گروه محیط زیست خبرگزاری فارس، سمیرا خباز: کپرهای دورافتادهترین روستا در منطقه لیپار در سیستان و بلوچستان چند شبی است که روشن شده است و اهالیاش از این پس آب خنک و گوارا می نوشند.
دادشاپور بزرگ این روستای بیست نفره که اغلب آنرا کودکان تشکیل میدهند، معتقد است: مزد خدمتش به لاکپشتهای سبز را گرفته است. او که بیچشمداشت از لاکپشتهای سبز در حال انقراض حفاظت میکند، اکنون ایمان آورده است که لاکپشتهای سبز در قبال محبت او دعایش کردهاند و خدای این موجودات که در قعر اقیانوسها روزی میخورند حواسش به او و خانوادهاش هم هست.
چشمان برق زده کودکان لیپار از دیدن چراغ روشن کپر، قلب شاد دادشاپور و نفس راحت زنان لیپار همه مدیون نوع دوستی و طبیعت دوستی مردمی است که برای برای اجرای طرح انرژی خورشیدی کمک کرده اند.
این طرح در قالب نذرطبیعت در جنوب شرقیترین نقطه ایران برای نجات لاکپشت دریایی سبز و حمایت از حافظان آن رخ داده است.
احمد بحری محیطبان و موسس طرح نذر طبیعت با ابراز خرسندی از اینکه به یاری خدا موفق به اجرای بخش دیگری از طرح نذر طبیعت را در این منطقه شدند، به فارس گفت: اینبار با مشارکت بیش از سیصد حامی طبیعت در سراسر کشور توانستیم دورافتادهترین روستای ایران را به انرژی خورشیدی مجهز کنیم تا با دلی گرمتر از همیشه به حفاظت از لاکپشتهای سبز دریایی بپردازند.
وی با اشاره به اینکه در جریان توزیع دوهزار بسته نوشتافزار به دانشآموزان زیستگاه گاندو با دادشاپور آشنا شدهاند، اظهار داشت: دادشاپور سالهاست به صورت افتخاری با محیطزیست چابهار در حفاظت از لاکپشتهای سبز و حفاظت از محل تخمگذاری آنها همکاری میکند.
مدیر طرح نذر طبیعت از چشمان برقزده کودکان لیپار از دیدن چراغ روشن کپرها و قبل شاد دادشاپور گفت: این پروژه و سایر پروژههای نذرطبیعت در بلوچستان شامل مهر با گاندو (اهدای نوشت افزار) و پروژه حوا (اهدای مخازن آب) در قالب یک فیلم مستند در حال تصویربرداری است که در نهایت در همین سایت و محافل مختلف پخش خواهد شد.
وحید پورمردان مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه اجرای چنین پروژههایی در استان محروم سیستان و بلوچستان باعث دلگرمی مردم محلی برای حفاظت بیشتر برای حفاظت از حیات وحش منحصربهفرد این منطقه میشود، بیان داشت: کپرنشینان منطقه لیپار در ظلمات محض زندگی میکردند و این طرح باعث روشنی چشم آنها شد.
وی افزود: توسعه انرژیهای پاک در مناطق محروم تاثیر مثبت دارد.
اشرفعلی حسینی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان چابهار نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه دادشاپور از بومیان این منطقه و از حافظان بومی لاکپشتهای سبز دریایی است، گفت: وقتی از حدود 10 سال پیش تصمیم به پایش محل زیست لاکپشتهای سبز دریایی گرفتیم، متوجه شدیم که بومیان این منطقه پیش از ما به فکر حفاظت از آنها بوده اند و فردی به نام دادشاپور که در یک روستای دورافتاده در حوالی تالاب صورتی لیپار زندگی میکند وقت زیادی برای این لاکپشتها میگذارد.
وی با اشاره به اینکه اهالی این روستا کپر نشین هستند و از امکانات اولیه زندگی هم محروماند ابراز داشت: خشکسالیهای سیستان این مردم را یکجا نشین و محرومتر از همیشه کرده بود تا اینکه نذر طبیعت چراغ روستایشان را روشن کرد و حتی برای اهالی انگشتشمار آن که با وجود محرومیت طبیعت دوست هستند یخچال، تلوزیون و پنکه و آبسردکن تهیه کرد.
انتهای پیام/