جایگزین‌های احتمالی نتانیاهو چه کسانی هستند؟ +عکس

به گزارش مشرق، خبرگزاری «اسپوتنیک» با انتشار یک گزارش خبری- تحلیلی تحت این عنوان که «مدعیان ارشد می‌توانند جای نتانیاهو را در مقام نخست‌وزیری اسرائیل بگیرند»، به بررسی سناریوهای احتمالی در وضعیت سیاسی جاری در فلسطین اشغالی پرداخت.

در گزارش این رسانه روس آمده است: «۱۰ روز مانده به انحلال پارلمان اسرائیل، مذاکرات برای تشکیل کابینه ائتلافی بین حزب لیکود به ریاست نتانیاهو و رقیبش بنی گانتز رئیس ائتلاف آبی و سفید باز هم به بن بست رسید. در همین بین، بعد از تظاهرات هزاران نفری شنبه شب در مرکز تل‌آویو و تاکید معتراضن بر استعفای نخست‌وزیر، درخواست‌ها برای استعفای او تشدید شده است. اگرچه نخست‌وزیر برنامه‌ای برای رها کردن قدرت ندارد اما رسانه‌های اسرائیلی در حال مطرح کردن احتمال استعفای او و رایزنی درباره گزینه‌های جایگزینش هستند».

بیشتر بخوانید:

رئیس‌سابق موساد: ممکن است نتانیاهو کشته شود

پیشنهاد نتانیاهو به گانتز: فقط ۶ ماه نخست‌وزیر باشم

نتانیاهو: اروپایی‌ها باید شرمسار باشند!

اسپوتنیک در گزارش امروز دوشنبه خود درباره وضعیت پیش رو در فلسطین اشغالی و سناریوهای احتمالی برکناری نتانیاهو و جایگزین‌های او را بررسی کرده است.

«گزینه‌های داخلی در حزب لیکود»

در این بخش گزارش از سه هم حزبی نتانیاهو به عنوان جایگزین‌های احتمالی او نام برده شده است: «گیدون سعر» وزیر امور داخلی طی سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴، «یولی ادلستین» رئیس کنونی پارلمان و «زاخی هانگبی» وزیر سابق ارتباطات این رژیم.

گیدون سعر اولین شورشی لیکود

طبق گزارش اسپوتنیک، گیدون سعر که نفر پنجم لیست حزب لیکود است، در فلسطین اشغالی به خاطر انجام کارهایی از قبیل یک سلسله اصلاحات اجتماعی از قبیل مرخصی زایمان برای زنان و پرداخت حقوق به والدین علیرغم غیبتشان در محل کار به دلیل بیماری فرزندانشان و ایفای نقشی مهم در زمینه افزایش بودجه برنامه‌های آموزش و پرورش، فردی شناخته شده است اما «حامیان نتانیاهو همیشه او را به عنوان فردی خواهند شناخت که جرات به چالش کشیدن نخست‌وزیر در سال ۲۰۱۴ را به خود داد؛ زمانی که نتانیاهو تلاش‌هایی را برای برچیدن منصب ریاست جمهوری در اسرائیل انجام داده بود و همچنین به خاطر خواهند داشت که او (سعر) بعد از اعلام جرم دادستانی علیه نخست‌وزیر، خواستار استعفای (نتانیاهو) شد».

گیدون سعر


در گزارش آمده است: «با توجه به اینکه برخی حامیان نتانیاهو سعر را خیانت‌کار می‌دانند، شانس او برای انتخاب شدن به عنوان رئیس حزب لیکود کم است و افکار عمومی اسرائیل هم به او درباره نخست‌وزیر شدن اعتماد ندارد. طبق آخرین نظرسنجی انجام شده توسط روزنامه اسرائیلی معاریو، لیکود تحت رهبری سعر از ۱۲۰ کرسی پارلمان اسرائیل، تنها ۳۱ کرسی به دست خواهد آورد حال آنکه با رهبری نتانیاهو این رقم ۳۳ کرسی خواهد بود».

«یولی ادلستین» رئیس پارلمان رژیم صهیونیستی

اسپوتنیک درباره او می‌نویسد: «ادلستین که بعد از نتانیاهو، نفر اول لیست حزب لیکود است، به خاطر تلاش‌های خستگی‌ناپذیرش برای جذب و ادغام مهاجران کشورهای سابق عضو اتحاد شوروی و کمک‌هایش به آنها برای پیدا کردن شغل و مسکن شناخته شده است. او به عنوان رئیس پارلمان هم پروژه‌های زیادی را پیش برده است».

«یولی ادلستین» رئیس پارلمان رژیم صهیونیستی


طبق این گزارش، یولی ادلستین برخلاف گیدون سعر برنامه‌هایش برای جایگزین شدن نتانیاهو را علنی نکرد و درباره این موضوع سر و صدا به پا نکرده بود.

اسپوتنیک می‌نویسد: «به رغم این حقیقت که ادلستین را وفادار به نخست‌وزیر دانسته‌اند اما گزارش‌های خبری حاکی از آن است که او در تلاش برای به دست آوردن ۶۱ امضای مورد نیاز است تا روون ریولین رئیس‌جمهور او را مامور تشکیل دولت (کابینه) کند و وقتی در این موضوع ناکام ماند، گزارش شده که ایده مطرح کردن نامش به عنوان نامزد ریاست حزب لیکود در انتخابات درونی این حزب را پیش برد اما بعد از انکه متوجه شد این کار می‌تواند به معنای نابودی شغل سیاسی او بشود، ایده ریاست حزب را کنار گذاشت و پیشنهاد ریاست یک تیم از مذاکره‌کنندگان لیکود برای صحبت برای تشکیل کابینه ائتلافی را مطرح کرد».

«زاخی هانگبی» سومین گزینه لیکود برای جایگزینی نتانیاهو 

«زاخی هانگبی»


طبق این گزارش، زاخی هانگبی «یکی از باتجربه‌ترین سیاستمداران حزب لیکود است و بیش از ۲۰ سال در مجموعه‌ای از مناصب مهم از قبیل معاون وزیر خارجه، وزیر اطلاعات و امور اتمی و وزیر ارتباطات مشغول به کار بوده است».

اسپوتنیک در ادامه می‌نویسد: «هانگبی به رغم دستاوردهایش در درون حزب خودش محبوب نبوده است و نفر چهاردهم در لیست لیکود است. او اگرچه بر وفاداری‌اش به نخست‌وزیر تصریح داشته اما قصدش برای مبارزه به منظور ریاست بر حزب لیکود پس از خروج نتانیاهو از صحنه سیاسی را ابزار داشته است که این بدان معناست که او هیچ قصدی برای سر شاخ شدن با رهبر کنونی لیکود ندارد».

این رسانه در ادامه گزارش خود از احتمال پا پیش گذاشتن دو سیاستمدار صهیونیست دیگر برای جایگزین شدن نتانیاهو در مقام  نخست‌وزیری این رژیم خبر داده است.

یوسی کوهن رئیس موساد


اسپوتنیک می‌نویسد: «اگرچه نتانیاهو هیچ نشانه‌ای مبنی بر رها کردن منصب خود بروز نداده است اما او در گذشته اسامی برخی افراد را که ممکن است بعد از کنار رفتن او رهبری کشور را در اختیار بگیرند، ذکر کرده بود».

طبق این گزارش، اسامی که نتانیاهو قبلا درباره آنها صحبت کرده، شامل این دو نفر می‌شود: «یوسی کوهن» رئیس کنونی موساد و «ران درمر» سفیر این رژیم در آمریکا.

اسپوتنیک در توضیحی کوتاه درباره یوسی کوهن رئیس موساد به ادعای صهیونیست‌ها در خصوص «سرقت اسناد اطلاعاتی برنامه هسته‌ای ایران» اشاره کرده و می‌نویسد که کوهن شخصا دستور انجام این سرقت را داده بود.

پیش از این مقام‌های ایران بارها ادعاهای نتانیاهو و دیگر مقام‌های رژیم صهیونیستی درباره سرقت هر گونه اسناد اطلاعاتی ایران توسط این رژیم را قویا رد کرده و این ادعاها را «خنده‌دار» و «بی‌معنی» خوانده بودند.

ران درمر سفیر رژیم صهیونیستی در آمریکا


خبرگزاری اسپوتنیک در پایان گزارش خود می‌نویسد: «ران درمر سفیر کنونی اسرائیل در آمریکا کسی است که یکی از نزدیک‌ترین متحدان نتانیاهو محسوب می‌شود اما او از سیاست (داخلی) گریزان است و به جای حضور در مرکز توجهات، حضور در پشت صحنه را ترجیح می‌دهد و به همین دلیل، این احتمال که او تغییر مسیر بدهد (و برای نخست‌وزیر شدن تلاش کند)، ضعیف است».

هر چند این رسانه احتمال تلاش ران درمر سفیر رژیم صهیونیستی در آمریکا برای عهده‌دار شدن منصب نخست‌وزیری را ضعیف خوانده اما سابقه تحرکات سیاسی در فلسطین اشغالی نشان می‌دهد که یکی از سفرای این رژیم به نام نتانیاهو پیش از نخست‌وزیری، سفیر بود.

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر کنونی این رژیم طی سال‌های ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۸ به عنوان سفیر و نماینده تل‌آویو در سازمان ملل مشغول به کار بود.

برچسب ها:

جهان