه امام با انتصاب ابرسرمایه‌داران بر مناصب حکومتی هیچ سنخیتی ندارد.

راه امام راه ساده زیستی، پرهیز از کاخ‌نشینی و اشرافی‌گری، دشمن‌شناسی و استکبارستیزی، ترجیح کوخ نشینان بر کاخ نشینان، دفاع از محرومین و مستضعفین، مردم را ولی نعمت خود دانستن، خدمت خالصانه به مردم، برای خدمت به مردم زمان نشناختن، اعتماد به مردم، امریکا و غرب را دشمن دانستن، روش مدیریتی جهادی و انقلابی، ترجیح منافع ملی بر منافع فردی و حزبی، پرهیز از مناقشات بیهوده سیاسی و... است.

اینک به انتخابات مجلس یازدهم نزدیک می‌شویم و حوادث عبرت‌آموز این روزها در انتخاب نمایندگان بسیجی، جهادی، انقلابی، جوان، حزب‌اللهی، باانگیزه، ضدفساد، دشمن شناس و منطبق با الگوی بیانیه گام دوم انقلاب، باید مورد توجه ویژه مردم قرار گیرد. باید در انتخابات مجلس یازدهم وصیت و سفارش حضرت امام خمینی الگوی انتخاب نماینده اصلح باشد که فرمودند: «من در میان شما باشم یا نباشم، به همه شما وصیت و سفارش می‌کنم (که) نگذارید انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بیفتد».

برچسب ها:

سیاسی