قیمت برق ماینرها 10 برابر سایر صنایع/ بدنه کارشناسی وزارت نیرو متوجه اشتباه در قیمت گذاری شده است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمد شرفی با اشاره به اینکه بدنه کارشناسی وزارت نیرو پس از مصوب شدن قیمت برق ماینرها به نرخ برق صادراتی متوجه اشتباه خود در این خصوص شدند در جمع خبرنگاران، گفت: وزرای صنعت معدن و تجارت و ارتباطات موافق مصوبه تعیین قیمت برق صادراتی برای ماینرها هستند، اما وزیر نیرو متاسفانه مخالف ماینرها است و زیر بار اینکه قیمت برق صادراتی برای ماینرها 10 برابر سایر صنایع است، نمی‌رود.

وی با تاکید بر اینکه منبع درآمد و سهم دولت و اداره کشور مالیات است،‌گفت: کارگروه ماینینگ انجمن بلاک چین از تمام کانال‌های موجود درخواست حقوق برابر و عادلانه برای ماینرها را مطرح کرده است اما هیچ کدام از سازمان‌ها از این نوع مطالبه‌گری استقبال نمی‌کنند. بنابراین نهایتا به این نتیجه رسیده‌ایم که در پایان آذر ماه درخواست خود را به وزارت کشور برای تجمع ماینرها ارائه کند.

رئیس کارگروه ماینینگ انجمن بلاک چین کشور با تاکید بر اینکه 5 هزار میلیارد تومان سرمایه فریز شده و بلاتکلیف است، گفت:‌متاسفانه مصوبه دولت که سراسر مصوبه یک طرفه‌ای است و به نفع خودشان بوده است، باعث شده تا بسیاری از ماینرها هم اکنون به صورت زیرزمینی فعالیت کنند که این موضوع موجب مشکلاتی در سال 99 با افزایش انشعابات غیرقانونی خواهد شد.

شرفی باتاکید بر اینکه از مصوبه چنین برمی‌آید که وزارت نیرو تنظیم کننده و مشوق هیأت وزیران در این تصویب نامه بوده است و مستندات غیرکارشناسی کارشناسان وزارت نیرو و توجیهات آنها در خصوص تعرفه موجب اقناع اذهان عمومی و فعالان صنعت نبوده،‌گفت: این مصوبه همانند سدی عظیم در راه صنعت و تولید کشور است.

وی خاطرنشان کرد: رشد مصرف برق صنعتی نمایانگر رشد اقتصادی هر کشور است پس تعیین تعرفه خاص برای یک صنعت مثل استخراج رمز ارزها بر مبنای استدلالات غیرعلمی مانند سوددهی یا میزان درآمد و بدون توجه به فاکتورهای متغیر مؤثر بر تولید و ریسک پذیری در این صنعت بسیار خطرناک برای کل صنعت و اقتصاد کشور است.

رئیس کارگروه ماینینگ انجمن بلاک چین کشور در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که پرسید به هر حال پایداری شبکه برق برای وزارت نیرو مهمتر از صنعت ماینینگ است، گفت:‌ناپایداری شبکه و کمبود منابع تولید برق به عنوان دلیل وزارت نیرو پذیرفتنی نیست زیرا حدود 13 هزار مگاوات ظرفیت تولیدی کشور عموما به صورت دستور و خارج از روند تعمیرات نیروگاهی مورد بهره‌برداری قرار نمی‌گیرد تا حاشیه امنی برای ایام پیک سال که حداکثر 300 ساعت است ایجاد کند. همچنان که از ظرفیت محبوس تعدادی نیروگاه بهره‌گیری نمی‌شود که تمام موارد نشان از عدم مدیریت هوشمند منابع و صنعت برق کشور و بیت‌المال دارد.

شرفی خاطرنشان کرد: پیشنهاد تامین برق با تعرفه صنعتی مانند همه صنایع و دریافت مالیات بر درآمد توسط دولت یا اعطای مشوق برای تولید برق استخراج با تعرفه‌های گاز موجود از جمله کمترین و ساده‌ترین پیشنهاد فعالان ماینرها است.

وی با اشاره به اینکه قیمت 965 تومان برای صنعت ماینرها بسیار بالا است،‌گفت: اگر دغدغه وزارت نیرو تامین برق در 300 ساعت پیک تابستان است ماینرها می‌توانند با احداث نیروگاه حتی برق رایگان هم بدهند و دیگر بحث کاهش صادرات در ایام پیک مطرح  نشود.

رئیس کارگروه ماینینگ انجمن بلاک چین کشور در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که پرسید تعرفه برق صنعت ماینینگ چند برابر سایر صنایع است، گفت: قیمت برق ماینینگ‌ها 10 برابر قیمت سایر صنایع است و 2.5 برابر برق کشورهای اطراف است.پس این مصوبه دولت فقط برای بهره‌برداری خاصی بوده است.

شرفی با اشاره به اینکه این مصوبه کسانی را که می‌خواستند به صورت قانونی به استخراج رمزارزها اقدام کنند آنها را به استفاده از برق به صورت پنهانی تشویق می‌کند، گفت: برخی از ماینرها پس از ابلاغ این مصوبه به وزارت نیرو مراجعه و اعلام کردند که قصد دریافت مجوز برای استخراج رمزارزها را دارند. بنابراین پس از مدتی همان ماینرها در قبوض برق خود دیدند که یک میلیارد تومان برای صد دستگاه ماینر قبض برق صادر شده است. پس این زیرزمینی شدن استخراج رمز ارزها پایداری شبکه را به هم می‌زند.

وی با بیان اینکه تاکنون 500 نامه با طرح توجیهی به وزارت نیرو ارسال کرده‌ایم، گفت: بدنه کارشناسی وزارت نیرو به پیشنهادهای ما این روزها روی خوش نشان داده و متوجه اشتباه خود در ابلاغ بخشنامه و آئین‌نامه‌ها شده‌اند.اما وزیر نیرو همچنان مخالف صنعت ماینینگ است.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی