به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، برخی کاربران فارس با ثبت سوژه در سامانه فارس من نسبت به دریافت دیرکرد غیر شرعی توسط صندوق رفاه دانشجویان گلایه کرده اند.
این کاربران گفتهاند که «دریافت دیرکرد پرداخت وامهای دانشجویی طبق نظر اکثر مراجع تقلید مصداق ربا است.»
خبرنگار فارس این موضوع را با مسئولان صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مطرح کرده است.
*دلایل دریافت جریمه بابت دیرکرد بازپرداخت وام دانشجویی
فریبرز سجادی معاون امور دانشجویان صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس در این باره، اظهار داشت: درباره دریافت جریمه دیرکرد تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان، قانون مصوب هیأت امنای صندوق رفاه دانشجویان است.
وی ادامه داد: در سیستم بانکی هم اگر وامی پرداخت شود و وامگیرنده اقساط وام را نپردازد، طبق قانون بانک مرکزی بابت دیرکرد پرداخت اقساط، جریمه گرفته میشود.
سجادی افزود: صندوق رفاه دانشجویان زیر نظر هیأت امنا اداره میشود و طبیعی است که هیأت امنا برای منابع موجود برنامهریزی میکند. این برنامهریزی شامل توزیع، پرداخت و بازپرداخت منابع و تسهیلات است.
معاون امور دانشجویان صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: علاوه بر این، اگر صندوق رفاه دانشجویان منابع محدود خود را مدیریت نکند، با توجه به اینکه منابع این صندوق بیانتها نیست و بخش زیادی از منابع موجود از محل بازگشت وامهای پرداخت شده است، اگر قرار باشد این تسهیلات به موقع بازپرداخت نشود، دانشجویانی که جدید وارد دانشگاه میشوند، نمیتوانند به اندازه کافی تسهیلات بگیرند.
*صندوق رفاه دانشجویان تابع قانون کشور است
وی تاکید کرد: بنابراین منطقی است که تسهیلات باید به موقع برگردانده شود.
سجادی خاطر نشان کرد: وقتی تسهیلات به موقع بازگردانده نمیشود، دو اتفاق رخ میدهد، نخست اینکه منابع برای دانشجویان جدیدالورود کم میشود و دوم اینکه ارزش منابع صندوق سال به سال کاهش پیدا میکند که در نتیجه قدرت اقتصادی صندوق برای پرداخت وام بیشتر به دانشجویان جدید کاهش مییابد.
معاون امور دانشجویان صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: در واقع دانشآموختگان با دیر پرداخت کردن تسهیلات، این فرصت که بتواند از دانشجویان جدید حمایت کنند را از صندوق میگیرند.
وی گفت: بنابراین برای اینکه ارزش منابع صندوق از بین نرود، قدرت صندوق کاهش پیدا نکند و پرداخت وام جدید ممکن باشد، صندوق رفاه دانشجویان ناگزیر است که تمهیداتی داشته باشد که افراد ملزم شوند سر موعد اقساط خود را بازگردانند.
* درباره مسائل شرعی، عرفی و قانونی اخذ جریمه بابت دیرکرد اقساط دولت و حاکمیت تصمیمگیری کردهاند
سجادی درباره موضوع شرعی اخذ دیرکرد بابت اقساط، گفت: درباره بحث شرعی در شورای فقهی بانک مرکزی تصمیمگیری میشود و طبیعی است که در کشور نمیتواند چند مدل قانون وجود داشته باشد.
معاون امور دانشجویان صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: بخشی از دولت و حاکمیت در این باره تصمیمگیری کرده است و صندوق هم تحت همین قانون کشور فعالیت میکند.
وی گفت: بنابراین اگر نکته ای درباره مسائل شرعی، عرفی و قانونی وجود دارد، حتما در قوانین مصوب دیده شده است.
انتهای پیام/