حجت الاسلام رئیسی: به جای فساد، مبارزه با فساد باید در اذهان جای بگیرد

به گزارش مشرق، آیت الله رئیسی، رئیس قوه قضاییه در نهمین اجلاسیه منطقه‌ای جامعه مدرسین حوزه علمیه در اصفهان گفت: فرق بین زمان ما و زمان "صاحب جواهر" این است که آنروز فقه حکومت نمی‌کرد؛ ولی امروز فقه حکومت می‌کند.

وی افزود: امروز نظامی تشکیل شده که مهمترین ممیزه آن با نظامات دنیا آن است که قرار است در تمام عرصه‌های این نظام فقه حکومت کند و فقه و پاسخگویی‌هایی که مبتنی بر آموزه‌های فقهی است، محور است.

بیشتر بخوانید:

فیلم/ گفت‌وگوی رئیس قوه قضائیه با زندانیان

حجت الاسلام رئیسی: از مدیر جسوری که اجازه نمی‌دهد کارخانه تعطیل شود حمایت خواهیم کرد



آیت الله رئیسی تاکید کرد: یقین داریم مبتنی بر فقه تمدن ساز و اجتهاد تمدن ساز، به همه این سوالات و به همه آنچه که با عالَم ارتباطات و علم و فناوری مربوط است، بدون هیچگونه لکنت زبانی پاسخ داده خواهد شد؛ البته بزرگان ما در این چهل ساله بسیار کار کردند به ویژه در حوزه علمیه قم، اما باید در گام دوم انقلاب اسلامی نیز کار شود.

رمز تبلیغ موفق، داشتن خشیت است

رئیس دستگاه قضا ادامه داد: با همه کارها و تلاش‌هایی که شده، امروز سوالات بسیاری همچنان پیش رو داریم که باید حوزه، اجتهاد و مجتهدین، فرهیختگان، محققان و عالمان به این سئوالات در زمینه مسائل قضایی، اقتصادی، هنری و اجتماعی پاسخ دهند و تلاش‌ها نیز در این حوزه باید مضاعف شود.

وی با اشاره به مسئولیتی که روحانیت به عهده دارد، گفت: عرصه اول شناخت دین است و عرصه دوم تبلیغ دین. حقیقتا رساندن پیام دین به همه مشتاقان، امر بسیار با اهمیتی است.

آیت الله رئیسی با طرح این سئوال که چرا "خشیت" به عنوان مسئله مهم و ضرورت تبلیغ دین قرار داده شده است، گفت: خشیت غیر خوف است و صاحب خشیت کسی است که حقیقتا برای هیچ چیزی در عالم تاثیر قائل نباشد، جز برای خدا و اراده او که بر تمام اشخاص و اشیاء و ذرات وجود حاکم است.

رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: رمز تبلیغ موفق، داشتن خشیت است. اثرگذاری مبلغان و علمای بزرگ در طول تاریخ، برای خشیتی بوده که در دل داشتند. علاوه بر آنکه مجهز به دانش بودند مساله خشیت هم مساله مهمی بوده است.

وی گفت: آنچه که از امام (ره) و بزرگان اثرگذار و از رهبر فرزانه بصیرت آفرین‌مان سراغ داریم، همان روحیه خداترسی و موثر ندانستن هیچ قدرتی جز ذات مقدس حضرت حق در تمام هستی است. شاگردان این مکتب هم در گوشه و کنار عالم ایفای نقش می‌کنند. آقای سید حسن نصرالله به عنوان مجاهدی که در این عرصه ایفای نقش می‌کند در پرتو همین روحیه است. اینکه چه میزان اصول، فقه و فلسفه بدانیم، امر مهمی است؛ اما مهمتر از همه این‌ها مسئله خشیت از خدا است که به همه این دانش‌ها معنا می‌دهد و می‌تواند در عرصه اثرگذاری این دانش‌ها مورد بهره برداری قرار گیرد.

آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش گفت: به همکاران قضایی خودم می‌گویم وقتی کسی از در وارد می‌شود که نه زبان حقوقی دارد تا خواسته‌اش را بیان کند و نه پول دارد تا وکیل بگیرد، اما با همان زبان روستایی می‌گوید "آقا تو جای علی نشستی"، این یک دنیا سخن است؛ یعنی من که نمی‌دانم شما چه کسی هستی؛ اما انتظار من از این قلم، قلم امیرالمومنین(ع) است؛ این جایگاه خلافت الهی است که به قاضی داده شده است.

نظام ما در درون خود اجرای عدالت و مبارزه با فساد را دارد

رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: آمران به معروف و ناهیان از منکر نیز همین جایگاه و شان از شئون ممتاز انبیای عظام الهی و اولیای دین را دارند. تبلیغ دین، امر به خوبی‌ها و نهی از زشتی‌ها و پلشتی‌ها در هر عرصه‌ای و هر فراز و فرودی جایگاه مهمی است و مساله مهم تبلیغ و رساندن پیام دین با همه موانعی که دشمن ایجاد کرده، مهم است. با وجود بایکوتی که در همه عرصه‌های جهانی نسبت به سخنان رهبری معظم انقلاب اسلامی و مردان حق طلب و حق خواه در عالم صورت گرفته، اما با همه این حرف ها، حق همیشه جای خود را باز می‌کند.

رئیس قوه قضاییه یادآور شد: شما می‌بینید در این برهه ۴۰ ساله، در ۱۰ سال اول می‌خواستند نظام اسلامی تاسیس نشود. یک قلم از توطئه‌هایی که کردند ۸ سال جنگ بود که عوارض آن سال‌های بیشتری به کشور تحمیل شد و توطئه دیگر آنها، راه‌اندازی جریان نفاق و منافقان بود.

آیت الله رئیسی ادامه داد: بنده در کردستان در یک اجلاس از روحانیون اهل سنت و شیعه اعلام کردم هاضمه نظام اسلامی فساد را نمی‌پذیرد؛ هنگامی که به فضای مجازی نگاه کردم، دیدم ضد انقلاب از این حرف بسیار عصبانی شده است و عصبانیت ویژه‌ای پیدا کرده است. معلوم شد آن‌ها به دنبال القای تعبیر نادرستی از موضوع فساد در جامعه هستند.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه نظام یک چیز است و ارتکاب فساد و جرم توسط اشخاص چیز دیگری است، گفت: حقیقت این است که نظام ما در درون خود اجرای عدالت و مبارزه با فساد را دارد. رفتار دولتمردان و مسئولان و رفتار هرکس، رفتار خود اوست و این نکته که هاضمه نظام فساد را نمی‌پذیرد، یک حقیقت است.

احساس عدالت باید تحقق علمی، عملی و محسوس پیدا کند

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: در عمل هم باید اراده جدی نظام در برخورد با هرگونه کژی و ناراستی و فساد دیده شود. ما در دستگاه قضایی اعلام کردیم که احساس عدالت باید تحقق علمی، عملی و محسوس پیدا کند و مردم احساس عدالت کنند و وقتی به دستگاه‌های اداری کشور و به هر کوی و برزنی که تابلو نظام را دارد، می‌روند، احساس کنند که آنجا مرجع و پناه آنهاست و دستگاه قضایی باید در این زمینه مرجع و پناه باشد.

وی تصریح کرد: برخی این امر را خیلی دور و دیر می‌پندارند؛ در حالیکه ما این امر را شدنی و قابل اجرا می‌دانیم؛ چون در هر عرصه‌ای که نظام اسلامی با اراده وارد شده آن عرصه عرصه موفقیت و پیروزی بوده است.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: در این عرصه نیز با اراده وارد شدن، نهراسیدن از زخم زبان‌ها و نهراسیدن از آنچه به عنوان ملامتِ ملامتگران وجود دارد و توجه نکردن به حاشیه سازی‌ها اهمیت دارد. تمام این‌ها می‌خواهد از آن حرکت اصلی که امروز یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است، ما را باز دارد.

وی تصریح کرد: رمز امیدواری که امروز مردم آن را پیدا کرده‌اند آن است که احساس کنند در عرصه عمل و اجرا اقداماتی می‌شود. حتماً بدانید امروز دشمن در عرصه مسائل سیاسی حتی در عرصه مسائل اقتصادی دنبال آن است که القاء کند تنها راه نجات در این کشور کوتاه آمدن از مواضع تحت عنوان مذاکره است.

وی افزود:، اما مقام معظم رهبری با راهبرد مقاومت و مردم هم با ایستادگی فعال در عمل اثبات کردند که تنها راه برون رفت از مشکلات اعتماد به خدا، اعتماد به نفس و نگاه به دستان توانای زنان و مردان و جوانان این کشور است که از مشکلات اقتصادی گره گشایی کنند.

رئیس قوه‌قضاییه اضافه کرد: امروز راهبرد مقاومت جواب داده است و در تمام لایه‌های اجتماعی جای مذاکره را کاملاً پر کرده است. حتی کسانی که دیروز نگاهشان نگاه مذاکره بود، امروز عمیقاً معتقدند هیچ راهی جز مقاومت وجود ندارد.

امروز اراده نظام اسلامی برخورد با مفاسد است

وی ادامه داد: در موضوع فساد هم دشمنان در بوق تبلیغات دمیدند، دوستانِ ناآگاه، افراد غافل یا افرادی تحت تاثیرهای مختلف هم به صحنه آمدند و یک "اجماع مرکّب" شکل گرفت. این گفت آن دولت مقصر است، آن دولت گفت این دولت، این مجلس گفت آن مجلس، این مسئول گفت آن مسئول، هر روز تیتر روزنامه‌ها را نگاه می‌کردید کشف یک موضوع فساد بود. بالاخره این وضعیت و شرایط پیش آمد و دشمن هم در آن دمید و سایت‌های مخرب دست ساخته انگلیسی‌ها و صهیونیست‌ها هم در این فضا دمیدند و یک باور اینچنینی نامطلوب و ناصواب را در اذهان برخی ایجاد کردند که گویا خیلی‌ها دچار فسادند و فساد خیلی جاها را فرا گرفته است.

رئیس قوه قضاییه در رابطه با راهبرد خود در این زمینه، بیان داشت: تمام پرونده‌هایی که در اذهان مردم به هر دلیلی به عنوان دغدغه جای گرفته باید عادلانه و منصفانه نسبت به این پرونده‌ها رسیدگی کنیم و به مردم اطلاع رسانی کنیم تا ذهن مردم نسبت به دغدغه‌هایی که در مورد این پرونده‌ها هست، کاملا آرام گیرد.

آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: امروز اراده نظام اسلامی برخورد با مفاسد است و جناح و ارتباطات و وابستگی و ثروت و قدرت نمی‌شناسد.

وی در بیان راهبرد دوم گفت: اقدام دوم صیانت از مدیران، مسئولان و دست اندرکاران است. قانونی ۴ سال پیش در مجلس به عنوان سامانه اموال مسئولان تصویب شد. در این ۴ سال باید آیین نامه تصویب می‌شد. بنده که مسئول شدم دیدم قانون ۴ سال معطل مانده است. آیین نامه را تدوین و ابلاغ کردم و شروع به اجرا شد و الان در همه حوزه‌ها اجرا می‌شود.

رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: اگر قانون ابهام یا اجمال دارد، باید از مقنن سوال کرد و این موضوع وجهی برای تاخیر در اجرای قانون نیست.

آیت الله رئیسی ادامه داد: راهکارهای دیگری هم است که مسئولان صیانت بشوند و افراد ادعای نابجا نکنند.

به جای فساد، مبارزه با فساد باید در اذهان جای بگیرد

وی افزود: به همکارانم اعلام کردم خط قرمز شما بی استناد رای دادن، بی استناد سخن گفتن و بی استناد مطلبی را نسبت دادن است. بگذاریم مردم احساسشان این باشد که حقیقتا قرار است که به دنبال کارهایی که در گذشته انجام شده، در این دوران یک اقدام متفاوت در مورد برخورد با مفسدان اقتصادی و در اجرای عدالت شود و از هرگونه سیاه نمایی هم در این رابطه پرهیز گردد.

وی بیان داشت: فضای اولی که در کشور به برکت اقدام مقام معظم رهبری و ایستادگی ملت انجام شد، فضای مقاومت بود. فضای دوم این است که به جای فساد، مبارزه با فساد باید در اذهان جای بگیرد.

آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: تلاش دشمن بر این است که این فضا جا نیفتد. تلاش ما آن است که این حالتی که ایجاد شد، به مبارزه با فساد تبدیل شود؛ به نحوی که در مسجد اگر فردی نزد امام جماعت آمد و گفت خبر داری که در فلان اداره اینطور شده، امام جماعت به او بگوید که شما به فلان نهاد گزارش بده، پیگیری می‌شود. اگر طرف گفت: به گزارش من توجه نمی‌کنند، بگوید من تضمین می‌کنم؛ شما مراجعه کنید و مستند سخن بگویید؛ نه جوسازی‌ها نه اینکه حیثیت افراد بخواهد تخریب شود؛ چون این کار شرعا جایز نیست؛ اگر رفت و مراجعه کرد و گزارش داد، بداند آنجا پیگیری می‌کنند و صحت و سقم موضوع روشن خواهد شد؛ یعنی معلوم می‌شود که این حرف‌ها بلادلیل است و نباید پیگیری شود یا نه مستند به اسناد است و پیگیری می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در این رابطه اولا نیازمند دعای خیر همه بزرگان هستیم و ثانیا بیان نکاتی که در این عرصه به ذهن بزرگان می‌رسد و نیزانجام وظیفه ما که فقط هم بحث فساد نیست؛ اجرای عادلانه قانون و اجرای عدالت نکته مهمی است که حتما باید در این جهت مورد تاکید و توجه باشد.

برچسب ها:

سیاسی