به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری فارس، حجت الاسلام والمسلمین سید احمد مرتضوی مقدم رئیس دیوان عالی کل کشور در آیین گرامیداشت ۱۶ آذر روز دانشجو در دانشگاه علوم قضایی گفت: دومین باری است که در محضر اساتید و دانشجویان علوم قضایی در دوره تصدیام حاضر میشوم.
وی افزود: روز دانشجو روز مبارکی است و همه قبول دارند که دانشجو ذخیره علمی و مدیریتی کشور است هرچه پرورش بهتری در دانشجویان صورت گیرد مرتبه و مقام بالاتری کسب کنند آینده کشور در گروی فعالیت امروز دانشجویان است.
وی افزود: دانشجو یعنی فکر،بینش و دانش و دانشجو منبعی است که در آینده برای اداره کشور باید از ان استفاده شود و منبع خیزش و حرکت است و اگر در راه حق و اعتلای کشور باشد خیزش آن مبارک است.
رئیس دیوان عالی کشور گفت:وجود دانشجویان نخبه و صاحب فکر و خلاق امید آینده کشور است مشکلی که در بدنه مدیریتی کشور داریم را دانشجویان نخبه میتوانند برطرف کنند و امید همه ما، شما دانشجویان هستید.
رئیس دیوان عالی کشور خطاب به دانشجویان حقوق گفت: پس از پایان دوره دانشجویی میخواهید پا در عرصه خطیری بگذارید و با شروع کار قضا، مسؤولیتی بر دوش شما میافتد که بارش سنگین است و دو راه جهنم و خشم خدا یا بهشت و رضایت خدا را در پی دارد.
وی افزود: ورود به دستگاه قضا چند شرط مهم لازم دارد و یکی از این شرایط، تقوا است که دوگونه است یا انسان خود را در معرض خطا قرار ندهد و یا اینکه با حضور در صحنههای مختلف خود را نبازد که این سختترین نوع تقواست.
حجتالاسلام مرتضوی مقدم گفت: چیزی که بلای جامعه ما و برخی مدیران شده و گرفتاری ایجاد کرده کمبود یا نبود تقواست و در همه بدنه نظام به نسبت خودش کاربرد دارد و در قضا مهمترین رکن است.
وی افزود: آسیبی که جامعه،قضات و مدیران را تهدید میکند کمبود تقواست و اگر تقویت شود مشکلی ایجاد نخواهد شد، تقوا دوای درد جامعه است،کلاهبرداریها، دزدیها، آزار و اذیتها و حقه بازیها ناشی از بیتقوایی است.
رئیس دیوان عالی کشور گفت: اگر در ادارهای دیدیم کار به درستی انجام نمی شود ناشی از بیتقوایی است و اگر قاضی حب و بغض را در حکمش تأثیر دهد ناشی از بی تقوایی است.
وی تصریح کرد: دنیای خارج با سیستمهای پیشرفته مانع برخی تخلفات می شوند که این اسمش تقوا نیست بلکه عامل بیرونی مانع ارتکاب گناه می شود. تقوا روشن بینی و تشخیص درست را میدهد و دیگر بن بستی در کار نیست، تقوا حکمت عملی میدهد یعنی کمک میکند حق از ناحق و فساد از صلاح تشخیص داده میشود.
حجت الاسلام مرتضوی مقدم ادامه داد: شما دانشجویان قضایی باید از الان آماده شوید که تقوا را در پیش بگیرید، همچنین سعه صدر بسیار مهم است بیحوصلگی و بیحالی نباید باشد و باید قاضی دارای ظرفیت باشد و اگر نداشته باشد ممکن است جاه و مقام پای او را بلغزاند.
وی افزود: خلاقیت،ابتکار ،نوآوری و نواندیشی نیز باید به کار گرفته شود،یکی از معضلاتی که مدیریت امروز را تهدید میکند روزمرگی است و چنین مدیرانی نمی توانند نظام را متحول کنند.برخی مثل عائله شده اند فقط رفیق و دوست را جذب می کنند و برای نظام خدمتگذار جذب نمیکنند و فقط برای نظام عائلهمندی درست میکنند و این شایسته سالاری نیست و بدون مسائل خطی و سیاسی باید خدمتگزار برای نظام بیاوریم.
وی بر روحیه مشورت پذیری تاکید کرد و گفت: برخی متأسفانه مشورت را کسر شأن میدانند در حالی که استفاده از فکر دیگران در موفقیت انسان کاربرد دارد.
انتهای پیام/