به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا، نتایج تازهترین بررسیها نشان میدهد گرمایش جهانی منجر به افزایش بیماریهای غیرواگیر شده است.
محققان این پژوهش باور دارند، بیماریهای غیر واگیر مانند سرطان ، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی تا حدی تحت تأثیر تغییرات آب و هوایی است و افزایش گرما منجر به روند صعودی بیماریها شده است.
جرالد یونگا، رئیس اتحادیه بیماریهای غیر واگیر گفت: رویدادهای شدید هوایی همراه با عدم تحرک جسمی و عادات غذایی نامناسب، مقصر افزایش بیماریها در کنیا و به طور کلی در جهان است.
یونگا ادامه داد: تغییرات آب و هوا و آلودگی محیط زیست مقصر افزایش بیماریهای غیر واگیر در کنیاست که توسط یک سری تحقیقات مبتنی بر شواهد نشان داده شده است.
وی اظهارات خود را در طول کنفرانس بهداشت، محیط زیست و تغییرات آب و هوایی که در نایروبی در حال انجام است و با حضور سیاستگذاران و محققان برگزار شده در مورد تأثیرات گرما بر سلامتی جمعیت سیاره زمین ارائه داد.
به گفته رئیس اتحادیه بیماریهای غیر واگیر، ترکیبی از عوامل رفتاری و محیطی نزدیک به 80 درصد از بیماریهای غیر واگیر در کنیا و کشورهای همسایه را تشکیل میدهد.
یونگا همچنین افزود: برخی از تأثیرات منفی تغییرات آب و هوا مانند خشکسالی حاد یا دمای انجماد میتواند افزایش اختلالات عصبی، فشار خون بالا و عفونت های تنفسی فوقانی نظیر آسم را رقم زند.
رئیس اتحادیه بیماریهای غیر واگیر گفت: انتشار کنترل نشده گازهای گلخانهای مانند کربن سیاه و متان میتواند جمعیت شهری و روستایی کم درآمد را در معرض سرطان ریه قرار دهد.
یونگا اظهار داشت: عواقب منفی شهرنشینی سریع که شامل عدم تحرک جسمی و مصرف بیشتر مواد غذایی فرآوری شده است، باعث افزایش آسیب پذیری جمعیت جوانتر در برابر سرطان و دیابت میشود.
رئیس اتحادیه بیماریهای غیر واگیر با بیان اینکه زیرساختهای شهری برای فعالیت بدنی که شامل دوچرخه سواری و دویدن میشود، مناسب نیستند افزود: از این رو جوانان زیادی در معرض مرگ و میر زودرس قرار دارند.
یونگا خاطرنشان کرد: آلودگی صنعتی و مدیریت بی رویه زباله در مراکز شهری با افزایش بیماریهای غیر واگیر در کنیا ارتباط نزدیکی دارد.
وی در پایان گفت: سرمایه گذاری در انرژی پاک و کارزارهایی برای ترویج رژیمهای غذایی ارگانیک و تمرینات بدنی برای کاهش بار بیماریها به میران قابل توجهی اهمیت دارد.
انهتای پیام/