یادگاری: مسائل علمی باید با یک زلزله دوراندیشانه حل شود

محمد حسین یادگاری رئیس سابق جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه باید مسائل علمی دوراندیشانه شود، گفت: در حال حاضر آموزش و پرورش کارکرد لازم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای ایجاد قدرت فکر کردن به دانش‌آموزان نمی‌دهد و تنها سیاست این نهاد به دنبال حفظ کردن مطالب است.

* باید از توانایی علمی اساتید به نحو مطلوب استفاده شود 

وی افزود: باید از توانایی علمی اساتید و فارغ‌التحصیلان به نحو مطلوب استفاده شود که اگر این اتفاق نیفتد، به طور کلی تمام نیروهای متخصص داخلی و نخبگان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از دست خواهیم داد.

* مسؤولان اجرایی کشور دغدغه آموزشی و فرهنگی ندارند

یادگاری تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که امروز در حوزه نظام آموزش کشور وجود دارد، این است که مسؤولان اجرایی دغدغه آموزشی و فرهنگی ندارند؛ چراکه باید بر اساس نقشه راه، اهداف مورد بازنگری قرار گرفته و سیستم آموزشی تغییر کند. درواقع باید اسناد بالادستی به مرحله عمل برسد و دغدغه مراکز علمی و دانشگاه‌ها مبنی بر آموزش با کیفیت و پژوهش مستمر اتفاق بیفتد.

* نظام ارزشیابی ما در دانشگاه‌ها و مراکز علمی اشتباه است

رئیس سابق جهاد دانشگاهی ادامه داد: در حال حاضر نظام ارزشیابی ما در دانشگاه‌ها و مراکز علمی اشتباه است،‌ به طوری که این نظام طراحی‌اش غلط بوده و تولید علم در مراکز علمی تنها به انتشار مقاله در مجلات ختم می‌شود که این کار متاسفانه هیچ معضلی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از جامعه حل نمی‌کند.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌