به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران در همایش و نمایشگاه تهران هوشمند که در برج میلاد تهران و با حضور پیروز حناچی شهردار تهران، آذری جهرمی وزیر ارتباطات و سایر مسؤولان شهری برگزار شد گفت: همانطور که مستحضرید شهر هوشمند و تهران هوشمند یا مدیریت هوشمند موضوعی است که در افزایش اثر بخشی تهران بسیار مطرح شده است.
وی ادامه داد: در یک دهه اخیر در ایران و قبل از آن در کشورهای توسعه یافته مطرح بوده است و موضوع مهمی چه باید به آن بپردازیم بحث دیتا و داده باز و بیگ دیتا است که می تواند موثر باشد در امر هوشمندسازی تهران.
هاشمی افزود: نمی شود گفت که نسخه واحدی می توان برای همه شهرها نوشت زیرا هر شهر چالش خودش را در امر هوشمندسازی دارد و دستور العمل جامعی برای ورود به مسیله هوشمندسازی شهرها نوشته نشده است و همین باعث شده برخی از شهرها خوب پیشرفت کرده و برخی دیگر نه.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: برای آنکه بتوانیم در امر هوشمندسازی تهران موفق شویم این است که باید نقشه راه خودمان را داشته باشیم و نسبت به تدوین این نقشه راه کارهایی شده است.
وی گفت: آن چیزی که باید روی آن الان بیشتر کار شود و حمایت دولت را می طلبد این است که تأمین سرمایه مناسبی صورت گیرد و نظر ذی نفعان جلب شود تا با مشارکتی همه جانبه این اقدام به سرانجام برسد.
هاشمی ادامه داد: برای افزایش راندمان کار و کوثر واقع شدن هوشمندسازی بحث دیتا و جمع آوری دیتای صحیح مهم است و نباید این موضوع را به یک ژست تبدیل کنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: نمی شود فکر کنیم یک ویترین هوشمندسازی شده بسازیم اما پشت این ویترین هیچ کاری پیش نبرده باشیم و امورات مردم تسهیل نشده باشد و همچنان کارها به صورت سنتی جلو برود.
وی خاطرنشان کرد: امروز برنامه نویسی های زیادی انجام می شود اما همه این برنامه ها زمانی کاربردی و کوثر می شود که دیتای صحیحی به آن برنامه نویسان برسد و امروز در تولید دیتای صحیح نقصان هایی را شاهدیم.
هاشمی گفت: در چهار دهه گذشته و در اوایل انقلاب وقتی در مونترال تحصیل می کردم آن جا یک شرکت استارتاپی فعال بود و تصمیم گرفته بود در قراردادی طراحی قالبهای مخصوص قطعات پلاستیکی را با استفاده از رایانه انجام بدهد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: آن زمان آن شرکت پیش بینی کرده بود که ۴۰ هزار شرکت قطعه ساز وجود دارد و اگر بتواند یک نرم افزار رایانه ای برای طراحی قطعه سازی بنویسد می تواند آن را به عدد خوبی بفروشد.
وی افزود: این پروژه شکست خورد زیرا این فرد دیتای درستی از همه شرکتهای تولید قطعه و آلیاژهای آن نداشت و جالب این است که حتی در بروز نگه داشتن اطلاعات این قطعه ها هم تلاش نشده بود.
هاشمی تصریح کرد: در امر ترافیک امروز تهران هم می توان همین موضوع را گفت کافی است نگاه کنید که سالهاست در حال تلاشیم تا یک برنامه کامل در این حوزه بنویسیم اما همه دیتای ما مربوط به مبدا و مقصد سفرها است و دیتای تخصصی ترس نداریم.
وی ادامه داد: البته هر جایی از این شهر نظیر پلیس، سازمان حمل و نقل ترافیک، اپراتورهای موبایلی و برخی جاهای دیگر بخشی از دیتا را در اختیار دارند اما وقتی این دیتاهغ با یکدیگر سینک نشده و به هم متصل نشده است نمی تواند یک نمای کلی به ما بدهد.
محسن هاشمی افزود: یک شهروند وقتی قرار است از نقطه اول به نقطه دوم برود نمیداند کجای این مسیر را می تواند از اتوبوس استفاده کند کدام تکه را از ون و کدام تکه را از مترو تا به این ترتیب سفری کوتاه و با کمترین مکث داشته باشد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران خطاب به آذری جهرمی گفت: ما از شما که وزیر ارتباطات هستید درخواست داریم تا شرایطی فراهم کنید که دیتاهای همه دستگاه ها از صندوقچه ها بیرون بیاید و به اشتراک گذاشته شود تا بتوان برنامه های جامعی در شهر تهران طراحی و اجرا کرد.
وی افزود در فرآیند شهرسازی همه دیتاها در اختیار شهرداری نیست و همین امر باعث می شود تا فرایند صدور پروانه ساخت به یکباره چندین ماه به طول بیانجامد.
انتهای پیام/