به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، زهرا صدر اعظم نوری عضو شورای اسلامی شهر تهران عصر امروز در همایش تخصصی آب، فضای سبز و مدیریت شهری گفت: در این نشست دنبال آن هستیم تا در خصوص مدیریت منابع آب و تغذیه فضای سبز سخن بگوییم و با کارشناسان تبادل نظر کنیم.
نوری ادامه داد: وقتی تاریخ تهران را بررسی میکنیم به باغ شهری میرسیم که به هوایی خوب و آبی روان در آن جاری بوده است و آب به عنوان یک میراث قدیمی مورد اشاره است.
وی افزود: در دهه حاضر عدم تعادل در چرخههای آبی را شاهدیم که بخش عمده آن ناشی از اقدامات انسانی و مدیریتی است؛ همین عدم تعادل باعث تأثیر بر شرایط آب و هوایی شده و تغییرات اقلیمی را به همراه دارد.
نوری گفت: تا سال ۲۰۴۰ میلادی شاهد نقطه تلاقی بین میزان مصرف و مقدار آب قابل دسترسی و همین طور تلاقی دیگری در مقیاس منطقهای را شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: میزان مصرف آب امروز در سطح بینالمللی نشان از وقوع یک بحران در حوزه آب دارد و اگر روند مصرف آب به همین شکل ادامه پیدا کند، مقدار آب مورد نیاز ما معادل ۱۳۰ میلیارد متر مکعب خواهد بود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: در شهر تهران به واسطه تراکم بالایی که دارد حدود ۲۰ برابر تراکم جمعیتی کشور است و از حساسیت ویژه تری برخوردار است.
صدراعظم نوری تصریح کرد: از سویی تأمین حداقل سرانه فضای سبز و از سویی کمبودهای آبی شهر تهران شناسایی مناسب و کاربست راهکارهای کارآمد برای تجدید پذیری آب را جدی میکند.
وی گفت: اصلاح هدفمند رویکردها در نگهداشت فضای سبز یکی از راهکارهای این موضوع است که باید به آن بیش از پیش توجه شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: ۱۱ درصد جمعیت کشور در تهران و ۱۶ درصد جمعیت کل کشور در استان تهران ساکن هستند؛ در حالی که تهران تنها یک درصد کل مساحت کشور وسعت دارد.
وی گفت: اینها همه باعث شده است تا تنشهای حوزه آب و فضای سبز بیش از پیش شده و مدیریت هر چه بهتر آن اولویت بیشتری پیدا کند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: در کشورهای اروپایی که دارای اقلیم معتدل هستند سرانه فضای سبز 10 تا ۵۰ متر مربع است در حالی که در ایران بین ۷ تا ۱۴ متر مربع است.
صدراعظم نوری تصریح کرد: ما باید سیاست های خودمان را برای جلوگیری از هدر رفت آب بیش از پیش تغییر دهیم و جمعی از مؤلفه ها را در مدیریتهای خود دخیل کنیم.
وی گفت: تلاشهای زیادی در این سالها انجام گرفته است و در حوزه توسعه فضای سبز قدم برداشته شده است اما در همین اثنا شاهد از بین رفتن فضای سبز هم بودهایم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: شورای شهر اقدامات موثری در حوزه حفظ فضاهای سبز داشته است و لغو مصوبه برج باغ یکی از اقدامات کلیدی بوده است.
انتهای پیام/