خنده روحانی پیام داشت،گرانی بنزین دستِ او نبود/شریعتی: اعتراضات ۸۸،جنبش مدنی برای شفافیت آرا بود

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** خنده روحانی پیام داشت،گرانی بنزین دستِ او نبود

روزنامه آرمان در مطلبی نوشت:«پیام حال و احوال جامعه امروز ایران چیست؟ آیا مسئولی می‌تواند بگوید که حال جامعه خوب است؟ نکته مشترک هر دو جریان سیاسی کشور این است که نسبت به وضعیت موجود به مانند معترضان اعتراض دارند! اما ادبیات قدرت با مشاوره‌های گوناگون تصمیم گرفته‌اند که سفت و سخت مقاومت کنند، چرا که احساس می‌کنند ارزیابی‌هایشان دارای طول و عرض و ارتفاع مناسب است بر همین اساس مردم هم باید گوش به‌فرمان باشند تا کشورهای استعمارگر را شکست دهیم، اما متاسفانه به دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی از قد و قواره اعتماد و باور جامعه کاسته شده است و به نوعی در حال آب رفتن هستند! چرا که عدم تثبیت قیمت‌ها و نرخ‌های مختلف این پیام را به جامعه القا می‌کند که وضعیت اقتصادی در کنترل نیست! شاید خنده رئیس‌جمهور حامل پیام است و به‌عنوان علامت و نشانه‌ای مبنی بر اینکه رئیس‌جمهور فقط یک ضلع کوچک از اضلاع قدرت می‌باشد!».

این روزنامه اصلاح طلب در روزهای گذشته با انتقاد از اظهارات روحانی مبنی بر بی خبری از افزایش قیمت بنزین، در مطلبی نوشته بود:«گاهی مردم می‌مانند که در مقابل برخی سخنان آقای روحانی باید بگریند یا بخندند! اینکه رئیس‌جمهور از تاریخ اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین اظهار بی‌اطلاعی می‌کند، نه شایسته جایگاه وی است و نه برای مردم قابل پذیرش».

حالا همین روزنامه به فاصله کوتاه از انتشار مطلب قبلی مدعی شده است که «شاید خنده رئیس‌جمهور حامل پیام است و به‌عنوان علامت و نشانه‌ای مبنی بر اینکه رئیس‌جمهور فقط یک ضلع کوچک از اضلاع قدرت می‌باشد».

این روزنامه اصلاح طلب با دفاع از اظهارنظر تأمل برانگیز رئیس جمهور، اینگونه القاء کرده است که روحانی اختیارات بسیار محدودی دارد و خنده او نیز حاوی همین پیام است. این در حالی است که پیش از این فعالین اصلاح طلب بارها اذعان کرده اند که اختیارات و امکانات دولت بسیار گسترده است اما اهتمامی برای استفاده از این اختیارات وجود ندارد.

نویسنده یادداشت مذکور با این ادعا که «مردم باید گوش به‌فرمان باشند تا کشورهای استعمارگر را شکست دهیم» در پی آن است که اینگونه القاء کند که وضع موجود نتیجه مقاومت در مقابل آمریکاست.

این در حالی است که وضع موجود نتیجه قصور و تقصیرهای دولت در اجرای امور کشور است و اصلاح طلبان نیز در شکل گیری این وضعیت با دولت شریک بوده و به عبارتی جزو بانیان اصلی وضع موجود هستند.

** شریعتی:اعتراضات ۸۸،جنبش مدنی برای شفافیت آرا بود

«احسان شریعتی» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه شرق گفت:«پس از انتخابات سال ۸۸ یک جنبش مدنی اعتراضی در مورد بحث رأی و اقتضای شفافیت سیاسی به‌وجود آمد.اما پس از اینکه آن وقایع به نتیجه مشخصی نرسید، جامعه در دهه بعد وارد فاز جدیدی شد و حول مسائل مطالباتی و صنفی و با کنشگری و واکنش‌های انفجاری در جنبش‌ها و حرکت‌های اجتماعی-اقتصادی علیه...گرانی، تورم و اختلافات طبقاتی را تشدید می‌کرد، شکل گرفت».

این فعال اصلاح طلب، فتنه ۸۸ که با دروغ تقلب و با فرمول کودتاهای مخملی کلید خورد را صرفا یک جنبش مدنی برای شفافیت آرا جا زده است.

این در حالی است که فتنه ۸۸ شورش اشرافیت بر جمهوریت بود و طیفی که در انتخابات شکست خورده بود، با زیرپاگذاشتن حق الناس، کشور را ماهها دچار آشوب و التهاب کرد.

علاو.ه بر این، مطالبه اصلی مردم مسائل معیشتی و اقتصادی است و این در حالی است که کارنامه دوات در این حوزه به هیچ عنوان قابل دفاع نیست.

کارشناسان معتقدند که اگر دولت، طرح ضروری سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین را درست اجرا می کرد(آماده کردن افکار عمومی، واریز یارانه های نقدی و سپس اجرای طرح سهمیه بندی) آنگاه دیگر شاهد سوءاستفاده اوباش اجاره ای از فضای ایجاد شده در کشور نبودیم.

اصلاح طلبان همواره دو مسئله را سانسور می کنند، یکی نقش دشمن در ایجاد آشوب و التهاب در کشور و دیگری نقش قصور و تقصیرهای دولت در شکل گیری وضع موجود.

** ابتکار:مردم ناامید هستند،شورای نگهبان در احراز صلاحیت سخت گیری نکند

روزنامه ابتکار در یادداشتی نوشت:«صدای زنگ آغاز رقابت انتخاباتی مجلس یازدهم در حالی نواخته شد که خبری از شور و شوق شهروندان و البته احزاب سیاسی کشور نبود. انتخابات اسفندماه به طور قطع با انتخابات سال‌های اخیر تفاوت‌های فراوانی دارد. مشکلات معیشتی، بالارفتن قیمت بنزین و حواشی رخ‏داده پیرامون اعتراضات، همه سبب شده تا چند‏ماه مانده به انتخابات مجلس شورای اسلامی، فضای تخت و بدون هیجان در سپهر سیاسی کشور حاکم باشد».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«در این مسیر، همراهی نهادهای تایید صلاحیت برای انعطاف بیشتر بر حضور اندیشه‌های متکثرتر بیش از گذشته اهمیت پیدا می‌کند. بی‌تردید فضای کنونی جامعه چندان امیدوار به تغییر از مجرای انتخاباتی با همین رویه تکراری نیست. هرچند، تنها چند‏ماه تا پایان انتخابات بیشتر باقی نمانده است، اما در نهایت اراده تغییر در فضای سیاسی کشور به‏واسطه جریان‌های سیاسی و البته نهادهای تصمیم‏ساز شاید بتواند بارقه‌های امید به مشارکت گسترده‏تر در انتخابات اسفندماه را زنده کند».

مردم از عملکرد دولت ناراضی هستند. اما اصلاح طلبان بجای مطالبه گری از دولت برای عمل به وعده ها و رسیدگی به مطالبات مردم، با موج سواری سیاسی، مدعی هستند که شورای نگهبان باید در احراز صلاحیت ها، از وظیفه قانونی خود تخطی کند.

برچسب ها:

سیاسی