در روز دانشجو؛ دغدغه دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) بررسی شد

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از دانشگاه امام صادق (ع) ،  مراسم روز دانشجو ۱۶ آذر در دانشگاه امام صادق (ع) با حضور ریاست این دانشگاه در ساختمان اقامتگاه دانشجویی برگزار شد.

در این مراسم، ابتدا نمایندگان دانشجویان از تشکل­های مختلف دانشجویی به بیان دیدگاه‌ها ­ انتقادها و پیشنهادهای خود در مورد دانشگاه امام صادق علیه السلام پرداختند و سپس  سعدی طی سخنانی ضمن تشکر از صحبت­های مطرح شده به سوالات دانشجویان پاسخ داد.

حجت الاسلام سعدی در این مراسم ضمن گرامیداشت روز دانشجو، استکبار ستیزی و در خطر دیدن منافع ملی را از ویژگی­های بارز ۱۶ آذر ۳۲ بیان و تاکید کرد: " دانشگاه تحقق منافع ملّی را در ایستادگی در برابر استکبار می‌داند. نسل جوان و فرهیخته این کشور آغازگر مبارزه با استکبار و سلطه بوده است و به درستی تشخیص داد که راه تأمین منافع ملی مقابله با سلطه و استبداد است ."
وی در ادامه با اشاره به آرمان تحقق تمدن اسلامی گفت:" دانشجویان امروز رسالت سنگین ساختن تمدن نوین اسلامی را عهده دارند. دانشگاه می‌تواند و باید نرم‌‌افزار این تمدن را تولید و مدیران جامعه را در این تراز تربیت نماید."

رئیس دانشگاه امام صادق علیه السلام هم­چنین وجود حس مطالبه گری در دانشجویان را پسندیده دانست و بر وجود سه محور علم و دانش، تقوا و بصیرت در برنامه ­های دانشجویان تاکید کرد.

 سعدی در پاسخ به مطالبات دانشجویان، ضمن تاکید بر حق دانشجویان مبنی بر اطلاع از تصمیم­های دانشگاه بر تلاش خود به منظور ایجاد «مدیریت جمعی خرد ورزانه» در دانشگاه امام صادق علیه السلام اشاره و بیان کرد: در مسائلی که صاحب ایده هستم هم با مشورت با دیگران تصمیم ­گیری می­ کنم.

رئیس دانشگاه امام صادق علیه السلام هم­چنین ضمن یادآوری وظیفه­ ی اصلی این دانشگاه یعنی مرجعیت علمی، در مورد تلاش­های صورت گرفته در زمینه­ ی تلفیق علوم انسانی اسلامی گفت: «در دانشگاه شورای معارف تاسیس شده است. این شورا به دنبال مشخص کردن متدولوژی تلفیق علوم انسانی اسلامی و چگونگی استخراج نظام فکری است. این کار، البته زمان بر است.»

وی در ادامه ضمن بیان خاطره‌ه­ایی از مرحوم آِیت الله مهدوی کنی مبنی بر علاقه‌­ی ایشان به تلفیق علوم انسانی اسلامی بر مبنای روش شهید صدر، به دانشجویان اطمینان خاطر داد در این زمینه سرعت، دقت و عمق لازم مورد توجه قرار می­ گیرد.
رئیس دانشگاه امام صادق علیه السلام در ادامه­ ی سخنان خود ضمن اشاره به مطالبه­ ی دانشجویان مبنی بر تسریع در اجرای راهبردهای ابلاغی مقام معظم رهبری به دانشگاه امام صادق علیه السلام گفت: «برای اجرای این راهبردها، فعالیت علمی گسترده انجام شده است و من نیز مسئولیت شرعی خودم را در این زمینه انجام می­ دهم.»

وی تلاش برای اصلاح سرفصل­ها، انجام مقدمات برای تاسیس رشته ­های جدید و مورد نیاز کشور، رفع برخی موانع اجرایی بر ­اساس برای جذب دانشجویان دکتری، تاسیس شورای سیاست‌گذاری گزینش به منظور جذب نخبگان از سراسر کشور، تاسیس مرکز نوآوری و تلاش برای تاسیس پژوهشکده ­ی دانشگاه را از جمله اقدامات مهم صورت گرفته در دوران ریاست خود دانست.

سعدی در توضیح «تاسیس شورای سیاست‌گذاری گزینش» ۴ هدف را برای این اقدام بیان کرد که می توان به تربیت نیرو برای امور اجرایی و تصمیم ­سازی کشور، آسیب­ شناسی عدم توان جذب دانشجو از برخی از نقاط کشور ، نخبه گزینی و حل مشکل عدم تمایل دانشجویان نخبه دانشگاه برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری دانشگاه امام صادق علیه السلام اشاره کرد.

وی در مورد چهارم با اشاره به حذف برخی قوانین مالی و اجرایی به ذکر نمونه­ هایی برای جذب دانشجویان برتر کنکور دکتری در دانشگاه پرداخت. حجت الاسلام  سعدی هم­چنین در تبیین اقدامات صورت گرفته برای «رسیدن به هدف تولید علم در دانشگاه امام صادق علیه السلام» به تأسیس مرکز نوآوری در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: «این مرکز به دنبال ضرورت حل مسائل نو در علوم انسانی و لزوم دخالت دادن خرد جمعی در تصمیمات دانشگاه شکل گرفت.»

وی هم­چنین ابراز امیدواری کرد که بتوان با تاسیس پارک علم و فناوری علوم انسانی با سرعت بیشتری به هدف حل مسائل در علوم انسانی پرداخته شود.

رئیس دانشگاه امام صادق با اشاره به وجود دروس اسلامی در دانشگاه امام صادق علیه السلام به بیان اقدامات صورت گرفته در جهت ارتقاء تبادل علمی با حوزه­های علمیه پرداخت.

 سعدی در پاسخ به سوالات دانشجویان در مورد ساختار و بودجه دانشگاه و هم­چنین چگونگی اداره­ و هزینه ­های صورت ­گرفته در مدرسه ­ی امام صادق (ع) گفت: «به دلیل کمبود بودجه، باید هزینه­ ها را مدیریت کنیم در عین حال با حداقل بودجه در حال تحقق مطالبات در بخش توسعه‌ه­ای برنامه­ های دانشگاه هستیم. در مورد مدارس امام صادق علیه السلام هم من مسئولیتی ندارم.»

وی هم­چنین به طراحی «برنامه­ های معکوس» برای کاهش هزینه ها  اشاره کرد و ضمن یادآوری برگزاری هفته ­ی چین در دانشگاه افزود: چون امکان حمایت مالی برای فرستادن اساتید و پژوهشگران خود به چین را نداشتیم، از طرف مقابل خواستیم که در دانشگاه حضور بهم رساند.»
رئیس دانشگاه در پایان ضمن تاکید  بر لزوم وجود روحیه ­ی مطالبه گری دانشجویان، از دانشجویان خواست تا با رصد برنامه­ های دانشگاه، بر ضعف­ ها و اشکالات فکر کرده و پیشنهادهای خود را برای حل مسائل ارائه دهند. 
در ابتدای این مراسم، آقایان موسوی به نمایندگی از انجمن های علمی، نوذری به نمایندگی از بسیج دانشجویی، کازرانی به نمایندگی از دار القرآن الکریم، مرندی به نمایندگی از مجمع شهید باکری(به عنوان یکی از مجامع استانی) و مهدی ­پور به عنوان نماینده دانشجویان دکتری به بیان نظرات و انتقادهای خود در مورد مسائل مختلف دانشگاه امام صادق علیه السلام پرداختند که می توان به مناسب نبودن امکانات بخش آی تی برای تشکل­های دانشجویی از جمله عدم تخصیص وب سایت مناسب به این تشکل­ها، تبعیض در قوانین دانشگاه نسبت به انجمن­های علمی. به عنوان نمونه: عدم امکان ورود خواهران در مراسم‌های تشکل­های دانشجویی و وجود این امکان برای مراسم­های رسمی دانشگاه ، عدم وجود قوانین و حمایت­های لازم برای سفرهای علمی خارجی دانشجویان ، بی ­توجهی به نظرسنجی­ های صورت گرفته از دانشجویان در امور آموزشی، نیاز به تاسیس رشته­ ها و گرایش­های جدید متناسب با مسائل روز کشور، لزوم تغییر سرفصل های دروس متناسب با راهبردهای ابلاغی مقام معظم رهبری ، لزوم وجود نظام فکری منسجم در دروس و پژوهش های دانشگاه، نامعلوم بودن سرنوشت تاسیس پژوهشگاه دانشگاه، سوال از چیستی برنامه ­ی معاونت پژوهشی دانشگاه برای اجرایی کردن راهبردهای ابلاغی مقام معظم رهبری، لزوم چابکسازی ساختارهای دانشگاه، لزوم صرفه جویی در خرج­های کم اهمیت ­تر در دانشگاه، سوال از برنامه ­ی گزینش برای معرفی دانشگاه به نخبگان، راهبردی نبودن تغییرات صورت گرفته در دانشگاه، وجود آفت روزمرگی در زندگی دانشجویان، وجود موازی کاری در ساختار دانشگاه، استفاده از توان تبلیغی دانشگاه امام صادق علیه السلام برای اعزام مبلغ و مدرس به مراکز فرهنگی و آموزشی کشور، عدم همکاری مسئولین دانشگاه با مجامع استانی، مشخص نبودن وجوه ممیزه­ی دانشگاه با دانشگاه­های مرسوم کشور،ابراز نگرانی از آیند‌ه‌­ی شغلی فارغ التحصیلان، کمیت­گرایی مفرط در جذب دانشجو در برخی از دانشکده‌های دانشگاه، طولانی بودن مراحل اداری خصوصا برای دانشجویانی که در آستانه ­ی فارغ التحصیلی هستند،  انتقاد از آزمون معارف اسلامی (اسماء) و تاکید بر لزوم اصلاح آن، سخت بودن فرایند چاپ کتاب در دانشگاه و لزوم اهتمام بیشتر معاونت پژوهشی به پژوهش ها و پایان­‌نامه­ های دانشجویان اشاره کرد.

انتهای پیام/