فریدون نوری، عضو شورای عالی هلالاحمر در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درباره «مهمترین ویژگیهایی که رئیس آینده جمعیت هلال احمر باید داشته باشد؟»، اظهار داشت: شورای عالی هلال احمر به غیر از چارچوب قانون اساسنامهای که مجلس آن را تصویب کرده، هیچ کار دیگری انجام نمیدهد و قانون اساسنامه نیز دقیقا مشخص کرده چه کاری باید انجام داد و برابر قانون و موازینی که در چارچوب ماده 10 اساسنامه تعریف شده اقدام میکند.
وی با اشاره به ویژگیهای رئیس آینده جمعیت هلال احمر، خاطرنشان کرد: کسی که میخواهد رئیس جمعیت هلال احمر باشد باید جمعیت هلال احمر را بشناسد.
عضو شورای عالی هلالاحمر اضافه کرد: ساختار هلال احمر، ساختار خاصی است؛ ساختار هلال احمر در ماده 3 قانون اساسنامه تعریف شده است؛ ضمن اینکه این موضوع در ماده یک اساسنامه نیز تعریف شده است.جمعیت هلال احمر موسسه خیریه غیرانتفاعی، غیردولتی و غیرسیاسی است.
نوری افزود: کسی که به عنوان رئیس جمعیت هلال احمر انتخاب میشود، باید کارش امدادی باشد. در بند 2 و 3 ماده 3 قانون اساسنامه مشخص کرده هلال احمر سازمانی امدادرسان است که باید در زمان حوادث طبیعی امدادرسانی کند.
وی بیان داشت: جمعیت هلال احمر سازمانهایی مانند امداد و نجات، جوانان و داوطلبان دارد که ماموریتهای آنها مشخص شده است؛ در نتیجه هر کس میخواهد رئیس جمعیت هلال احمر باشد باید تفکر امدادی، جمعیتی و متکی به ساختار امدادی، کمکرسان و خیریه هلال احمر داشته باشد.
عضو شورای عالی هلالاحمر تاکید کرد: غیر از این مواردی که گفته شد اگر کسی روش دیگری داشته باشد، این روش به انحراف میرود. این سازمان باید در چارچوبی که برایش تعریف کردهاند که هم در اساسنامه فدراسیون بینالمللی و نیز اساسنامهای که مصوب مجلس است، اقدام کند.
نوری با بیان اینکه جمعت هلال احمر وظایف جانبی ندارد، گفت: وظایف هلال احمر معاملهگری و تجارت نیست؛ وظایف آن مشخص بوده و در ماده 3، 6 بند وجود دارد که مشخص کرده بخشهای مختلف آن مانند بهداشت و درمان، امداد و نجات و جوانان چه کاری را انجام دهند.
وی تصریح کرد: در کنار اینها نگاه سیاسی، حزبی و دولتی اصلا لحاظ نشده است. این سازمان ماورای همه این موارد است. بعضی اتفاقاتی که به وقوع پیوسته، یک ارثیه بدی است که از گذشته در هلال احمر بوده است.
عضو شورای عالی هلالاحمر یادآور شد: باید کسانی که در این جمعیت کار کنند که چارچوب و ساختار این سازمان را بشناسند و معتقد به اصول هفتگانه و اهداف چهارگانه آن باشند.
نوری ابراز داشت: البته درست است که نام این مجموعه هلال احمر یا صلیب سرخ است، اما این اهداف و اصول دقیقا از اصول و عقاید ما گرفته شده است؛ در نتیجه اگر خلاف این را حرکت کنیم، خلاف اصول و عقاید خود حرکت کردهایم و در جمعیت هلال احمر باید این نگاه حاکم باشد و هر کسی که میخواهد مسئولیت آن را برعهده گیرد، باید معتقد به این چارچوبها باشد.
وی گفت: موضوع قابل اهمیت شناخت سازمانی است؛ اینکه هرکسی را از جایی بردارند و به عنوان رئیس این جمعیت انتخاب شود، این اشتباه است. از آوردن اتوبوسی افراد شروع میشود و بین خود این افراد اشکالات به وجود میآید و دود آن به چشم جمعیت، اهالی جمعیت و سازمانی که حدود صد سال در این مملکت آبرومند و باعزت فعالیت کرده و مردم به آن اعتماد دارند، میرود.
انتهای پیام/