به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در مراسم رونمایی و پذیرهنویسی فرا صندوق ستارگان، اولین فراصندوق کشور در بازار سرمایه اظهار داشت: پول نفت باعث شده این گونه از سرمایهگذاریها را به صورت اساسی فراموش کنیم در صورتی که ما کشوری هستیم با چند هزار سال تاریخ صادرات و تجارت بنابراین به خوبی میتوانیم بازار سرمایهگذاری را رونق دهیم.
وی گفت: پیشفرض ما این است که شغل فقط مشکلش پول است و اگر به افرادی که نیازمند شغل هستند تسهیلاتی ارائه بدهیم میتوانند شغل مورد نظر خود را ایجاد کنند در صورتی که این تفکر غلط است و تجربه آن را نیز ما در معاونت فناوری داشتیم که به نخبگانمان تسهیلاتی ارائه میدادیم و همین موضوع موجب شد که همه آنها شکست بخورند و خروجی خاصی نیز نداشته باشیم. چرا که بعد از ارائه تسهیلات از این افراد حمایت و پشتیبانی فکری نکردیم.
ستاری افزود: در گذشته به این شکل بوده که یک حجرهدار چند نفر شاگرد در کنار خود داشت و آنها را به عنوان یک کاسب تربیت میکرد و راه و رسم پول درآوردن را نشانشان میداد و ما هم باید به این سمت پیش برویم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور یادآور شد: در حال حاضر یک جوان را با پول در جیبش، جایگاه پدرش و ماشینش نگاه میکنیم و به آنچه که در ذهن آن میگذرد توجهی نمیکنیم.
وی افزود: هیچ وقت در تاریخ مملکت ما این میزان پول در آموزش و پرورش اختصاص نداده بودیم ولی از این آموزش و پژوهش رازی و ابوعلی سینا بیرون نیامد.
ستاری خاطرنشان کرد: در حال حاضر 12 میلیون دانشجو در کشور داریم و امروز دانشگاهها نقش بزرگی در رشد و توسعه کشور دارند ولی چیزی که در دانشگاهها آموزش میدهند ربطی به بیرون از محیط دانشگاه ندارد و ما باید به سیستمهای نوآوری و فناوری روی بیاوریم.
وی تاکید کرد: تا یکسال آینده بیش از یک میلیون متر مربع فضای نوآوری در دانشگاهها ایجاد میشود و ما انتظار نداریم که از این مراکز نوآوری شرکتهای عجیب و بزرگ ایجاد شود و به آنها ایدههای ایجاد کسب و کار و روشهای نوین را ارائه میدهیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دولت نمیتواند در حوزه سرمایهگذاری ریسکپذیر باشد و این اقدام کار بخش خصوصی است و محصول از شرکتی بیرون میآید که بخش خصوصی در آن ورود پیدا کرده باشد و محصولات حاصل سرمایهگذاریهای بخش خصوصی هستند.
ستاری افزود: قطعا محصولی است پژوهشهای دولتی خارج نخواهد شد و ما هر محصولی داریم از بخش خصوصی استخراج شده است.
وی بیان داشت: اینکه نهادهای بزرگ مالی کشور دور هم جمع میشوند تا یک فراصندوق را ایجاد کنند خیلی ارزشمند است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ادامه داد: اگر به خوبی عمل نکنیم همینطور که بچههای ما را از دانشگاهها به خارج میبرند فردا استارتآپ های ما را به خارج خواهند برد و ما نیاز به یک ماهیت برای ایجاد کسب و کار داریم.
ستاری گفت: استارتآپها تامین کننده نیروی انسانی هستند و در این حوزه اشتغالزایی خوبی داشتهاند.
وی یادآور شد: ما بدون حمایت ستاد اجرایی نمیتوانیم چنین کار عظیمی را انجام دهیم و نمیتوانیم اکوسیستم دانشبنیاد را دولتی کنیم و آن را با رانت ایجاد کنیم و قطعا بدون حمایت ستاد اجرایی نمیتوانستیم در این نقطه حضور داشته باشیم و با ایجاد این فراصندوق آینده مملکت ،جوانان و سرمایهگذاری را تضمین میکنیم و سرمایه این جوانان در ذهن آنها است و در جیبشان نیست.
* با پول نفت نمیشود اقتصاد پویا درست کرد
در ادامه این مراسم طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت: ما مرتبا آخرین دستاوردهای دانشگاههای غربی را کپیبرداری میکنیم ولی نتیجهای که آنها گرفتهاند را نمیگیریم.
وی گفت: اول نفت و بعد از آن دانشگاهها بوجود آمد و در این بین هیچ وقت دانشگاه بر روی نفت کار نکرد ولی از پول آن استفاده کرد. وقتی به دانشگاه آزاد آمدم 38 درصد آموزش عالی را به خود اختصاص داده بود و هر ساله 300هزار نفر به دانشگاه آزاد برای تحصیلات میآیند و همه این سرمایه که در این دانشگاه شکل گرفته سرمایه خود مردم است و در گذشته دانشگاه آزاد پولش را در بانک گذاشته بود و از سود آن استفاده میکرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در گام دوم انقلاب باید به این مساله توجه کنیم که با پول نفت نمیشود اقتصاد پویایی درست کرد بنابراین در این حوزه باید به اقتصادهای نوین و پویا روی بیاوریم.
طهرانچی یادآور شد: ما باید فرهنگ کار را در کشور تغییر دهیم و در این تغییر فرهنگی و رویکرد بیاییم نسبت به فضای کسب و کار جدید نگرشی جدید ایجاد کنیم.
انتهای پیام/