بازار محصولات فناورانه و دانش‌بنیان حوزه آب گسترش می‌یابد

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شکوفایی زیست بوم فناوری و نوآوری؛ موضوعی که این روزها داغ است. به مدد آن رهایی از نفت دست یافتنی می‌شود. این زیست بوم در بسیاری از حوزه‌ها در کشور شکل گرفته است. امروز در این زیست بوم شرکت‌های دانش‌بنیان قدرت‌نمایی می‌کنند.

این زیست بوم بازیگران گوناگونی دارد که همه در کنار یکدیگر در راستای سرافرازی کشور گام برمی‌دارند. مراکز علمی و پژوهشی، پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد، شتاب‌دهنده‌ها، صندوق‌های خطرپذیر، استارت‌آپ‌ها، شرکت‌های دانش بنیان و کارخانه‌های نوآوری برخی از بازیگران این زیست بوم هستند که در حوزه‌های مختلف با تعامل تولید یک محصول فناورانه را با بکارگیری نیروی انسانی مستعد و نوآور شتاب می‌دهند.

در این راستا ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز برای شتاب دادن به شکل گیری زیست بوم این حوزه دست به کار شده است. این ستاد به تازگی تفاهم‌نامه‌ای را با شرکت سهامی مادر تخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق (ساتکاب) امضاء کرده است تا از ظرفیت‌ شرکت‌های دانش‌بنیان این حوزه بهره بیشتری برده شود.

استفاده از ظرفیت‌های فناوری، اقتصادی و علمی دو طرف برای فعال کردن توانمندی‌های بالقوه و توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های فناوری نوین، توسعه گردشگری در تاسیسات آبی، صدور خدمات فنی و مهندسی موضوع این تفاهم‌نامه همکاری است.

اما موضوع مهمی دیگری که در این تفاهم‌نامه مهم است اقدامی در راستای تقویت زیست بوم فناوری و نوآوری حوزه آب است. توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و شتاب‌دهنده‌های تخصصی حوزه آب، برق و انرژی در آن با تمام توان دنبال می‌شود؛ همچنین در ادامه از فروش محصولات فناورانه آنها نیز حمایت می‌شود.

علاوه بر این موارد محورهای دیگری مانند توسعه بازار بین‌المللی خدمات فنی و مهندسی با استفاده از ظرفیت دفاتر دائمی ساتکاب در خارج از کشور، هم‌افزایی در راستای استفاده از ظرفیت صندوق‌های پژوهش و فناوری، اجرای طرح پژوهشی مشترک در حوزه فن‌آوری‌های نوین آب، برق، انرژی و محیط زیست و جذب سرمایه‌گذار و منابع مالی در طرح سد و نیروگاه‌ها در این تفاهم‌نامه دنبال می‌شود.

انتهای پیام/