جعفری گیاهی بومی منطقه مدیترانه است. این گیاه صدها سال به عنوان روغن یا گیاه در سیستمهای دارویی باستان برای سمزدایی و تهیه مواد ضدعفونی کننده و همچنین ضد التهاب مورد استفاده قرار میگرفته است.
اجزای مهم این گیاه که باعث می شوند تبدیل به ماده ای بسیار مفید شود شامل موارد زیر است: ترکیبات فنولیک، کاروتنوئیدها، آنتی اکسیدان ها، اسید اسکوربیک و روغنهای مفید.
در ادامه به برسی برخی از خواص مفید جعفری میپردازیم:
خواص آنتیاکسیدانی
جعفری سرشار از آنتی اکسیدان های فلاونوئید، یعنی بتاکاروتن و آلفاکاروتن، لوتولین، آپیژنین و لیکوپن است. آنها بدن را در برابر استرس محافظت می کنند و باعث گسترش رادیکالهای آزاد در بدن و حتی مبارزه با التهاب میشود. همچنین در ساخت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماریهای مزمن کمک می کند.
هضم غذاها
یک مطالعه انجام شده توسط دانشگاه آمریکایی حاکی از خواص دیورتیک جعفری است که باعث کاهش نفخ و احتباس آب می شود. این مطالعه روی موش ها نشان داد که بعد از 24 ساعت مقدار ادرار پس از مصرف گیاه افزایش یافته است. این گیاه همچنین برای تسکین شکم از هرگونه ناراحتی و تولید ادرار در کلیه ها بسیار مفید است. درواقع با مصرف این گیاه می توانید از بروز مشکلات دستگاه گوارش جلوگیری کنید.
ویتامینهای C و K
جعفری پر از ویتامین ها، به خصوص ویتامین K است که یک ماده مغذی اساسی برای اتصال همه مواد مغذی مورد نیاز برای حفظ سلامت استخوان ها مانند کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین D است. این ماده همچنین حاوی ویتامین کافی است که به میکروبیوم روده سالم کمک می کند. جعفری با کاهش التهاب در بدن، خطر ابتلا به چندین بیماری مانند آرتروز، دیابت و سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.
خواص ضد باکتریایی
این گیاه میتواند به جلوگیری از تشکیل باکتری هایی که منجر به عفونت میشوند کمک کند و به پوست و سلامت آن کمک کند. ریشهها و دانههای جعفری خاصیت ضد میکروبی دارند و به همین دلیل در محصولات مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد که به حفظ بهداشت روزانه مانند صابون ها و مواد شوینده کمک می کند.
سلامت کلیه
این ماده با جلوگیری از اضافه شدن کلسیم بدن و کاهش pH ادرار باعث کاهش خطر تشکیل سنگ کلیه می شود. همچنین با پایین آمدن اسیدیته، pH بدن را در حد نرمال نگه می دارد.