معاون بهداشتی وزیر بهداشت گفت: نظر رسمی من این است که اصلا نیازی به تعطیلی مدارس برای جلوگیری از شیوع آنفلوآنزا نیست.
علیرضا رئیسی، معاون بهداشتی وزیر بهداشت امشب در جمع خبرنگاران در حاشیه جشن هفتادمین سال تاسیس دانشگاه فردوسی مشهد، عنوان کرد: امسال یکی از ویژگیهای آنفلوآنزا این بود که سه هفته زودتر شروع شد. به صورت فصلی ما آنفلوآنزا را داریم و هیچ سالی نبوده که آنفلوآنزا نداشته باشیم. نوع آنفلوآنزا تقریبا مانند آنفلوآنزای سال ۹۴ بود که نسبت به دیگر سالها متفاوت بود. این ویروس، ویروس مهاجمی بود که شایع شد و پیشبینی ما این است که تا یک هفته یا 10 روز دیگر ادامه داشته باشد.
وی افزود: سیری که این ویروس از دیروز تا امروز در کشور داشته کاهشی بوده و افزایشیابنده نیست. در کشورهای قطر، عمان، امارات، افغانستان، عراق و پاکستان این ویروس وجود دارد و اگر کسانی میخواهند در این کشورها رفتوآمد کنند باید مراقب باشند.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه «بیش از 4200 نفر به دلیل آنفلوآنزا و بیماریهای تنفسی در کشور بستری شدهاند»، اظهار کرد: بیشتر، افراد بالای ۶۵ سال، مادران باردار، بیماران سرطانی، بیماران مزمن کلیوی، بیماران تنفسی و افرادی که داروهای سرکوبگر ایمنی استفاده میکنند، در برابر این ویروس آسیبپذیرند و هدف این ویروس هستند. به همین دلیل تاکید ما این است که اگر افراد نیاز به واکسنزدن ندارند، واکسن نزنند، مگر در یک کدام از این دستهها قرار گیرند.
رئیسی تصریح کرد: در یک هفته یعنی از دوم تا هشتم آذر، ۱۹ فوتی داشتهایم و قبل از آن تاریخ ۳۷ نفر بودهاند. آمار دیگر فوتیها یکشنبه اعلام میشود. در استانهای خراسان شمالی، رضوی و جنوبی، مجموعا ۱۳ فوتی داشتهایم، اما بیشترین میزان بیماری در مازندران، آذربایجان شرقی، گیلان و کرمان بوده و کهگیلویه و بویر احمد هم در این لیست بود اما خوشبختانه افت داشته است.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت در خصوص اقدامات بهداشتی برای جلوگیری از شیوع آنفلوآنزا خاطرنشان کرد: باید اطلاعرسانیهای بهداشتی انجام شود، اولین نکته شستن دستهاست. از طرفی مردم باید از روبوسی کردن و دستدادن غیرضروری اجتناب کنند. علائمی مانند تب بالا، بدن درد شدید و طولانی شدن دوره درمان نشاندهنده آنفلوآنزا است. بیماران باید استراحت کنند و نوشیدن آب کافی بسیار مؤثر است و باید به شدت از خوددرمانی پرهیز شود.
وی عنوان کرد: نظر رسمی من این است که اصلا نیازی به تعطیلی مدارس برای جلوگیری از شیوع آنفلوآنزا نیست، اما دانشآموزی که علائم دارد به هیچ عنوان تا زمان بهبودی نباید به مدرسه برود. سیر این بیماری تا ۱۰ روز دیگر بسیار کم خواهد شد.
رئیسی یادآور شد: از نظر تامین دارویی در این زمینه هیچ مشکلی نداریم. به بیمارستانهای خصوصی و دولتی دستور دادهایم که دارو در اختیارشان قرار داده شود، داروها نباید بیرویه مصرف شود زیرا عمل عکس خواهد داشت و باید در تجویز داروی آنفلوآنزا به شدت دقت کرد و به افرادی که به این دارو نیاز ندارند، تجویز نشود. به این منظور، مراکزی که در روستاها جمعیت بالایی دارند، باید به صورت شبانهروزی فعالیت کنند.