حجتالاسلام والمسلمین علی ذوعلم رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، در خصوص تعطیلات متعدد برخی مدارس در استانهای کشور به دلیل سرما و آلودگی هوا و عدم تکمیل برنامه درسی، اظهار کرد: قبلا این تاکید در آموزش و پرورش وجود داشته است و معاونین آموزشی نیز این تاکید را خواهند داشت که مدارس کمبود ساعات آموزشی را جبران کنند.
وی با تاکید بر اینکه معتقدم نباید دانش آموزان از کاهش ساعات آموزش آسیب ببینند، گفت: درواقع از حجم زمانی که باید به دانشآموزان به عنوان ساعت آموزش ارائه شود نباید کاهش پیدا کند و این موضوع نیاز به تدابیر و پیشبینیهای اداری و مدیریتی و اعتبارات مالی دارد و امیدواریم مسئولان این بخشها توجه کافی را داشته باشند.
معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: اگر در طول یک سال دانشآموزان 10 روز تعطیلی ناشی از حوادث و عوامل جوی را دارند باید مدرسه تدبیری بیندیشد که این موضوع جبران شود.
وی درباره میانگین ساعت آموزشی در مدارس کشور گفت: مدارس مختلف کاملا متفاوت عمل میکنند؛ مدرسه یک نوبته است و توانسته زمان را به گونهای تنظیم کند تا 50 دقیقه دوره متوسطه اجرا شود، اما بخشی از مدارس که تعدادشان هم کم نیست به دلیل کمبود فضای آموزشی در مضیقه هستند و باید بین ساعت 8، 8:15 صبح تا 12:30، کل برنامه درسی را ببندند.
حجتالاسلام والمسلمین ذوعلم اضافه کرد: بر این اساس میبینیم گاهی 50 دقیقه در عمل به 40 دقیقه کاهش پیدا میکند. یعنی 20 درصد کاهش زمان آموزشی است.
وی تصریح کرد: آنچه بنده میتوانم انجام دهم در قالب تذکر و درخواست از همکارانم است که در بدنه اجرایی زمان آموزش را به عنوان یک مقوله جدی توجه کنند و بدانند که برگزاری کلاس به حد زمان پیشبینیشده از حقوق دانشآموزان است و حتما در کیفیت موثر است.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی تصریح کرد: وقتی زمان بیشتری برای آموزش اختصاص پیدا کند، امکان گفتگوی بیشتر و پرسش و پاسخ بیشتر فراهم خواهد بود و بنابراین کیفیت آموزش نیز افزایش مییابد.
انتهای پیام/