برخی ناکارآمدی‌ها‌ را به قانون گره می‌زنند

به گزارش خبرگزاری فارس، سید حجت‌اله علم‌الهدی در حاشیه افتتاح کلینیک حقوقی میبد گفت: کلینیک‌های حقوقی در کشور سابقه چندانی ندارند و آنطور که گفته‌اند اینجا ششمین کلینیک حقوقی در سطح کشور است.

رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه در ادامه با تقدیر از دانشگاه میبد به خاطر راه‌اندازی ششمین کلینیک حقوق در کشور افزود: کلینیک‌های حقوقی یکی از مراکزی هستند که توسط دانشگاه‌ها برای خدمات‌رسانی به مردم ایجاد می‌شوند.

وی با اشاره به وجود بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها در کنار دانشکده‌های پزشکی اظهار کرد: کلینیک حقوقی هم در کنار دانشکده‌های حقوق می‌تواند در احقاق حقوق عامه، گسترش آموزش‌های همگانی حقوقی، پیشگیری  از تشکیل پرونده‌ها، مشاوره‌های حقوقی به مردم کمک کند.

علم‌الهدی با بیان اینکه کلینیک‌های حقوقی به رشد علمی کشور هم کمک می‌کنند، افزود: این کلینیک‌ها فضای علمی و نظری دانشگاه را به فضای عملی و کاربردی حقوق نزدیک می‌کند.

رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا قانون اساسی نیاز به بازنگری دارد یا خیر؟ اظهار کرد: امسال چهلمین سالگرد تصویب قانون اساسی است و قانون اساسی در 12 آذر 58 تصویب و به رای مردم گذاشته شد. قانون اساسی یکبار در سال 68 بازنگری شده است و اتفاقا یکی از موضوعات اضافه شده در آن به حکم امام خمینی(ره)، شیوه بازنگری در قانون اساسی بود که پیش از این پیش‌بینی نشده بود.

وی با تاکید بر اینکه بازنگری در قانون اساسی هر زمان نیاز باشد، انجام خواهد شد تصریح کرد:  بازنگری قانون اساسی طبق روال عادی و بر اساس نیاز انجام می‌شود کمااینکه سال 68 این اصلاح انجام شده است.

علم‌الهدی با اشاره به سازو کار پیش‌بینی شده در اصل 177 قانون اساسی  گفت: اصلاح قانون اساسی یک امتیاز به حساب نمی‌آید و اتفاقا قانون اساسی هر قدر ثبات و دوام بیشتری داشته باشد ارزش بیشتری دارد.

رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه ادامه داد: ثبات، ماندگاری و دوام، ویژگی‌های قانون اساسی خوب است، لذا هر چه قدر تغییرات قانون اساسی کمتر باشد امتیاز آن حساب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه نباید خیلی از مشکلات موجود در کشور را به قانون اساسی گره زد تصریح کرد: یکی از اشتباهاتی که امروز انجام می شود این است که مشکلات اقتصادی، خیلی از بی کفایتی‌ها و ناکارآمدی‌ها را به قانون اساسی گره می‌زنند و می‌گویند برای حل مشکلات قانون اساسی باید اصلاح شود

علم‌الهدی با بیان اینکه مشکلات کشور را باید تفکیک کرد، گفت: در جاهایی که علت مشکلات عملکرد افراد است و ربطی به قانون اساسی ندارد، باید عملکرد و مدیریت افراد اصلاح شود.

رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه تاکید کرد: قانون اساسی میثاق ملی و ستون فقرات کشور است و باید تلاش کرد تا جایی که می شود شان آن حفظ شود اما هر جا نیاز بود و بن‌بستی در اداره کشور ایجاد می کرد،  بازنگری انجام خواهد شد.

وی در پاسخ به سوال دیگری در راستای طولانی شدن رسیدگی به پرونده‌های قضایی گفت:  طولانی شدن رسیدگی به پرونده‌ها علل متعددی دارد و یکی از دغدغه‌های رئیس جدید دستگاه قضاست که در اینباره اقداماتی را انجام دادند مثل اجرای احکام که برخی از اطاله‌ها در همین زمینه است.

علم الهدی خاطر نشان کرد: اقداماتی انجام شده که باید با آسیب‌شناسی دقیق‌تر و پیگیری جدی‌تر دنبال شوند تا مدت زمان رسیدگی به پرونده‌ها کاهش پیدا کند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی