به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، شهرام امینی در آستانه برگزاری هفتمین کنگره بین المللی مراقبتهای ویژه ایران اظهار داشت: این کنگره هجدهم تا بیستم دی ماه سال جاری با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته در حوزه مراقبتهای ویژه در سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر ارائه کارهای پژوهشی و تحقیقاتی در حوزه مراقبتهای ویژه آخرین دستاوردهای علمی نیز در این زمینه ارائه خواهد شد، افزود: همچنین در این کنگره تبادل اطلاعات میان شرکتکنندگان و اساتید انجام میگیرد.
دبیر علمی هفتمین کنگره بین المللی مراقبتهای ویژه ایران ادامه داد: موضوعاتی همچون مراقبت ویژه در بیماران با مشکلات مغزی، قلبی، ریوی و کلیوی همچنین بیماران مبتلا به مشکلات عفونی مانند آنفلوآنزا در این کنگره مورد بحث و گفتگو قرار میگیرد همچنین امسال مبحث مراقبتهای ویژه در بیماران سوختگی، اطفال، اعصاب و تصویربرداری نیز به مباحث اصلی اضافه شده و به موضوعاتی در این راستا پرداخته خواهد شد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به سوالی در مورد آمار مرگ و میر بیماران در بخش های مراقبت ویژه اظهار داشت: این مسئله تا حد زیادی بستگی به بیماری زمینهای بیماران و شرایط حاد اولیه آنها و نارسایی ارگانهای حیاتی بیماران دارد که بیشترین مرگ و میر در بخش های مراقبت ویژه داخلی و کمترین آن مربوط به بخشهای مراقبت ویژه جراحی است چرا که اکثر بیماران بستری در بخشهای مراقبت ویژه داخلی بیماریهای زمینهای زیادی داشته و سن بالاتری دارند که احتمال فوت آنان را بیشتر می کند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در بخشهای مراقبت سوختگی میزان مرگ و میر به ویژه در شرایطی که درصد سوختگی بیمار بسیار بالاست بیشتر است و به طور کلی این مسئله نه به دلیل متبحر نبودن پزشکان بلکه به دلیل شرایط حاد اولیه بیمار رخ میدهد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مورد موضوع آنفولانزا گفت: آمار رسمی بیماران مبتلا به آنفلوآنزا که در بخش های مراقبت ویژه بستری هستند را ندارم وزارت بهداشت هم هنوز آماری در این زمینه اعلام نکرده ولی این آمار در شهرهای مختلف متفاوت است و در شهر مشهد و خراسان رضوی در حال حاضر آمار افراد بستری در بخش های مراقبت های ویژه به دلیل بیماران مبتلا به آنفلوانزای شدید حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد بیشتر شده است.
وی تصریح کرد: نارسایی شدید تنفسی و یا درگیری قلبی به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا علت عمده بستری این بیماران در بخش مراقبتهای ویژه یا icu بیمارستانها است و میزان مرگ و میر این بیماران بستگی به بیماری زمینهای، سن بیمار و وضعیت عملکرد اعضای حیاتی بیماران دارد.
وی گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر با تربیت پزشکان مراقبتهای ویژه (اینتنسیویست) و اداره بخشهای ویژه توسط آنان نه تنها میزان مرگ و میر بیماران تا حد زیادی کاهش یافته است بلکه مدت بستری بیماران در بخشهای icu و نیز هزینه های درمانی نیز بطور چشمگیری کمتر شده است.
امینی در پایان متذکر شد: بهبود بیشتر کیفیت خدمات درمانی در بخشهای مراقبتهای ویژه نیازمند توجه ویژه مسؤولین ذیربط و تجهیز این بخشها به تجهیزات پیشرفته تشخیصی و درمانی و بکارگیری متخصصین مراقبتهای ویژه در این بخشها دارد.
انتهای پیام/